Gość: Oligatorek Aria sprzedawcy telefonów wzruszyła miliony Bry... IP: *.ppcor.org.pl 14.06.07, 06:27 Absolutnie rewelacyjnie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miernikus jak w bajkce o kopciuszku :) IP: 213.77.116.* 14.06.07, 06:45 wspaniale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bg wzruszeni arią IP: 80.51.166.* 14.06.07, 07:09 Ja też płakałam słuchając. Myślałam, że może poplaczę się ze śmiechu, a rzeczywiście się wzruszyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ritz Ciekawe... IP: *.cable.mindspring.com 14.06.07, 08:25 Ciekawe czy ludzie czuli by do niego taką sympatię i wychwalali pod niebiosa gdyby nie wyglądał na lekko upośledzonego? Wydaje mi się, że ludzie są po prostu wzruszeni tą historią, bo z jednej strony widzą kogoś kto wygląda jakby miał syndrom downa, a z drugiej świetnego śpiewaka. Gdyby Paul wyglądał normalnie, gdyby nie był misiowaty, gdyby nie miał takiej twarzy to nikt by nie płakał ze wzruszenia. Pozatym facet nie jest amatorem tylko szkolonym śpiewakiem operowym. To nie jest tak, że jednego dnia sprzedawał telefony komórkowe, śpiewał sobie po kryjomu w garażu, pojawił się w programi i zaśpiewał jak mistrz. Nic z tych rzeczy, on jest szkolonym śpiewakiem, występował w niejednej filharmonii, brał lekcje od samego Pavarottiego, podróżował po Włoszech śpiewając itd. Całe to zamieszanie to wynik jego twarzy i nic pozatym. Odpowiedz Link Zgłoś
rysz.art Re: Ciekawe... 15.06.07, 23:20 posłuchaj innych wykonań, linki do "mistrzów" przewijają się przez to forum. Nie chodzi tu o wygląd, inne perfekcyjne wykonania są dobrym, b.dobrym rzemiosłem, to jest autentyk, jego wytykany niewłaściwy oddech czy vibrato nie mają znaczenia. Gościu zaśpiewał to z sercem, nie z rzemieślniczą perfekcją. I u każdego kto ma skórę trochę delikatniejszą od byka, pojawią się dreszcze. Może dlatego, że jest tylko szkolonym a nie zawodowym spiewakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZetka aria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 08:43 Niesamowite, ja też wzruszyłam się do łez. Odrazu powinien wygrać! Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beno Porażka IP: *.chello.pl 14.06.07, 09:07 Przereklamowane, gość sie potknął kilka razy, na idola nadaje sie tak jak Mandaryna do opery. Ale media sikają bo jest temat, jest o czym pisać a motłoch podłapuje te papke. Wam sie to podoba bo genialnie śpiewa czy raczej ze współczucia -bo tak "poczciwie" wygląda? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: law Re: Porażka IP: 136.8.150.* 14.06.07, 14:02 Powiem Ci tyle: jestes debilem!!! Po pierwsze nie jest to kolejna edycja Idola, a po drugie koles faktycznie ma talent, ktorego prawdoopdobnie nie mogl rozwinac. Ty za to,zwazywszy na twoje ubogie spostrzezenia, masz duza szanse zostac redaktorem jednej z bardziej poczytnych gazet brukowych w naszym kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrq piękne ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 09:10 Piękne !! Gościu ma wielki talent. Popłakałem się ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinia79 słucham muzyki klubowej a mnie zatkało too... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 09:14 ja słucham muzyki klubowej...klasycznej słucham tylko jak potrzebuję wyciszenia...ale mówiąc szczerze zatkało mnie, a że oglądałam to przypadkiem z koleżankami to nie wypadało się popłakać...ale mało brakowało...łezki się w oczach zakręciły :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vov Re: słucham muzyki klubowej a mnie zatkało too... IP: *.tsi.tychy.pl 14.06.07, 12:24 a mnie już godzinę w gardle ściska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szok.... !!!! Re: słucham muzyki klubowej a mnie zatkało too... IP: 81.15.226.* 14.06.07, 13:08 Jestem w wielkim pozytywnym szoku. Talent jakiego jeszcze nie spotkałam. Piękny głos... Miałam ciarki i łezka aż się zakręciła Po prostu przecudnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssss niesamowity facet IP: *.os2.kappa.pl 14.06.07, 14:23 dopiszę się do tych opinii, bo naprawdę facet mnie wzruszył. Aż gęsiej skórki dostalam słuchając tego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) klubowe to mogą być papierosy, a nie muzyka IP: 213.172.177.* 14.06.07, 15:43 to co puszczają w dyskotekach dla szczylówek w plastikowych mini to nie jest muzyka:) to tylko tyle, w kwestii wyjasnienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia idol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 09:17 Jezu!to było coś niesamowietgo posluchać tak przepięknego wykonania przez zwykłego amatora.Wspaniały głos barwa coś niesamowitego ,sądzę,że jest wiele takich talentów tylko poprostu nie mają takiej jednej jedynej szansy w ż ciu pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anes nie wiem co powiedzieć... IP: *.alushiptechnology.com 14.06.07, 09:17 to było po prostu niesamowite:).... słuchałam tego kilkanaście razy i za kazdym razem miałam gąsia skórkę a łzy same cisnęły sie do oczu... WOW!!!! i nic więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Definietively - Britian's got a talent! IP: *.chello.pl 14.06.07, 09:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalarepa Boskie...jednak muzyka jeszcze istnieje IP: 62.233.164.* 14.06.07, 09:49 Przynajmniej śpiewał a nie wył jak reszta popapranych gwiazd "Idoli" a poza tym to sprzedawca telefonów ....:) www.fototel.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
mufka14 ojej.... 14.06.07, 10:07 Jeszcze mnie oczy pieką. niesamowite. as swiat wydaje sie piekniejszy. a co mi tam! puszcze sobie jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Jestem pod wrażeniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 10:11 Aż się wzruszyłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawels jakby robil to od zawsze! fantazja! IP: 195.116.32.* 14.06.07, 10:16 Dosyc lzylem sobie z wielu uczestnikow takich "konkusow", ale teraz widze ze warto robic takie show, jesli mozna znalezc takiego goscia! Rewelacyjny! Az by chcialo sie go suchac dluzej i dluzej! No, musze wygrzebac na kablu tamtejszego idola i zaczac sledzic losy owego Pana! Super, Bravo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bolekxlolek Pamiętacie Steczkowską? 14.06.07, 10:21 Pojawiaja się głosy, że to udawane. Że przecież musieli wiedzieć itp. Przypominam sobie jednak "Szansę na sukces" ze Steczkowską. Gdy słuchałem, to i mi i jurorom szczena opadła. Naprawdę. Nie miałem jednak wątpliwości, że śpiewa amatorka choć słychać było, że się muzycznie kształciła. Były małe błędy, niedociągniecia itd. Pyła też pasja, żar i to coś co czyni "artystę". Występowała nawet w takim trochę nieporadnym stroju, który sobie sama zrobiła. Miała taki wielki czarny samoróbny kapelusz. Nie miałem wątpliwości, że to zjawiskao i ogromny talent, że widziałem "narodziny gwiazdy". Wszystko się sprawdziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol ludzie, co wy mowicie !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 10:22 Smiesza mnie te porownania do Pavarottiego, zachwyty nad wspanialoscia glosu, podejrzenia ze to wielki tenor glos podkladal, buehehhehe ... Ludzie, czy wy slyszeliscie Pavarottiego ? Prosze : www.amazon.com/gp/music/wma-pop-up/B000007OTX001020/ref=mu_sam_wma_001_020/105-3942130-2848463 (przy okazji zrobcie sobie test: ilu z was jest w stanie stwierdzic ze ten kawalek spiewa naprawde Pavarotti ?). Ten facet ma dobry glos jak na amatora, ale jesli go porownywac z dobrym tenorem po typowej Akademii Muzycznej to zwykly wyjec, ani rytmu nie trzyma, a tej arii nie spiewa sie tak rozwlekle! Takich ludzi sa dziesiatki, zeby naprawde sie wybic trzeba oprocz glosu lat pracy, co w tym przypadku oznacza ze dla tego Pana jest duzo za pozno. Zycze mu jak najlepiej, ale mysle ze bedzie lokalna gwiazdka na kilka miesiecy (jesli w ogole). Tym niemniej milo zobaczyc kogos kto ma glos a nie robi show, bo zazwyczaj widzimy niestety Mandaryny i Wisniewskich. Moze troche ludzi przekona do muzyki klasycznej przy okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
rysz.art Re: ludzie, co wy mowicie !!! 14.06.07, 11:07 a mnie to nie śmieszy, czytam kolejne posty, chciałem rano pokazać ten kawałek w biurze i co?? wszyscy już to widzieli!!! Słuchający hip hopu syn też już kilka razy obejrzał. Linki ze stroną nadal krążą w necie. Ten czlowiek, u nas zrobił wiecej dla muzycznego kształcenia społeczeństwa, niż wszystkie znane mi konfiguracje naszego MEN. Wykonał to szczerze i b.dobrze, jeżeli chcemy, to i Pavarottiemu można coś wytknąć, ale czy o to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tine Re: ludzie, co wy mowicie !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 18:37 to nie amator: www.bathopera.co.uk/Past%20Productions/Aida/aida_biographies.htm (drugi rząd w środku!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perełka to było coś pięknego....:-O IP: 80.240.166.* 14.06.07, 10:25 biorąc pod uwagę to czego się słucha w podobnych programach i to jak odbieramy ludzi takich jak ten "śpiewak" to było niesamowite....brawo!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Wysłałem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 10:38 linka na stronę do każdego mojego przyjaciela, kolegi, którzy nie wierzyli, że można coś zrobić w życiu. Koleżanka zza biurka puszcza to co 5 minut! Trzymam kciuki za niego! I za każdego, który nie wierzy, że można w życiu coś zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mosiek podobny do strażaka IP: 195.117.26.* 14.06.07, 10:41 podobny jest do kejwina, czy jak mu tam, z Europa da się lubić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jojo80 pod wrażeniem 14.06.07, 10:42 jestem pod wrażeniem co ten facet zrobił, aż mnie ciarki przeszły, niesłychana sprawa i dośc ryzykowna biorąc pod uwagę co to był za program. Czapki z głów coś mi się zdaje że jeszcze o tym sprzedawcy telefonów jeszcze usłyszymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksartan wszyscy,którzy się z niego śmieją są szmaciarzami IP: *.man.bydgoszcz.pl 14.06.07, 10:45 i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: wszyscy,którzy się z niego śmieją są szmaciar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 17:47 Masz rację¼. Rację absolutną :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mexykankaa żaba która zmieniła się w królewicza IP: *.chello.pl 14.06.07, 10:49 ogladałam ten filmik kilka razy..i ciagle mam łzy w oczach..trzymam kciuki !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balon To jest fake -> link IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 10:56 www.bathopera.co.uk/Past%20Productions/Aida/aida_biographies.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolo Re: To jest fake -> link IP: 217.96.21.* 14.06.07, 11:05 No przecie było napisane że śpiewał w grupach operowych, a nawet spotkał się z Pavarottim, ale z róznych przyczyn (rak, itp.), nie zrobił kariery. Został sprzedawcą tel. i poszedł do idola. Jakiż w tym fake ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podexus Re: To jest fake -> link IP: *.chello.pl 14.06.07, 12:44 fake polega na tym, ze facet jezdzi operach i normalnie koncertuje. Prawdopodobnie nei wyglada tez tak marnie jak wyglada. Pewnie specjalny stylista wymyslil mu garnitur i krzywawe zabki. Coz, potrzeba telewizji..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mastah Re: To jest fake -> link IP: 212.160.172.* 14.06.07, 13:37 jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach - popatrz na jego ostatni występ - Don Carlos -> 2001 czyli nie taki fake jak próbujesz tu wmówić. Poza tym czytaj informacje ze zrozumieniem i do końca sprawdzaj co piszesz bo o pomównienie nie trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
peterer Re: To jest fake -> link 14.06.07, 13:51 To nie jest fake. Opera w Bath jest zespołem amatorskim, spotykającym się raz w tygodniu. Poza tym, gość ma talent, bo niewielu jest śpiewaków, którzy potrafią wzruszać. Odpowiedz Link Zgłoś