Dodaj do ulubionych

5 kg w dół ?

17.03.12, 08:25
Cześć dziewczyny. smile
Początkiem maja wybieram się z moim chłopakiem na mały wyjazd w góry.I mianowicie chciałabym nieco schudnąć do tego czasu,tak do pięciu kilo maksymalnie.Ale zupełnie nie wiem jak się za to zabrać,żeby odniosło to zamierzone skutki.Wcześniej nie odchudzałam się jakoś szczególnie,ponieważ uważałam,że jest to zbędne.Ale wiadomo,zbliża się lato,a ja chciałabym czuć się dobrze.Polecacie coś konkretnego ? Macie jakieś swoje sprawdzone diety lub ćwiczenia ?
Obserwuj wątek
    • sims Re: 5 kg w dół ? 17.03.12, 20:04
      Z tym jedzeniem po 18 to ściema w któtą ludzie niepotrzebnie uwierzyli . Ważne żeby nie jeść trzy godziny przed snem a nie pnie jeść po 18. Ja również zaczynam się barć za siebie - oto co robię ja żeby schudnąć :
      1. Jedzenie
      - porcję nakładam na mały płaski tależyk (oczywiście nie zupę xD ) . W ten sposób można oszukać mózg- jesz mniej ale widzisz pełen talerz i wydaje ci się że jesz tyle co wcześniej .
      - co jakiś czas zmniejszam swoje porcje , Zaczęłam od jedzenia połowy dawnego posiłku a teraz zmniejszam go nieznacznie żeby zbytnio nie głodować i schudnąć
      - nie jem fast foodów i staram się unikać tłustych czy smażonych rzeczy , chipsów i słodyczy . To okropnie niezdrowe i tuczące
      2. Ćwiczenia
      - przestałam obijać się na wf
      - biegam rano
      - jeżdżę na rolkach i rowerze
      - robię 50 brzuszków (dorzucam po 5-10 tygodniowo )
      3. Wytrzymałośc
      - to najtrudniejsze. ja np żeby NIC co mi nie potrzebne nie zjeść trzymam się jak najdalej kuchni lub gdy musze tam np posprzątac żeby zająć usta żuję gume bezcukrową .
      - nie zbliżam się do sklepiku szkolnego xD
      -zaparłam się że schudnę choćby nie wiem co i zamierzam dotzymać słowa.
      Mam nadzieję że pomogłam . To jest dobra metoda dla każdego - nie jesteś głodna ani zmęczona jednak jesz mniej i zdrowiej . Dodatkowo ćwiczysz silną wolę.
      • pauluskaaa Re: 5 kg w dół ? 18.03.12, 09:17
        Wielkie dzięki. smile
        Faktycznie,zależy mi głównie na tym,żeby się nie głodzić.smile
        • mary_ m 18.03.12, 09:44
          Ja w wakacje prawie zawsze tracę na wadze. Ok. 3-4 kg, a w tamtym roku właśnie 5. Po prostu jem więcej owoców, mniej słodyczy. Staram się nie podjadać (szczerze mówiąc latem nawet nie mam czasu) i często jeżdżę na rowerze. Myślę, że jak zrezygnujesz ze słodyczy i podjadania oraz będziesz np. godzinkę 3/4 razy w tygodniu jeździła na rowerze, pływała czy co tam Ci odpowiada, to bez problemu schudniesz.
        • sims Re: 5 kg w dół ? 18.03.12, 13:38
          spk . Ja na tym wyszłam bardzo dobrze - naedzona i dużo chudsza.
          • truskawaa13 Re: 5 kg w dół ? 18.03.12, 13:58
            Dzięki za ten wątek .
            Wakacje się zbliżają a mi tez by się przydało z 5 kg w dół .
            Spróbuje . Jak zechcerz napisz w prywatnych czy ci się udało .
            Pozdrawiam kiss wink kiss wink
    • mweezy . 22.03.12, 16:24
      Ja też mam podobny problem.
      Najlepiej nie jeść dużo pieczywa, jak już musisz to tylko ciemne, zamiast pieczenia - gotowanie mięsa czy ryb, dużo warzyw i owoców, jogurty, musli, zero sosów, słodyczy, fast foodów, dużo wody mineralnej i herbaty bez cukru. Z tym, że ja nie słodzę więc i tak mi to obojętne.
      Kiedyś uparcie jadłam ostatni posiłek o 17 i zamierzam z powrotem wyrobić sobie ten nawyk. No i więcej ćwiczyć, oj tak. Rower, siłownia, zaprzestanie opieprzania się na wf. Szkoda tylko, że odzwyczaiłam się od tych zasad i dość ciężko mi jest je na nowo wcielić w życie.
    • zmierzchoomania Re: 5 kg w dół ? 07.04.12, 01:17
      nie jedz, mi pomaga smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka