Dodaj do ulubionych

Seryjni mordercy

08.07.12, 19:48
Jest tutaj ktoś, kto też ma obsesję (dosłownie) na punkcie seryjnych morderców? Od dawna tak mam, ale ostatnio mógłbym czytać i gadać tylko o tym. Taka mania. Nie wzięła się z niczego konkretnego, tak po prostu. I tak się zastanawiam, czy ktoś ma podobnie.
Obserwuj wątek
    • leda16 Re: Seryjni mordercy 08.07.12, 21:21
      lloyd-s100 napisał(a):

> Jest tutaj ktoś, kto też ma obsesję (dosłownie) na punkcie seryjnych morderców?
      > Od dawna tak mam, ale ostatnio mógłbym czytać i gadać tylko o tym.

Obsesji na ten temat nie mam, ale podyskutuję chętnie. Może zaczniemy od tego, co czytałeś ostatnio na ten temat.
      • renkaforever Re: Seryjni mordercy 08.07.12, 22:01
        Karla Homolka ma troje dzieci i mieszka na Karaibach. Podobno jest dobra matka. Podobno w wiezieniu skonczyla psychologie.
    • shachar Re: Seryjni mordercy 09.07.12, 01:57
      ostatnia moja lektura to "Mind Hunter: Inside the FBI's Elite Serial Crime Unit". Nie powiem, czułabym że robię to co powinnam rozgryzając poszlakowe morderstwa. Nie doczytałam do końca bo za bardzo to było a la 70ties , obiadki z kolegami, żony mordy w ciup.
      • renkaforever Re: Seryjni mordercy 09.07.12, 02:12
        Wlasnie, ksiazki sa nieaktualne, stare odgrzewane kotlety..:) Dlatego ja wole lekture internetowa i od razu mam swieze wiadomosci.
        • lloyd-s100 Re: Seryjni mordercy 09.07.12, 09:13
          Niektóre książki są beznadziejne, ale nie wszystkie: www.amazon.com/Serial-Killers-Method-Madness-Monsters/dp/0425196402
    • leda16 Re: Seryjni mordercy 09.07.12, 07:42
      Widać autorowi wątku obsesji tylko na jeden post starczyło :).
    • ivaaa Re: Seryjni mordercy 09.07.12, 17:04
      mój badany z zespołem Aspergera:) Pozdrawiam!
    • susan_atkins Re: Seryjni mordercy 09.07.12, 21:05
      Prawie 10 lat temu zainteresowałam się tym tematem, ale obsesji nie mam. Czytam, oglądam filmy, ale z nikim o tym nie rozmawiam ponieważ niewiele ludzi to interesuje lub uważają to za coś dziwnego.
      • lloyd-s100 Re: Seryjni mordercy 09.07.12, 22:09
        U mnie jest tak samo. Podobne reakcje ludzi: A co w tym takiego fascynującego? A po co ci kolejna książka na ten temat?
        Tak samo jak czytanie artykułów o tym ich dziwi. Jedynym człowiekiem, z jakim można było na ten temat porozmawiać, była babeczka, która miała z racji wykonywanego zawodu, psychopatologię seryjnego morderstwa na studiach.
    • mrsradioactive Re: Seryjni mordercy 10.07.12, 11:51
      Może obsesji nie mam, ale ciekawi mnie ta sprawa i na swój sposób intryguje.
      Również raczej nie ma z kim porozmawiać, bo wszyscy zaraz doszukują się podtekstów, patrzą dziwnie. Cóż się dziwić, w końcu to tzw. tematy tabu, które zawsze będą budziły kontrowersje i wywoływały nawałnicę dziwnych spojrzeń, pytań.
    • knokkelmann1 krzesło elektryczne 10.07.12, 19:22
      ja mam obsesję dotyczącą krzesła elektrycznego....przyczytałem dosłownie wszystko od a do z. fascynuje mnie to po prostu....wchłaniam opisy egzekucji, sekcji i instrukcje dotyczące prawidłowgo rozmieszczenia elektrod. sizzlin`.....
    • knokkelmann1 Re: Seryjni mordercy 10.07.12, 19:23
      acha i polceam:

executed today

• renkaforever Re: Seryjni mordercy 10.07.12, 19:50
        Wyglada mi na to, ze sie jakies psy zerwaly ze smyczy i wesza, kogo by ugryzc.
        • knokkelmann1 Re: Seryjni mordercy 11.07.12, 06:33
          przepraszam, ale nie rozumiem dowcipu.
          • renkaforever Re: Seryjni mordercy 11.07.12, 06:56
            Niewazne..., mozesz kontynuowac :)
            • leda16 Re: Seryjni mordercy 11.07.12, 07:52
              Smutne, że dyskusja spadła do poziomu magla, właściwie zanim się na dobre zaczęła. Szkoda czasu, skoro wiedza autora wątku na ten temat oraz umiejętność prowadzenia dyskusji ogranicza się jedynie do szczeniackiego polecania jakiejś anglojęzycznej publikacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka