flan_fran 05.01.14, 17:01 czujecie jakas? bo ja tak. to jakies wyjatkowe jest? ja tak mam dlatego, ze net jest jakis bardziej komfortowy w interakcji niz real ;P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mona.blue Re: przykrosc przy wylaczaniu kompa 05.01.14, 20:03 flan_fran napisała: > czujecie jakas? bo ja tak. to jakies wyjatkowe jest? > ja tak mam dlatego, ze net jest jakis bardziej komfortowy w interakcji niz real > ;P też tak mam ale jak trafi się fajnyvh ludzi, z którymi mamy dobry kontakt to real jest fajniejszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: przykrosc przy wylaczaniu kompa 05.01.14, 21:15 Tak, komfort kontaktu, który został zredukalizowany do zera w przestrzeni publicznej, w necie wraca. Wyłączając kompa, żegnasz się z bezpieczną przestrzenią socjalną i zostajesz w swoim niebezpiecznym, zadaniowym życiem. Kupa ludzi budzi się w nocy, szuka w necie jednego zdania, by powiedzieć- idę spać, dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: przykrosc przy wylaczaniu kompa 05.01.14, 21:26 W tzw. normalnym życiu rozmowy to troche takie jak Filifionki z Gapsą z Muminków Filifionka chciała porozmawiać na temat swoich lęków, problemów, a Gapsa wręcz przeciwnie, tylko na temat czyszczenia dwyaników. Na forum 'widać' czyjąś duszę, to ma duża wartość, mimo że aninimowo to częściej jest prawdziwiej niz w tzw realu. Odpowiedz Link Zgłoś
ankaskakanka14 Re: przykrosc przy wylaczaniu kompa 05.01.14, 21:31 flan_fran napisała: > czujecie jakas? bo ja tak. to jakies wyjatkowe jest? > ja tak mam dlatego, ze net jest jakis bardziej komfortowy w interakcji niz real > ;P Potraktuj internet nie jako odrębną rzeczywistość ale jako TYLKO element tej realnej rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: przykrosc przy wylaczaniu kompa 05.01.14, 21:39 Wszystko jest elementem rzeczywistości, akurat net może być w danym momencie najbardziej "misiowym", a problem jak się z tego dostać jest nie prosty. Odpowiedz Link Zgłoś
flan_fran Re: przykrosc przy wylaczaniu kompa 05.01.14, 21:50 co ty tu paranoizujesz?? napisalam, ze mam mala przykrosc, taka jak wtedy kiedy konczy sie cos przyjemnego. nie tworz jakichs strasznych obrazow, zeby wbijac ludziom jacy sa porabani. TY jestes na pewno. ale nie probuj wciagnac do swojego bagna innych. Odpowiedz Link Zgłoś
flan_fran Re: przykrosc przy wylaczaniu kompa 05.01.14, 21:52 i zepsuje ci intryge bardziej. czasem, wylaczajac, czuje ulge. co za niefart. Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: przykrosc przy wylaczaniu kompa 05.01.14, 22:34 Więcej ulgi zdecydowanie. Odpowiedz Link Zgłoś