michas-25
09.04.13, 15:06
Witam serdecznie. Napisalem w topicu o nietypowosci, gdyz borykam sie z tym juz od 10 lat, w zasadzie w internecie ciezko jest mi znalezc co by odpowiadolo moim zaburzeniom. Mam dysfunkcje pamieci. Jednak nie taka klasyczna, ze zapomnialem gdzie cos polozylem, albo ze nie pamietam czegos z przeszlosci jak np jakas amnezja czy cos w tym stylu. Moj problem dotyczy pamieci "roboczej". Szczegolnie dokucza mi to w wypowiadaniu sie, i komunikacji z innymi ludzmi gdyz przykladowo mam jakas mysl i chce powiedziec zanim dotre do polowy zdania ta mysl mi ucieka, mam w glowie cos w rodzaju luki (tak jak np na egzaminie sie czasem zdarza podczas stresu cos zapomniec:) i za cholere nie moge sobie przypomniec co chcialem powiedziec. To sie dzieje praktycznie nieustannie i wydaje mi sie przez ten czas probolem sie nasila:/ Generalnie dotyczy to rowniez myslenia, ciezko mi sie nadczymkolwiek wnikliwiej zastanowaic gdyz zaaz po prostu zaponminam i nie moge sobie przypomniec o czym przed sekunda myslalem :D ehh ;/ w mlodosci bylem badana jakies tam eeg wszystko na mozg praktycznie co tylko moze byc. zarlem roznego rodzaju srodki psychotropowe ktore nic nie dawaly. poradzcie mi co jeszcze moge zrobic hormony tez mam w normie, wszystkie podstwowe badania tez sa ok. rezonan mozgu rowniez byl. Dodam tylko ze problemy zaczely sie troche nagle, nie bedac bowiem z niczym powizane za bardzo w momencie gdy mialm lat 15 czyli 10lat temu.. Poradzcie mi co to moze byc juz sobie nie radze kompletnie, kiedys bylem tzw dusza towarzystwa mialem mnostwo kolegow i kolezanek bardzo dobre wyniki w szkole. Teraz wszystko jest praktycznie odwrotnie. Ciezko sie ze mna dogadac caly czas sie zawieszam nie pamietam co chcialem powiedziec prbojac cos tam imprwizowac. Co jeszcze moze sie kryc za takimi problemami z pamiecia?? Szczegolnie krotkorwala?? Dzieki za odpowiedzi pozdrawiam