Gość: krish IP: *.chello.pl 25.09.04, 12:54 jakie byloby Wasze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
noie Re: ostatnie zyczenie 25.09.04, 13:20 ciezkie pytanie... chyba raczej nie dam rady odpowiedziec....tyle chcialabym zrobic :-( pozdrawiam noie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: ostatnie zyczenie IP: *.adsl.navix.net 25.09.04, 15:06 "Boze, prosze, jak juz zamkne oczy, wyslij mnie na placowke w najdalszy kat tego Universe, do krainy, ktora zadnych kontaktow konsularnych z tym pieklem nie utrzymuje. Amen." Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etta Re: ostatnie zyczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 15:12 jeszcze za wcześnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylia dzisiaj.??? IP: *.158.240.220.dsl.comindico.com.au 25.09.04, 15:34 ...by moc wreszcie polozyc sie spac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrea Re: ostatnie zyczenie IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.09.04, 19:27 spotkac sie naraz ze wszyskimi swoimi kochankami i wypic z nimi piwo , zapalic ostatniego wspolnego papieroska:) Odpowiedz Link Zgłoś
vielonick Re: ostatnie zyczenie 26.09.04, 02:12 takie naj-ostatniejsze? plaza wiatr wzburzony Baltyk i czyjas dlon na policzku a potem moge sobie umierac... Odpowiedz Link Zgłoś
ejurop Re: ostatnie zyczenie 26.09.04, 12:54 ejurop napisał: > romantyk nie vielonick podobno jesteś kobietą!!!!!!!!!!!1 To będzie romantyczka nie vielonick Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: ostatnie zyczenie 26.09.04, 17:04 prawdziwe tiramisu i bilet w nieznane Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 15:11 a to zależy od - hehe - jakości widoku;) Odpowiedz Link Zgłoś
vielonick Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 15:24 prorokuje natychmiastowy zgon z zachwytu... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 15:28 a tak konkretnie to masz na myśli siebie, kogoś innego czy wszystkich razem wziętych?;) Odpowiedz Link Zgłoś
vielonick Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 15:37 wszystkich pojedynczym brak piorunujacego efektu ;D Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 15:45 no, efekt piorunujący bez wątpienia, ale czy zachwyt? Takie słowo, hihi... "Każdy zachwyt scala to, co świat okrutnie rozdzielił..." Tutaj byłoby tak samo? Pokojowe spotkanie ludzi z tzw. dobrych domów?;) Odpowiedz Link Zgłoś
vielonick Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 15:57 scali, scali bo vszyscy wroca tam skad przyszli "prochem jestes i w proch sie obrocisz" ;D re "tak zwanych dobrych": mam nadzieje, ze dobrych nie tylko z nazwy :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 16:06 do bani takie scalenie, przez śmierć myslałem, że to wszystko jeszcze tutaj... co do dobrych domów - kiedy to dla mnie właśnie tylko nazwa, puste hasło - no, ale zakładam, że będąc ze złego domu zwyczajnie się nie znam;) Odpowiedz Link Zgłoś
vielonick Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 16:11 a po smierci to mozna dusze zobaczyc bo wczesniej to nie... ;) jak ludzie sie w rodzinie kochaja to dobry Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 16:16 vielonick napisała: > a po smierci to mozna dusze zobaczyc > bo wczesniej to nie... ;) swoją? no ale c z y m ją można zobaczyć? > jak ludzie sie w rodzinie kochaja to dobry aaa, jeżeli tak - to cofam swoją deklarację pochodzeniową:) Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 17:24 oczywiście:) ale w którym miejscu dusza ma oczy? Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: ostatnie zyczenie 28.09.04, 13:03 czyli jest głucha...? nie podoba mi się to, bo ja lubię muzykę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba zona Re: ostatnie zyczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 15:05 Podaj czas i miejsce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba zona Re: ostatnie zyczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 15:12 A ktorego masz na mysli? Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 15:13 hehe. To mamy więcej niż jednego? Kogo masz na myśli?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba zona Re: ostatnie zyczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 15:15 No przestan... Moje pytanie bylo pierwsze :P Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 15:23 Ejże, Babo zono. To chyba zrozumiałe, że JA jestem żywotnie zainteresowany obecnością małego nieobecnego:D To teraz Ty, dawaj swoje typy na guru. Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 15:32 myślę, że Krish powinien obrazić się o tę szufladkę... chociażby dlatego, żeby nie popaść w konflikt sumienia;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba zona Re: ostatnie zyczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 15:34 Mam nadzieje, ze sie nie obrazi... Po za tym ma blisko... z Wybrzeza wszedzie blisko, co nie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 15:40 do Krakowa rzut peruką... Dawno tam nie byłem; ładnieje czy brzydnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba zona Re: ostatnie zyczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 15:42 Zdecydowanie do przodu...:) Proponuje Kazimierz - nie dziwie sie, ze wszyscy sie zakochuja, a ja mieszkam o rzut - wlosem;) Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 16:04 ale Kazimierz proponujesz na wycieczkę czy to nasze wspólne forumowe spotkanie? radzę ważyć słowa, bo hałastra gotowa się tam zjechać, hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba zona Re: ostatnie zyczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 16:11 No to waze,... tzn, te slowa... a gdzie chcecie zjechac? Ja uwazam, ze Kazimierz jest swietnym miejscem, a co uradzicie...? :) Myslisz, ze jestesmy gotowi, zeby spojrzec sobie w buzki?:) Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 16:17 nie zrzucaj no moje barki ciężaru udzielania odpowiedzi za innych, jam nie guru... ale myślę, że niegotowi:) Odpowiedz Link Zgłoś
vielonick Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 15:34 konfliktu nie bedzie: na forum sie oburzy w duszy uraduje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba zona Re: ostatnie zyczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 15:37 Oby tak bylo :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 15:39 no to wywołałaś wilka (hehe) z lasu... Nie, nie mam na myśli Krisha, tylko: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=16158303 Odpowiedz Link Zgłoś
vielonick Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 15:53 moj pies rytmicznie macha ogonem - znaczy ma dusze bo zeby bebnil to nie widzialam... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 16:07 wykręty, a Zetta wciąż czeka i ja też Odpowiedz Link Zgłoś
vielonick Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 16:09 na dusze czekacie? to povodzenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 16:19 no dobra, możesz tam popisać o 2.00, jutro przeczytam... Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 17:25 na pewno? a co z nieobecnym guru?;) Odpowiedz Link Zgłoś
vielonick Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 18:16 iwanowi co iwanskie gurowi co goralskie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 15:31 Dzisiaj, czy w tym miesiacu czy jak? Ja to prosty chlop jestem- dzis zycze sobie, zeby zona ugotowala cus dobrego, przyniosla gazetke i papucie jak wroce z pracy , pogladzila moja lysa glowke i z miloscia w oczach powiedziala: mathias, jestes taki piekny, przystojny, kochany i fantastyczny jak przed laty. A ja tylko pomrucze cos pod nosem i odpowiem romantycznie : eee tamm.:) W tym miesiacu zycze sobie jeszcze dwoch rzeczy, moze sie uda ale ciii, jeszcze kilka dni zostalo - nie chwalmy konca .. przed zachodem ;) Jesli idzie natomiast o ostanie pozegnanie to mam dluga liste co i jak, nie starczyloby czasu na wypisywanie. Nawjwazniejsze, zeby spakowano mi do trumny latarke, kilka zapasowych baterii i ze dwie ksiazki. Jak przebudze sie w kolejce przez czysciec do pana boga, to poczytam sobie podczas tego no.. wiecznego odpoczynku. ot, takie zwykle zyczenia malego chlopca. M.S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moni Re: ostatnie zyczenie IP: *.crowley.pl 27.09.04, 16:26 Stanąć oko w oko z moim pierwszym facetem... Z "M" mojego życia. Mimo, że zostawiłam go dawno za sobą. Mimo, że ułożyłam już sobie życie. I mimo, że jeszcze mu nie wybaczyłam. Ostatnim moim życzeniem byłoby zobaczyć M... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba zona Re: ostatnie zyczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 16:31 Witaj, Moni :) Mam do Ciebie pytanie - jest tam troche nizej - odpowiesz? potraktuje to jako prezent urodzinowy :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moni Re: ostatnie zyczenie IP: *.crowley.pl 27.09.04, 16:33 Błagam nie każ mi czytać wszystkiego i zadaj pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moni DO BABY ZONY IP: *.crowley.pl 27.09.04, 16:43 Babo Żono - wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Twojej rodziny. Niech uśmiech Cię nie opuszcza, a radość niech zawsze gosci w Twoim domku. Ile latek ma synek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba zona Re: DO BABY ZONY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 17:13 9. Pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba zona Re: ostatnie zyczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 16:46 Pewnie, ze Ci nie kaze czytac... Chodzi o to, zebys przypomniala pewien dowcip. Watek: do Moni. Pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
qw5 Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 16:42 Frytki z keczupem, fishmac, hamburger, skrzydełka pikantne z KFC, na deser kawa i kawałek szlachetnego ciasta, albo 2. Dziękuję:) I to wszystko ciepłe, świeże, jak tylko mogą być świeże fast foody. Odpowiedz Link Zgłoś
qw5 Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 17:00 To moje życzenie, nie Twoje. Nie myśl, że tym się żywię na codzień, ale miewam takie czasem ciągi, żeby jesc te rakotwórcze świństwa, i teraz właśnie tak jest. Nadmieniam że frytki z macdonaldsa, bo są lepsze. Może być też to smażone ciasteczko z wiśnią. Jestem tania w utrzymaniu. Aha i nie oszczędzać na cukrze, a do mieszania kawki łyzeczka a nie ten patyk, co ostatnio jest w modzie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 17:09 co do różnicy zachodzącej pomiędzy jakością frytej w kfc i mcd, pełna zgoda, hehe:) co do reszty - wolę kotleta, niż skrzydełka; te ostatnie są niekiedy ohydne, zdarzało mi się wyrzucić, blee Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 16:51 sex i nalesniki ze szpinakiem (w trakcie albo po, nie wiem jeszcze) a - i umrzec bym chciala swiadomie, zadnego tam schodzenia we snie, nic z tych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 16:54 świadomie? a jeżeli miałoby się to wiązać z doznawaniem intensywnego bólu fizycznego? Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 16:57 Swiadomie w sensie przytomnie: chce widziec i czuc, co sie dzieje. Bol to inna sprawa, z Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 17:07 skoro świadomość, to także świadomośc bólu skoro czuć, to także ból a mając świadomość, że będzie bolało w ostatnich momentach - mówię o naprawdę intensywnym bólu - co byś wybrała, gdyby zagłuszenie bólu miało się wiązać z jeżeli nie utratą swiadomości, to jej ograniczeniem? i po co Ci w ogóle ta świadomość? chodzi Ci o otoczenie, czy o procesy zachodzące w Tobie? Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 17:11 to zalezy od bolu, mysle, i - niekoniecznie, chyba nie kazda smierc jest bolesna zreszta - moge sie wymadrzac i teoretyzowac, ale po co? zadecyduje wtedy, kiedy bede musiala, zobacze ile moge zniesc i jakim kosztem jestem zwyczajnie ciekawa, jak to jest umierac, malo we mnie strachu z tym zwiazanego - chce poczuc to wydarzenie, po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 17:23 Nie kazda jest bolesna, jasne; chodziło mi o uwypuklenie tego wyboru: ból albo świadomość. Uważasz, że doświadczenie, jakie wyniesiesz ze "świadomego umierania", bedzie mogło Ci się jeszcze przydać? Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 21:05 Nie, nie uwazam. Obojetnie od tego, w co wierze (chodzi o ew. aktywnosc po smierci ;-), nie _wiem_ co sie stanie, wiec tego typu zapobiegliwosc typu 'doswiadczenie smierci mi sie przyda' wydaje mi sie dziwaczna. Po prostu jestem ciekawa. Nie pamietam swoich narodzin, pierwszej i najwiekszej traumy. No i - smierc kojarzy sie ludziom z czyms mrocznym, zagrazajacym, zlym - a mi niekoniecznie, z Odpowiedz Link Zgłoś
qw5 Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 16:56 W przeciwieństwie do koleżanki poproszę we śnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: ostatnie zyczenie 27.09.04, 19:07 być na swoim pogrzebie i podsłuchać, czy mnie żałują, co znajomi o mnie myślą, tak naprawdę :)))) A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .......... Re: ostatnie zyczenie IP: *.net.pl / *.net.pl 27.09.04, 19:55 moje ostatnie zyczenie; NIE ZABIJAJ JESZCZE!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
joanna51 Re: ostatnie zyczenie 28.09.04, 19:28 Gość portalu: krish napisał(a): > jakie byloby Wasze? Chcialabym, aby z chwila, gdy smierc juz blisko i nie ma ratunku ani nadziei na zycie pozwolono mi umrzec w ciszy, by wylaczono respiratory i zgaszono swiatlo, by nie trzymano mnie sztucznie przy zyciu tylko dlatego, ze serce wciaz bije, gdy ja nie moge podniesc powiek i wypowiedziec choc slowo. By pozwolono mi umrzec, gdy jest juz za pozno na zycie. Joanna Odpowiedz Link Zgłoś