Dodaj do ulubionych

PRAGNIENIE BIEDOTY...

17.04.06, 16:12
Witam. A ja chciałabym. Tylko i aż chciałabym mieć jakiś porządny aparat -
Nikona. Może być stary. Zawsze marzyłam, aby kiedyś wylądować w NG. Wydaje mi
się, że mam oko...
Ale nie mam pieniędzy. Nie mam też rodziców, którzy pójdą i kupią - byle
błyszczące i drogie.
A więc - czy jest ktoś, kto zna się na rzeczy, ma coś starego i dobrego i
mógłby sprzedać tanio, albo poradzić...?
Dzięki z góry.
Obserwuj wątek
    • ventylator Re: PRAGNIENIE BIEDOTY... 18.04.06, 08:59
      hey
      widze ze lubisz porywac sie z motyka na ksiezyc.
      Po pierwsze jesli chodzi Ci o aparat foto na poczatek to piszesz ze Nikon.Moim
      zdaniem na poczatek bedzie odpowiedni FM2, niezniszczalna maszyna, calkowity
      manual. Po drugie piszesz ze masz oko, wiesz wielu jest na swiecie co maja oko i
      nie pracuja w NG . Tam sa najlepsi z najlepszych. Aby sie tam dostac to trzeba
      wielu lat i wiele tysiecy strzelic dobrych zdjec.
      W kazdym razie zycze powodzenia
    • yogurt8 Re: PRAGNIENIE BIEDOTY... 18.04.06, 09:56
      Mówisz, że nie masz ani dużo pieniędzy ani bogatych rodziców. Ja też. Nie wiem ile masz lat, ale z twojego postu wnioskuje ze nie za wiele. Więc chcąc mieć coś musisz sama na to zapracować. Uwież mi, w każdym wieklu można zarabiać tylko trzeba dobreze pokombinować i dobrze odkładać. Jeżeli chcesz mieć, dobry sprzęt i zależy Ci żeby było to Nikon, to polecam Ci aparat f 75. Nie jest najtańszy, ale jest niezawodny w każdych warunkach. Wiem co mówie, swoim robiłe zdjęcia w deszczu, miałem go w Bieszczadach, gdzie przez kilka dni mojego ppopbyty dużo padało i wilgoć była niewiarygodna. Robiłem nim zdjęcia w śnieżycy i w bardzo wysokich temteraturach. Nie ma na nim nawet ryski :) A zdjęcia wychodzą jak igiełki nawet przy AF. Jak będziesz chciała pogadać o apartach i fotografii to zapraszam moje icq: 295353032

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka