IP: 217.97.203.* 11.06.04, 09:46
jak radzić sobie kiedy w koło gapią się jak na idiotę lub umysłowo chorego
lub psychicznego na kogoś kto się jąka, zacina, ma poważne problemy z
dogadaniem się?
Traktowana taka osoba jest jak gorsza..... a ja jąkam się tylko przy
mówieniu - nic po za tym jestem taki sam jak inni... :)
Obserwuj wątek
    • kvinna Po wyjąkanym zdaniu możesz się uśmiechnąć 11.06.04, 09:48
      i powiedzieć, że wielu wielkich też się jąkało. Demostenes np.

Ćwiczysz w domu spokojne mówienie?
      Jakiś relaks też?
      • Gość: balbut Re: Po wyjąkanym zdaniu możesz się uśmiechnąć IP: 217.97.203.* 11.06.04, 09:54
        Cwiczenia logopedyczne, odprężające, psychologiczne relax..... itd znam to na
        pamięć. Turnusy, spotkania itd. Mi chodzi jak zmienić podejście do np. mojej
        osoby, ludzie po prostu boją się zachowują się inaczej, mam wrażenie , że to
        oni mają większy problem ode mnie...
        • malvvina Re: Po wyjąkanym zdaniu możesz się uśmiechnąć 11.06.04, 10:01
          spiewaj a uslyszysz ze sie nie jakasz. Nadaj rytm spiewny mowie. Naciskaj na
          miesnie przedramienia tez. Slyszalam rezultaty - fantastyczne. Szukaj metody na
          necie (angielskim francuskim ?)
          • Gość: balbut Re: Po wyjąkanym zdaniu możesz się uśmiechnąć IP: 217.97.203.* 11.06.04, 10:06
            Znam tą metodę, np w sklepie w rytm Mazurka Dąbrowskiego - poproszę bu bu bu a
            w d... niech będzie chleb :))
            Gdy jestem sam nie ma problemu, najgorsze gdy idzie się o coś zapytać
            • kwieto Re: Po wyjąkanym zdaniu możesz się uśmiechnąć 11.06.04, 10:14
              Oswajaj :")
              Zarowno ludzi jak i jakanie
            • kvinna Eee :) To znaczy, że dla Ciebie samego to też 11.06.04, 10:15
              rodzaj bariery. Bo jeśli nie, miałbyś w pięcie, co oni na inni na ten temat.

A tak?

- Uwaga, teraz będę się jąkał. I tu pytasz (pradopodobnie nie zająkniesz się
              ani razu; tak działa paradoks)
    • Gość: krish Re: jąkanie IP: 62.233.233.* 11.06.04, 10:17
      Nie przejmuj się. Michnik przed komisją śledczą jąkał się więcej niż normalnie
      i chyba specjalnie. :)
      • kvinna Ze slabości siła? :) 11.06.04, 10:22
        Moja pierwsza mężczyzna miała wadę wymowy.

To ładne było, z tego co pamiętam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka