Dodaj do ulubionych

Znajomość internetowa

06.04.11, 13:30
Od jakiegoś czasu utrzymuję znajomość internetową z pewnym facetem. Fajnie się gada, jest dowcipny, mądry, wymieniliśmy się zdjęciami - jest OK.
Nie dochodzi tylko do spotkania w realu - albo ja mam wątpliwości, albo on, a w zasadzie oboje.
Trochę dziwna jak dla mnie ta sytuacja, czy jest sens tak dalej trwać w zawieszeniu?
Obserwuj wątek
    • witch_l Re: Znajomość internetowa 07.04.11, 15:46
      Nie, raczej najczesciej sie okazuje ze albo inaczej wyglada albo ma inna...Nie marnuj czasu, poszukaj kogos innego...
    • twisted_elegance Re: Znajomość internetowa 07.04.11, 17:53
      a jakiego rodzaju te wątpliwości?
      Sama niedawno miałam rozterki odnośnie takich znajomości - założyłam osobny wątek, ale jego główny temat się odrobinę rozmył... mniejsza. Poznałam też tak kogoś i miałam wątpliwości, ale on je jakoś przetrzymał i nadal chciał się spotkać mimo, że go raz wystawiłam. Spotkaliśmy się w końcu, było miło, ale to zdecydowanie nie TO. Niby mamy się spotkać znowu, ale jakoś się nie klei, a to mnie nie pasuje, a to jemu. Trwać w zawieszeniu nie ma sensu - spotkaj się z nim, najwyżej nic z tego nie będzie. Im dłużej będziesz zwlekać tym będzie dziwniej i więcej wątpliwości.
    • nom73 Re: Znajomość internetowa 23.04.11, 13:40
      amelia853 napisała:

> Nie dochodzi tylko do spotkania w realu

To może spotkajcie się w tesco albo w biedronce? (taki żarcik :-) ).
      A czego oczekujesz od tego faceta?
      • voxave Re: Znajomość internetowa 23.04.11, 14:05
        Rozczarowanie to paskudna sprawa--nie zadziala chemia i zal bo strata-----czasem lepiej zostawic tak jak jest---chyba że celem jest poznanie drugiej połowy--to wtedy trzeba doprowadzic do spotkanie bo szkoda czasu :)
      • amelia853 Re: Znajomość internetowa 23.04.11, 14:46
        nom73 napisał:

> A czego oczekujesz od tego faceta?

Chciałabym się przekonać, czy w realu tak samo fajnie by się nam gadało, czy nadal byśmy się sobie podobali, czy potrafilibyśmy tak samo dobrze się traktować. Obawiam się, że przez internet to tylko połowiczne poznanie.
        • ferro2 Re: Znajomość internetowa 23.04.11, 19:06
          nawet nie polowiczne poznanie, dopiero w realu widzisz kto, co i jak, ale tez nie tak od razu:)))
          • 2bieguny Re: Znajomość internetowa 24.04.11, 15:29
            Znajomosci należy przenosic do realu, jesli zalezy Ci na czym więcej niż tylko klikanie na klawiaturze, a jest z tym tak, ze albo ty jestes inna niz jego wyobrazenia o Tobie, albo on jest inny, albo zwyczajnie nie chce sie spotkac i tutaj przyczyny nie dociekniesz, może miec partnerke i spokojne zycie rodzinne wcale nie chce tego burzyc, a miec kolezanke w necie jest fajne i fascynujace, moze juz ma bagaz dosiwdczen i nie chce podemowac wyzwania drugi raz i w koncu moze mu sie zwyczajnie nie chciec z lenistwa i wygodnictwa.
            Z moich licznych znajomosci internetowych malo co zostalo, w zasadzie jedna, gdzie z roznych przyczyn widujemy sie 1-2 razy w roku, ale zadne z nas nie oczekuje niczego, poza tym co jest, nawet jest tak, ze rzadko sie kontaktujemy i tu jakby mi czegos brakuje, bo czasem chcialabym zwyczajnie pogadac, a tego tez nie ma, a tak zawracac głowe to mi niezrecznie, więc tez nie jestem z tego zadowolona.
            Faktycznie, wszystko zalezy jeszcze od tego czego od siebie oczekujecie, ale radzę nie budowac tzw. wirtualnej przyjazni, bo niby co to jest? Dla mnie nic. jak jestes sama, to go nie ma, jak chcialabys pogadac, to nie wiadomo czy akurat włączy kompa. Dla mnie do niczego, eliminuje takie zajomosci.
            Pozdrawiam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka