Dodaj do ulubionych

Hare Kyszna

IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 12:15
NAWIĄŻE KONTAKT Z LUDŹMI ZWIĄZANYMI Z RUCHEM HARE KRYSZNA.
W CELU WYMIANY POGLĄDÓW NA TEMAT VED.
POSZUKUJE RÓWNIEŻ POZYCJI TAKICH JAK:
- ŚRIMAD-BHAGAWATAM canto (1-10).
Obserwuj wątek
    • Gość: zzi Re: Hare Kyszna IP: *.radiopogoda.pl 11.04.02, 13:53
      mając kontakt z tym ruchem dostałam " klapek na oczach ". Po co chcesz go
      bliżej poznać??
      • Gość: Sam Rzeczywiście ruch posuwisto zwrotny IP: 217.153.50.* 14.04.02, 15:02
        Te wszystkie ruchy są świetne ale dla guru. Panienki tylko dla niego a jak się
        znudzi dla reszty. Kasa to mu się nigdy nie nudzi. Taki sobie gniot co
        podporządkowuje sobie innych kjeszcze głupszych. Hare rama rama hare hare
        kriszna hare rura hare rama itd aż zbudujesz ramę kierownice koła i słowem cały
        rower. Coś nieprawdopodobnie nudnego. Bye
        • Gość: Mariusz Szkoda mówić. IP: *.tbg.net.pl 19.04.02, 15:53
          Twój list zostwiam bez komentarza.
          • Gość: Andrzej Re: Szkoda mówić. IP: *.unl.edu 19.04.02, 16:05
            Gość portalu: Mariusz napisał(a):

> Twój list zostwiam bez komentarza.

Mariusz, caly ruch Hare Krishna to najwyzsza forma tzw. bhakti-joga, czyli
            absolutnej dewocji w strone swiadomosci Krishny. Ciekawe jest poznanie
            o co w tym wszystkim chodzi, i polecam przeczytanie Bhagawad Gity, ale
            wedlug mojego rozeznania w temacie, nikt w swiecie zachodnim, przy nawale
            zewnetrznego swiata, nie ma szans na jakies pozytywne doswiadczenie. Dlatego tak
            wielu wykancza sie mentalnie i nerwowo uczestniczac w tym ruchu. To nie dla nas
            Mariusz. Polecalbym natomiast zen i medytacje albo sama Hatha-joge z elementami
            medytacji czy relaksacji. Oczywiscie nigdy nie zatrzymuj sie ze studiami, nawet
            najbardziej egzotycznych rzeczy... i sluchaj tylko swego sumienia, wiec mozesz
            nawet uznac ten post ode mnie za niebyly.
            Namaste, Andrzej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka