Gość: zdesperowana IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.04.04, 21:34 Jak można uwolnić się od rodzinki (mamy), która stosuje niemal profesjonalnie przeróżne chwyty psychologczne... chyba tylko dlatego żeby mnie zdołować jeszcze bardziej :( Mam dosyć... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zdesperowana Re: ile masz lat serdeńko? n/t IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.04.04, 21:40 (20) ...ale jakie to ma znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frustro Re: ile masz lat serdeńko? n/t IP: *.future-net.pl 04.04.04, 21:43 zastanawiam się może Cię adoptować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdesperowana Re: ile masz lat serdeńko? n/t IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.04.04, 22:04 hehe, nie dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frustro Re: ile masz lat serdeńko? n/t IP: *.future-net.pl 04.04.04, 22:17 nie dziękuj... nie dziękuj, jeszcze nie ma za co... nalegam Odpowiedz Link Zgłoś
komandos57 Re: ile masz lat serdeńko? n/t 04.04.04, 21:40 Kiciu,we wrzesniu bede mial 24.Buziaczki skarbie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdesperowana Re: ile masz lat serdeńko? n/t IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.04.04, 21:42 myślałam, że znajdę tu jakieś zrozumienie, ale się pomyliłam... o co wam chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
procesor AUTORKO - głos na temat 04.04.04, 22:26 Gość portalu: zdesperowana napisał(a): > myślałam, że znajdę tu jakieś zrozumienie, ale się pomyliłam... > o co wam chodzi? Miałąś pecha, od razu rzucił sie na ciebie nasz hm.. monster forumowy.. w dodatku znalazł chętnego rozmówce. Zapewniam że i normalni na tym forum bywają. :) Jeśli mama jest tak profesjonalna - nie masz wyjścia. Dokształć i uzywaj przeciw niej jej własnej broni. Śliczne by było rozmawianie w stylu "tak mamo, wiem, że chcesz swoją wypowiedzia wpędzić mnei w poczucie winy, stosujesz..(i tu musisz umieć rozpoznac zastosowana technikę) ale ja sie nie zgadzam na manipulowanie mna, bo..". :)) Trza znaleźć czas na lekture psychologiczna. POwodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdesperowana Re: AUTORKO - głos na temat IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.04.04, 22:30 dzięki, ale jest jeden problem dosyć znaczący - mamy bardzo podobne charaktery i nasza duskusja polega głównie na krzyku i nie byłabym w stanie zachować jako takiego spokoju, zawsze mnie ponosi... Wiele się już nauczyłam o jej technice (od niej samej), ale ona dalej jest o wiele lepsza ode mnie (niestety :() Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Re: AUTORKO - głos na temat 04.04.04, 22:43 Cóż, dorastanie to proces długotrwały. Skoro ona jest lepsza - to juz pisałam - UCZ SIĘ! A przy okazji może się okazać że nauczysz sie rozpoznawac i opanowywac swoje reakcje, które często sa zbyt gwałtowne. :) Mówi ci to nerwuska, starająca sie opanowywac. Generalnie wysiłek włozony w poznanie siebie i rozwój opłaci ci się nie tylko w stosunkach z mamą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frustro Procesor IP: *.future-net.pl 04.04.04, 22:31 w kwestii formalnej, wskaż mi normalnych... Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Re: Procesor 04.04.04, 22:39 Gość portalu: frustro napisał(a): > w kwestii formalnej, wskaż mi normalnych... Na moim oddziale nie ma żadnych , nawet personel coś nie tego.. :P Napisałam żescie nienormalni? Nie, napisałam że i normalni tu bywaja. Bo nawet Komek ma normalne momenty.. no miewa.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frustro Re: Procesor IP: *.future-net.pl 04.04.04, 22:41 ale Komandos jest w innym oddziale Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Re: Procesor 04.04.04, 22:44 Gość portalu: frustro napisał(a): > ale Komandos jest w innym oddziale Tak, u mnie nikt nie nosi czerwonych beretów.. Odpowiedz Link Zgłoś
komandos57 Re: Procesor 04.04.04, 22:46 procesor napisała: > Gość portalu: frustro napisał(a): > > ale Komandos jest w innym oddziale > > Tak, u mnie nikt nie nosi czerwonych beretów.. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Zem spadochroniarz.A berety tez mam.No wiecie gdzie,conie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frustro Re: Procesor IP: *.future-net.pl 04.04.04, 22:49 ale z Ciebie jajcarz Komandos Odpowiedz Link Zgłoś
komandos57 Re: Procesor 04.04.04, 22:57 Gość portalu: frustro napisał(a): > ale z Ciebie jajcarz Komandos xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Jeszcze ze Swieconym nie maszeruje.Zwazaj na jezor swoj niewyparzony.Jestes bardzo wulgarny.Z domu nic nie wyniosles,conie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frustro Re: Procesor IP: *.future-net.pl 04.04.04, 23:01 jak bardzo wulgarny Komandos? Odpowiedz Link Zgłoś
komandos57 Re: Procesor 04.04.04, 23:04 Gość portalu: frustro napisał(a): > jak bardzo wulgarny Komandos? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx bluznisz mlodziencze,bluznisz.w twoich slowach jest bluznierstwo.trafisz do piekla na same dno. ide Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frustro Re: Procesor IP: *.future-net.pl 04.04.04, 22:48 on nie nosi...lecz tarmosi Odpowiedz Link Zgłoś
komandos57 Re: Procesor 04.04.04, 22:42 procesor napisała: > Komek ma normalne momenty.. no miewa.. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Bylas u okulisty?Wejdzij do laryngologa.3m sie Odpowiedz Link Zgłoś
noie Re: rodzinka 05.04.04, 00:02 Bardzo mi cie zal. Mnie udalo sie wyrwac z matki szpon dzieki " wpadce". Wpadlam i wyszlam za maz. Chociaz nawet pare lat po " osobnym " mieszkaniu dalej czulam jej wplywy na moje zycie ( niestety niezbyt przyjemny wplyw)Po jej odwiedzinach bylam zawsze wqrzona. Teraz ( juz 14 lat ) mam spokoj.... Jesli twoja matka jest taka jak moja...nie masz szans. Moja nawet dala rade mnie szantazowac....Teraz mieszkamy pare metrow od siebie ( domy obok ) ale jestem w stanie ja...zapomniec :-). Pare lat masz chyba jeszcze przed soba...Mam tylko nadzieje , ze stosunki miedzy wami nie zniszcza ci zycie.... Pozdrawiam noie Odpowiedz Link Zgłoś