witchland 23.09.15, 21:36 Bo ja tak, ten przeraża mnie, ze względu na niesamowitą ohydna brutalność... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
feministkapl Re: Czy boicie sie Islamu? 23.09.15, 21:51 a nie pomyslalas ze moze myla ci sie pojecia? pl.wikipedia.org/wiki/Islam Odpowiedz Link Zgłoś
hansii jakie, bejbe ? 24.09.15, 10:46 feministkapl napisała: > a nie pomyslalas ze moze myla ci sie pojecia? no jakie pojecia jej sie myla ? - a nie pomyslalas, ze moze tobie ? Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Czy boicie sie Islamu? 24.09.15, 00:24 witchland napisała: > Bo ja tak, ten przeraża mnie, ze względu na niesamowitą ohydna brutalność... Mnie też z tego powodu i co się w tym zawiera pogardy i okrucieństwa wobec kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
hansii nie, ale... 24.09.15, 10:44 witchland napisała: > Bo ja tak, ten przeraża mnie, ze względu na niesamowitą ohydna brutalność... nie boimy sie, bo znamy go na wylot - od paru dekad. ale zwyczajnie nie lubimy - bo trudno polubic glupia filozofie (a trudno go nazwac religia... - gdyz religia namawia wylacznie do czynienia dobra...)) Odpowiedz Link Zgłoś
1klementyna Re: Czy boicie sie Islamu? 24.09.15, 11:48 Nie rozumiem ludzi, którym tak łatwo przychodzi zabijanie w imię... no właśnie, czego? Odpowiedz Link Zgłoś
nanie2 Re: Czy boicie sie Islamu? 24.09.15, 12:03 Każda religia związana z Tronem jest "ohydnie brutalna". Odpowiedz Link Zgłoś
hansii Nieprawda. 24.09.15, 14:55 nanie2 napisała: > Każda religia związana z Tronem jest "ohydnie brutalna". Nieprawda. Chrzescijanstwo wprawdzie tez takie bylo (Sw. Inkwizycja) ale sie zmienilo i pod wplywem Oswiecenia - jakies 200 lat temu porzucilo te. praktyki Odpowiedz Link Zgłoś
nanie2 Re: Nieprawda. 24.09.15, 15:04 Doprawdy wzruszające, że już 200 lat temu K przestał być organizacją przestępczą a stał się ... finansową mafią. Wszystkie kraje "chrześcijańskie" nawracane były siłą i drenowane. Nie tylko działała Św Inkwizycja. Ale nic się nie zmienia w kościelnych chwytach - ciekawe kto otruł Wesołowskiego :)? Inaczej mówiąc: żeby żyć i politykować, trzeba brutalnie walczyć o swoje; czasem trzeba być szakalem, czasem wężem, K. ma to opanowane do perfekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
duchswiety6 Re: Nieprawda. 24.09.15, 15:14 oj pozwalamy sobie to na co mamy - czy to KK czy PO PIS ja tam nie mam problemu by się dzielić. Wk u r w jednak mnie bierze gdy nie mam nic,a inni o wiele za dużo jak potrzebują. Odpowiedz Link Zgłoś
feministkapl Re: Nieprawda. 24.09.15, 15:25 a czy bylas rownie wkoorwiona gdy bombardowano i grabiono ich kraje? Odpowiedz Link Zgłoś
nanie2 Re: Nieprawda. 24.09.15, 15:55 A czemu miałaby być? I jaki ma wpływ na politykę zagraniczną i bombardowania? A Ty, przejmowałaś się powodziami w Bangladeszu, tsunami, trzęsieniami ziemi i walkami na pograniczach? Bolą nas bliscy, swoi, obcy w dużej liczbie - już nie. Tak ma człowiek, inaczej nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
duchswiety6 Re: Nieprawda. 24.09.15, 16:03 nanie2 napisała: Bolą nas bliscy, swoi, obcy w dużej liczbie - już nie. > Tak ma człowiek, inaczej nie będzie. doprawdy? hmm ja tam oglądać nie mogę takich rzeczy.Widząc krew,śmierć jest mi przykro niezależnie czy to bliscy czy też nie. Patrzeć na to nie mogę! Odpowiedz Link Zgłoś
nanie2 Re: Nieprawda. 25.09.15, 08:31 doprawdy? Doprawdy. A to co widzisz to fragment historii. Fragment jesteś w stanie ogarnąć tak jak jednostkową historię. Świata nie poruszyła informacja o "masowym napływie migrantów" ale trup dzieciaka na plaży (zabitego głupotą ojca zresztą). 10.000 ofiar czy 20 000- nie ma różnicy, nie wyobrażasz sobie tego. Odpowiedz Link Zgłoś
duchswiety6 Re: Nieprawda. 25.09.15, 10:35 nanie2 napisała: > doprawdy? > > Doprawdy. A to co widzisz to fragment historii. Fragment jesteś w stanie ogarną > ć tak jak jednostkową historię. historia jest dość przejrzystą sprawą,no na tyle aby móc z niej wyciągać wnioski i nie dawać więcej dooopy. Jednak rodzaj ludzki jest zbyt głupawy aby pojąć tak istotną sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
feministkapl Re: Nieprawda. 25.09.15, 10:49 > historia jest dość przejrzystą sprawą,no na tyle aby móc z niej wyciągać wniosk > i i nie dawać więcej dooopy. > Jednak rodzaj ludzki jest zbyt głupawy aby pojąć tak istotną sprawę. O to to to. Moznaby pomyslec ze narod ktory ledwie przezyl bo byl az tak poszkodowany przez druga Wojne jak Polacy byli, bedzie rozumial do czego doprowadza faszyzm i nie bedzie chcial przybierac tych barw. Okazuje sie ze nie. .. a potem beda jeczec... Odpowiedz Link Zgłoś
hansii brak wiedzy... 25.09.15, 11:53 feministkapl napisała: faszyzm i nie bedzie chcial przybierac tych barw. nie myli ci sie faszyzm z nazizmem - dziewojo ? - czy moze podac definicje obu ? Odpowiedz Link Zgłoś
feministkapl Re: brak wiedzy... 25.09.15, 13:14 tak, podaj i wyjasnij - dlaczego tak chetnie w tamtym kierunku podazasz! Odpowiedz Link Zgłoś
hansii najkrocej: 25.09.15, 15:52 feministkapl napisała: > tak, podaj i wyjasnij faszyzm jest - ponad-klasowy - to sojusz, a nie walka klas, ale i ponad-narodowy. wartoscia dla niego nie jest konkretny narod - lecz aktualnie zyjace Spoleczenstwo. (chocby wielonarodowe) nazizm - w kwestii spolecznej mowi to samo, ale wartoscia dla niego jest (mityczny) Narod. a tera sio do nauki - miast smecic na foro o polityce. i zajmij sie seksikiem - to ci z pewnoscia lepiej wyjdzie. Tfu(j), jak zawsze, Dr. Hansi Odpowiedz Link Zgłoś
feministkapl Re: najkrocej: 25.09.15, 16:54 Nie napisales co to jest co cie tak w nich pociaga ze w ich kierunku tak chetnie podazasz! Ja uwazam ze masz konflikt w glowie - z jednej strony jestes zagozalym zwolennikiem neo-liberalizmu a z drugiej nie akceptujesz jego konsekwencji... To porabane przeciez! Idz na trapie! Odpowiedz Link Zgłoś
hansii dziewojo. 25.09.15, 16:58 Dokladnie wiem - kim jestem: Chrzescijaninem i Socjaldemokrata. no a tera: - jak z naszym malym seksikiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
feministkapl Re: dziewojo. 25.09.15, 17:20 zapomniales dodac ze i uperdliwym palantem! Odpowiedz Link Zgłoś
hansii Slonce. ty moje 25.09.15, 17:28 feministkapl napisała: jak zwykle - byle co. ale piesn ci sie podoba , moje ty Slonce? i milujemy sie ? - czy (twoja) wynocha na foro Feminizm? www.youtube.com/watch?v=j1E8yLg1E1U Odpowiedz Link Zgłoś
feministkapl Re: Slonce. ty moje 25.09.15, 19:01 a opowiesz nam dlaczego tak bardzo feminizmu nie lubisz? Smialo! Odpowiedz Link Zgłoś
hansii Slonce. ty moje - przeciwnie. 25.09.15, 19:15 feministkapl napisała: > a opowiesz nam dlaczego tak bardzo feminizmu nie lubisz? Slonce. ty moje - przeciwnie. lubie go i cenie. na Zachodzie osiagnal on swoje cele. zajmij sie nim u islamuskow i na BW. - miast to islamskie dziadostwo bronic. - gdyz teraz tam jest on potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
feministkapl Re: Slonce. ty moje - przeciwnie. 25.09.15, 19:38 No to zapier.. tam go bronic zamiast tu sie z feministkami szarpac .. jesli masz odwagi dosc... Odpowiedz Link Zgłoś
hansii lata mi to i poviewa... 25.09.15, 19:44 feministkapl napisała: > No to zapier.. tam go bronic zamiast tu sie z feministkami szarpac .. lata mi to i poviewa, belkotko. - to wy zapie*dalajcie na BW - miast smecic tu na foro. - bo tu - to wam nic nie grozi. a jak z naszym malym seksikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
feministkapl Re: Nieprawda. 24.09.15, 16:08 wszystkie dzialania i nie-dzialania maja swoje konsekwencje - w tym przypadku sa to uchodzcy z uprzednio napadnietych krajow. Wtedy do ciebie nie dociaralo ale teraz dociera - fizycznie. Wiecej wcale nie beda mieli wziawszy pod uwage ze w majtkach sie pojawia ogoloceni ze wszystkiego. To co dostana bedzie na poczatek - nie przez cale zycie tych ludzi. Nie ma czego zazdroscic! Odpowiedz Link Zgłoś
duchswiety6 Re: Nieprawda. 24.09.15, 16:19 feministka czy jak brakuje Ci np. zdrowia psychicznego jesteś w stanie pomóc drugiej osobie czy pierw musisz zdać sobie sprawę z tego,że sama musisz sobie pomóc aby potem pomagać innym? Odpowiedz Link Zgłoś
duchswiety6 Re: Nieprawda. 24.09.15, 16:24 myślę,że nie o zazdrość się rozbija ale o realne możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
duchswiety6 Re: Nieprawda. 24.09.15, 16:37 Kiedyś,kiedyś ktoś mi napisał po co budzić świadomość u "reszty" a to jest właśnie klucz aby było w miarę stabilnie we wszystkich aspektach. Ale jeżeli już mi ktoś pisze,że "po co" to tylko usiąść i płakać. Dalej prowadzę terapię kurde kilku osobą naraz matce,bratu,sąsiadowi. Jak to po co? Aby i oni byli szczęśliwi. pa. Odpowiedz Link Zgłoś
feministkapl Re: Nieprawda. 24.09.15, 16:43 alez o to chodzi ze, sobie samej lepiej pomozesz - i spokoj zapewnisz - jesli nie bedziesz bila piany. Bo, ja juz dzis sie moge zalozyc ze jesli w PL bedzie jakis klopot na skutek ktorego zgina jacys ludzie to bedzie to dlatego ze jakis idiota albo bombe wrzuci do obozu albo cos podobnego zrobi - bo uwierzy w te wszelakie brednie! Odpowiedz Link Zgłoś
duchswiety6 Re: Nieprawda. 24.09.15, 18:27 feministkapl napisała: > alez o to chodzi ze, sobie samej lepiej pomozesz - i spokoj zapewnisz - jesli n > ie bedziesz bila piany. he he - niby tak. Powiedz czy gdyby ktoś odmówił Ci pomocy lub Twojemu dziecku za którą płacisz siedziałabyś cicho? No przestań. Odpowiedz Link Zgłoś
nanie2 Re: Nieprawda. 25.09.15, 08:40 wszystkie dzialania i nie-dzialania maja swoje konsekwencje Gdybyśmy mieli wpływ na działania i niedziałania to byłoby to logiczne, choć nadal uważam przyjmowanie migrantów za politycznie nieusprawiedliwione. W polityce nie ma sentymentów. Problem w tym, że obywatele nie mają wpływu a każe im się płacić. A obywatele mają jedna rzecz najważniejszą- swoją ziemię. Wpuszczanie na swoją ziemię niebezpiecznych obcych jest czystej wody krótkowzroczną głupotą. Bez względu na to kim ci ludzie są i jakie są ich historie. Mnie nie wzruszają zresztą, szkoda łez. Wiecej wcale nie beda mieli wziawszy pod uwage ze w majtkach sie pojawia ogoloc > eni ze wszystkiego. Nie wiem co bierzesz, ale ja nie biorę i w telewizorni widzę coś innego. Widzę na przykład młode basiory ubrane w ciuchy marek, których ja w życiu nie miałam i mieć nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
duchswiety6 Re: Nieprawda. 25.09.15, 10:47 nanie2 napisała: > > eni ze wszystkiego. [/i] > Nie wiem co bierzesz, ale ja nie biorę i w telewizorni widzę coś innego. Widzę > na przykład młode basiory ubrane w ciuchy marek, których ja w życiu nie miałam > i mieć nie będę. no bo właśnie w ten sposób myślisz, gdyby marka ciuchów była Ci potrzebna to być je po prostu miała. Odpowiedz Link Zgłoś
hansii doprawdy ? 25.09.15, 11:55 duchswiety6 napisał(a): no bo właśnie w ten sposób myślisz, > gdyby marka ciuchów była Ci potrzebna to być je po prostu miała. - wzielaby kredyt hipoteczny - jak Ci ktorzy maja na co go wziac ? Odpowiedz Link Zgłoś
duchswiety6 Re: doprawdy ? 25.09.15, 11:59 zamiast 100 szmat za 5 zł - jedną a konkretną :D Odpowiedz Link Zgłoś
1klementyna Re: Nieprawda. 25.09.15, 13:14 A Ty masz wszystko, czego potrzebujesz? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
feministkapl kolejna paranoja? 24.09.15, 12:35 Ludzie, sprawdzajcie to co wam Kowalska piepszy zamiast wierzyc w kazde slowo! Piszecie tutaj to i Google znacie, czy nie? A to sobie przetlumaczcie, bo tez latwo mozna: 'Islam occasionally allows for force while stressing that the main spiritual goal is one of nonviolence and peace.' "(a)lthough it would be a mistake to think that Islam is inherently a violent religion, it would be equally inappropriate to fail to understand the conditions under which believers might feel justified in acting violently against those whom their tradition feels should be opposed."[15] Similarly, Chandra Muzaffar, a political scientist and an Islamic reformist and activist, says that, "(t)he Quranic exposition on resisting aggression, oppression and injustice lays down the parameters within which fighting or the use of violence is legitimate. What this means is that one can use the Quran as the criterion for when violence is legitimate and when it is not."[16] en.wikipedia.org/wiki/Islam_and_violence#Islamic_views_on_violence Innymi slowy, Islam dopuszcza walke lub gwaltowna obrone, a Koran wylicza w jakich przypadkach taka jest dopuszczalna - i podobnie jak Katolicyzm spodziewa sie od wiernych by bronili swej wiary - wiec uwazajcie tam zeby nie wkooorwic jakiegos wiernego swoja bledna interpretacja! Odpowiedz Link Zgłoś
feministkapl Re: kolejna paranoja? 24.09.15, 13:06 po polsku tez sporo mozna znalezc wyjasnien! pl-pl.facebook.com/notes/islam-poznaj-prawdziwy-islam/bledne-rozumienie-koranu/761249400567981 Odpowiedz Link Zgłoś
hansii islamski smiech na sali... 24.09.15, 14:52 feministkapl napisała: > po polsku tez sporo mozna znalezc wyjasnien! "4). JESLI KTORAS Z TYCH MIETOD PODZIALALA, TO NIE STOSOWAC DO NICH PRZYMUSU (nie znecac sie nad nimi )." Ale jak nie podzialala - to juz BIC mozna - conie ? PS. masz meza islamuska ? Odpowiedz Link Zgłoś
feministkapl Re: islamski smiech na sali... 24.09.15, 15:02 Moze przeczytaj raz jeszcze - bo ja wyczytalam ze poprostu maja nie ruszac kobiet ktore sa nieposluszne, i tyle. Kara jest brak dostepu do majatku. To tak samo jak i u nas! Odpowiedz Link Zgłoś
1klementyna Re: islamski smiech na sali... 24.09.15, 15:41 Ty chyba mało widziałaś, porównując te dwie kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
feministkapl Re: islamski smiech na sali... 24.09.15, 15:57 ze niby ty wiecej ode mnie? ha ha! Przyznaj sie nam ze podskoczyc i wylamac to ty sie obawialas raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
1klementyna Re: islamski smiech na sali... 24.09.15, 17:11 Od zawsze chodziłam swoimi ścieżkami. Nie bałam się "podskoczyć i wyłamać", choć wolna od leków nie byłam. Przyznam się Tobie, a nie WAM, ponieważ może innych nie interesuje to, co Ciebie. Wnioskuję, że nadal jesteś bardzo zainteresowana moją osobą, inni niekoniecznie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hansii ano :) 24.09.15, 17:22 1klementyna napisał(a): Wnioskuję, że nadal jesteś bardzo zainteresowana moją osobą, inni niekoniecznie. ;) ano. gdyz uwazamy Cie za osobe w miare normalna, a nie za osobe "specjalnej troski" - wienc nie musimy Ci specjalnej uwagi poswiecac :))) Odpowiedz Link Zgłoś
feministkapl Re: islamski smiech na sali... 24.09.15, 17:33 ha ha! Ty tam sobie tak nie schlebiaj wiolciu bo zupelnie szczerze to uwazam cie za wyjatkowo nieinteresujaca osobe, co ci wielokrotnie wytykalam w nadzieji ze cie to zainspiruje do napisania czegos ciekawego kiedys, zebysmy MY tu wszyscy - bo forum jest publiczne - sobie mogli z zainteresowaniem poczytac w chwilach nudy. A ty nic wciaz - jedynie wstawki typu: 'Ty chyba mało widziałaś, porównując te dwie kultury.' ... Ehh.. Odpowiedz Link Zgłoś
1klementyna Re: islamski smiech na sali... 24.09.15, 17:38 Ciekawe wnioskowanie, że jak ktoś nie napisze czegoś interesującego, w Twoim subiektywnym odczuciu, to jest nieinteresującą osobą dla ogółu. :D :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
feministkapl Re: islamski smiech na sali... 24.09.15, 17:43 Bo ty taka pewna jestes ze wszystkich ogromnie interesuje to co ty masz do powiedzenia na moj temat w watku o Islamie. Aha. Odpowiedz Link Zgłoś
hansii islamski smiech na sali, femi :)... 24.09.15, 17:48 feministkapl napisała: > Bo ty taka pewna jestes ze wszystkich ogromnie interesuje to co ty masz do powi > edzenia na moj temat w watku o Islamie. Aha. femi , alesz ty jestes dla mnie taka ekscytujaca... - dlatego wlasnie namawiam cie na ten maly seksik... lubie atrakcje, like you :) Odpowiedz Link Zgłoś
duchswiety6 Re: islamski smiech na sali... 24.09.15, 18:29 1klementyna napisał(a): > Od zawsze chodziłam swoimi ścieżkami. Nie bałam się "podskoczyć i wyłamać", u mnie podobnie - skoro nie mam do niczego prawa to co mam do stracenia? Odpowiedz Link Zgłoś
hansii czy musze - jak dziecku - po niemiecku ? 24.09.15, 15:45 h > "4). JESLI KTORAS Z TYCH MIETOD PODZIALALA, TO NIE STOSOWAC DO NICH PRZYMUSU (nie znecac sie nad nimi )." - Czy nie nie wynika z tego wersetu WPROST - ze jezeli zadna z tych metod (przekonywanie) nie podzialala - to bic JUZ WOLNO ? Odpowiedz Link Zgłoś
feministkapl Re: czy musze - jak dziecku - po niemiecku ? 24.09.15, 16:01 no i sam widzisz ile to z tymi kognitywnymi ograniczeniami masz klopotu - przeczytaj no kilka zdan przed tem gdzie jak wol napisane ze o dostep do majatku, ktorego zwierzchnikami sa mezczyzni, chodzi! Jesli nie twoja baba, nie z toba spokrewniona to nic ci do niej - tak jak i u nas!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hansii fmi, kit to my - a nie nam. 24.09.15, 17:08 masz meza islamuska ? - po raz kolejny pytam. - bo jak nie - to co z naszym malym seksikiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
feministkapl Re: fmi, kit to my - a nie nam. 24.09.15, 17:40 Czy mam rozumiec ze powodem dla ktorego ci sie Islam tak nie podoba jest to ze nakazuje kobiet niepokornych nie tykac - bo ty polskim nawykiem wolisz byc namolny i sie slinic do obcych? ... nawet przez komputer... Odpowiedz Link Zgłoś
hansii femi, kit to my - a nie nam. 24.09.15, 17:45 feministkapl napisała: > Czy mam rozumiec ze powodem dla ktorego ci sie islam tak nie podoba jest to ze > nakazuje kobiet niepokornych nie tykac Nie - niepodoba mi sie - gdyz kaze kobiety nieposluszne bic a niewiernych "nawracac". Slowem Ciemnota - jak w Chrzescijanstwie - w czasach Sw. Inkwizycji. no to jak z seksikiem femi ? - lubisz to ? no poviedz... Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: czy musze - jak dziecku - po niemiecku ? 24.09.15, 18:00 hansii napisał: > h > > "4). JESLI KTORAS Z TYCH MIETOD PODZIALALA, TO NIE STOSOWAC DO NICH PRZYM > USU > (nie znecac sie nad nimi )." > >Poza tym w Koranie są podobno sprzeczne wersy na wiele tematów - ją czytałam takie, które pozwalają na bicie żony, a co do pokoju, to takie, że pokój nastanie dopiero wtedy, jak cały świat będzie islamski. > - Czy nie nie wynika z tego wersetu WPROST - ze jezeli zadna z tych metod (prze > konywanie) > nie podzialala - to bic JUZ WOLNO ? Odpowiedz Link Zgłoś
lilith45 Re: Czy boicie sie Islamu? 24.09.15, 12:57 Musiałabym bać się własnej rodziny hahaha :D Twierdzenie ze wszyscy muzułmanie to terroryści gwalciciele i oprawcy tyle ma wspólnego z prawda jak to ze wszyscy katole to mohery a ateisci to samo zło . Generalizowanie jest szkodliwe. Oglądając nawet polską telewizję można dojść do wniosku ze Polki to dzieciobojczynie :> A do Polski przybędzie tylu uchodźców, ze gdyby ich posadzić na stadionie narodowym to zajeliby 1/8 wszystkich miejsc, z czego ponad połowa zapewne będzie migrowac dalej na zachód. Odpowiedz Link Zgłoś
duchswiety6 Re: Czy boicie sie Islamu? 24.09.15, 14:36 ależ,że oczywiście że nie.W mojej rodzinie jest arab,żonka Polka i nigdy nie narzekała,że jej źle. Co do obecnych emigrantów? Kiedyś stałam w Berlinie na ubanie z kol. pora raczej jesienna patrzymy a tam dwóch murzynów opatulonych w szaliki,czapki,rękawice dygoczących.Pierw zaczęłyśmy się śmiać,bo większość w kurteczkach jesiennych raptem koło 0,-5. Ktoś kiedyś pisał,że takie uwarunkowania genetyczne to nieprawda,ale ja widziałam i tam swoje wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
hansii a kto tak twierdzi ? 24.09.15, 14:58 lilith45 napisała: > Twierdzenie ze wszyscy muzułmanie to terroryści gwalciciele i oprawcy a kto twierdzi , ze wszyscy ? - oczywiste , ze wiekszosc jest w miare spokojna i normalna... problem w tej wojowniczej mniejszosci - ktora nadaje ton. w koncu obcinanie glow pojmanym jencom w Syrii - to nie byla pierwsza egzekucja i zapewne nie ostatnia... Odpowiedz Link Zgłoś
lilith45 Re: a kto tak twierdzi ? 24.09.15, 15:17 Takich zachowań przede wszystkim fopuszczali się żołnierze ISIS a nie Syryjczycy ! Odpowiedz Link Zgłoś
hansii A ISIS - to krasnoludki ? 24.09.15, 15:47 lilith45 napisała: > Takich zachowań przede wszystkim fopuszczali się żołnierze ISIS a nie Syryjczycy ! A ISIS - to krasnoludki, czy po prostu glownie syryjscy SUNNICI ? Odpowiedz Link Zgłoś
witchland Re: A ISIS - to krasnoludki ? 24.09.15, 17:43 Wszyscy ktorzy sie pozjezdzali, zapuscili brody...i udaja kogos tam. Zold ich jest niski bo jedynie ok. 900$/m wiec o co im w sumie chodzi, ano moga sobie poszalec bezkarnie i wyzyc swoje bandyctwo na niewinnych ludziach zwlaszcza na chrzescijanach... Odpowiedz Link Zgłoś
1klementyna Re: a kto tak twierdzi ? 24.09.15, 15:25 Widzę, że już napisałeś to, o czym chciałam napisać. Mam dość częste kontakty z młodym Turkiem i obserwuję go z ciekawością. Przyjechał do Polski dwa lata temu, jednak już wcześniej odcinał się od islamu. Uważa się za ateistę i nie przeszkadzał żonie w ochrzczeniu ich dziecka. Do swojej rodziny nie jeździ, choć nie jest z nimi skłócony. Dobrze, że ma majętnych teściów.;) Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: a kto tak twierdzi ? 24.09.15, 15:47 A ja mam dwie koleżanki, które wyszły za muzulmanow i jedyną opcja było, że dzieci będą wychowywane w islamie. Ale co do zachowania to jeden jest zupełnie w porządku, drugi był do czasu aż swirowal z zazdrosci, nie wiem czy mu przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
hansii jezeli od poczatku 24.09.15, 15:50 mona.blue napisała: > A ja mam dwie koleżanki, które wyszły za muzulmanow i jedyną opcja było, że dzi > eci będą wychowywane w islamie. Jezeli tak bylo ustalone od poczatku , to ich wybor. ja znam gorszze przypadki, ze maz zgadzal sie na chrzest, ale z czasem zmienial zdanie i domagal sie islamskiego wychowania - co jest czystym oszustwem. Odpowiedz Link Zgłoś
1klementyna Re: jezeli od poczatku 24.09.15, 17:19 Dlatego z ciekawością będę nadal obserwować tego młodego człowieka. Pamiętam, iż na początku pracował w gastronomii u Turka i koledzy - Turcy - podburzali go, sugerując, że żona go kiedyś zostawi. Na szczęście zmienił pracę. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Czy boicie sie Islamu? 24.09.15, 15:55 gosc.pl/doc/2721145.Mekka-453-osob-stratowanych-na-smierc Dla mnie to jest niewyobrażalnie okrutne... Odpowiedz Link Zgłoś
feministkapl Re: Czy boicie sie Islamu? 24.09.15, 16:03 a to?: www.tvn24.pl/pijany-kierowca-zabil-kobiete-w-ciazy-i-jej-meza,579961,s.html Odpowiedz Link Zgłoś
hansii 700 juz :) 24.09.15, 17:07 mona.blue napisała: > Dla mnie to jest niewyobrażalnie okrutne... to nic okrutnego. - gdy sie dopuszcza do scisku 2 mln ludzi - to takie incydenty moga sie wszedzie zdarzyc. - to akurat nie ma nic wspolnego z islamem - a tylko z brakiem organizacji. podobnie jak kiedys w jakiejs dyskotece w Polsce. wybuchl pozar , a drzwi awaryjne byly zamkniete. staranowalo sie i splonelo zywcem wiele osob.... Odpowiedz Link Zgłoś
1klementyna Re: 700 juz :) 24.09.15, 17:27 Faktem jest, że w takim ścisku ludzie zachowują się irracjonalnie, tratując się nawzajem. Zadziwiać mogą bardziej takie tłumy pielgrzymów. To już jest islamskie.;) Odpowiedz Link Zgłoś
hansii niekoniecznie... 24.09.15, 17:42 1klementyna napisał(a): Zadziwiać mogą bardziej takie tłumy pielgrzymów. To już jest islamskie.;) Niekoniecznie. na krakowskich Bloniach na spotkaniu z JP II bylo kiedys 1,5 mln osob... - nie pojechalem - gdyz tlumow i ja sie boje... Odpowiedz Link Zgłoś
1klementyna Re: niekoniecznie... 24.09.15, 17:51 Napisałeś o jakiejś wyjątkowej sytuacji, choć kilka ich było, jednak oni tak postępują systematycznie i chyba zawsze są jakieś ofiary, o ile mnie pamięć nie myli. Też boję się tłumów. Dlatego nie jeżdżę już na Przystanek Woodstock, choć koncerty lubię. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: niekoniecznie... 24.09.15, 18:13 hansii napisał: > 1klementyna napisał(a): > Zadziwiać mogą bardziej takie tłumy pielgrzymów. To już jest islamskie.;) > > Niekoniecznie. > na krakowskich Bloniach na spotkaniu z JP II bylo kiedys 1,5 mln osob... > - nie pojechalem - gdyz tlumow i ja sie boje... Ale u nas na mszach papieskich nigdy nie dochodziło do testowania ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
duchswiety6 Re: niekoniecznie... 24.09.15, 18:45 mona.blue napisała: > Tratowania. zawsze istnieje opcja game ower. Ale tak jakoś,że czasami co by się nie zrobiło to uciągnięta mina.Chyba lepiej nie oglądać tego. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: 700 juz :) 24.09.15, 18:10 hansii napisał: > mona.blue napisała: > > Dla mnie to jest niewyobrażalnie okrutne... > > to nic okrutnego. > - gdy sie dopuszcza do scisku 2 mln ludzi - to takie incydenty moga sie wszedzi > e zdarzyc. > - to akurat nie ma nic wspolnego z islamem - a tylko z brakiem organizacji. > > podobnie jak kiedys w jakiejs dyskotece w Polsce. > wybuchl pozar , a drzwi awaryjne byly zamkniete. > staranowalo sie i splonelo zywcem wiele osob.... Ale to się u nich powtarza co roku, więc albo świadome dopuszczenie do możliwości startowania setek ludzi albo braki w inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
hansii Re: 700 juz :) 24.09.15, 18:23 mona.blue napisała: > Ale to się u nich powtarza co roku, więc albo świadome dopuszczenie do możliwości startowania setek ludzi albo braki w inteligencji. braki w organizacji - ze nazwe to dyplomatycznie. i to nie islamskie - tylko arabskie - po prostu... Odpowiedz Link Zgłoś
duchswiety6 Re: 700 juz :) 24.09.15, 20:13 drogi hansii ja to się zastanawiam czy Ty rozumiesz jedną prostą zasadę - samica wybiera samczyka.A Ty zdaje się nie jesteś w jej typie. Odpowiedz Link Zgłoś
hansii alesz bende :) 24.09.15, 20:36 duchswiety6 napisał(a): > drogi hansii ja to się zastanawiam czy Ty rozumiesz jedną prostą zasadę - samica wybiera samczyka . A Ty zdaje się nie jesteś w jej typie. alesz jestem ;) a jak nie bende - to wyrzuce ja na foro feminizm: - niech Panienka tesz ma wybor :) Odpowiedz Link Zgłoś
duchswiety6 Re: alesz bende :) 24.09.15, 20:49 hansii napisał: > duchswiety6 napisał(a): > > drogi hansii ja to się zastanawiam czy Ty rozumiesz jedną prostą zasadę > - samica wybiera samczyka . A Ty zdaje się nie jesteś w jej typie. > > alesz jestem ;) > a jak nie bende - to wyrzuce ja na foro feminizm: > - niech Panienka tesz ma wybor :) no niech tylko wróci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
witchland coponiektorzy z was zgina, z powodu glupoty... 24.09.15, 17:40 W ogole nasza cywilizacja przepadnie z powodu glupoty, tak wyglada koniec demokracji. Ze islam szaleje w eurokolchozie jest miedzy innymi wina Merkelowej! Nie ma przyjaznego Islamu. Poznajcie Islam a pozniej dyskutujcie... W jednostkach z Isis szaleja okrutni psychopaci a nie tzw. wierni. Odpowiedz Link Zgłoś
feministkapl Re: coponiektorzy z was zgina, z powodu glupoty 24.09.15, 17:45 no popatrz, to zupelnie tak samo jak w wiekszosci korporacji! Odpowiedz Link Zgłoś
lilith45 Re: coponiektorzy z was zgina, z powodu glupoty 24.09.15, 22:18 Ale czyja to wina ze radykalni islamisci sie rządzą w Europie i stawiają warunki? Nie samej polityki państw europejskich? Sammi stworzyli doskonale earunki dla rozwoju terroryzmu i radykalnych islamistów a cierpia na tym eszyscy muzulmanie i eszystkich wrzuca się do jednego worka. Odpowiedz Link Zgłoś
duchswiety6 Re: coponiektorzy z was zgina, z powodu glupoty 25.09.15, 05:52 tak,tak sami tworzymy konflikty wewnętrzne niszcząc przy okazji wszystko w okół ( platana ) na głupotę leku nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
duchswiety6 Re: coponiektorzy z was zgina, z powodu glupoty 25.09.15, 05:53 planetę* Odpowiedz Link Zgłoś
hansii Lewackie bzdury. 25.09.15, 09:58 lilith45 napisała: Sammi stworzyli doskonale earunki dla rozwoju terroryzmu i radykalnych islamistów a cierpia na tym eszyscy muzulman ie i eszystkich wrzuca się do jednego worka. - zaczynajac od konca - nikogo nie wrzuca sie do jednego worka. a wracajac do poczatku terroryzmu islamskiego. Jest on rodzimego chowu i zaczal sie w Egipcie w latach 20.tych XX-go wieku. a potem rozwinal tamze (bractwo Muzulmanskie) w latach 80.tych. www.profesor.pl/mat/n13/pokaz_material_tmp.php?plik=n13/n13_h_jagodzinska_050517_2.php&id_m=15025 Odpowiedz Link Zgłoś
duchswiety6 Re: Czy boicie sie Islamu? 24.09.15, 19:25 Zresztą wszyscy tacy wrażliwi he he moralni,mądrzy jednak nie na tyle aby siebie samych nie tratować - > wolnemedia.net/ekologia/z-kazda-sekunda-w-polsce-ubywa-ponad-100-pszczol/ wolnemedia.net/ekologia/zdemolowalismy-oceany/ itp.itd. a próbujemy wolnemedia.net/nauka/tym-laserem-obronia-nas-przed-asteroidami/ bucha cha po co skoro i tak pędzimy ku zagładzie. smutne to. itp.itd. Odpowiedz Link Zgłoś
1klementyna Re: Czy boicie sie Islamu? 25.09.15, 09:17 A tutaj, jak może wyglądać przyjęcie uchodźców przez Polskę: www.pch24.pl/rachunek-za-uleglosc-rzadu-kopacz-w-sprawie-przyjecia-imigrantow-zaplaca-samorzady--abw-w-akcji,38347,i.html Odpowiedz Link Zgłoś
1klementyna Re: Czy boicie sie Islamu? 25.09.15, 09:41 I po raz kolejny Mariusz Maź Kolonko: www.superstacja.tv/Wiadomosc/Spelnia_Sie_Przepowiednia_Kaddafiego__Mariusz_Max_Kolonko_Mowi_Jak_Jest,1470121/Polecane/index.html Odpowiedz Link Zgłoś