Gość: ANNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 20:50 Jestem ciekawa co sądzicie na temat zawiści. Czy często się z nią spotykacie ? Czy to możliwe że ktoś z rodziny lub znajomych może być zazdrosny o coś co masz-zdobyte uczciwą i ciężką pracą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: viki 69 Re: ZAWIŚĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 21:11 Niestety bardzo często, nawet na tym Forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANNA Re: ZAWIŚĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 21:59 Chciałabym wiedzieć czy zawiść wynika z charakteru osoby zazdrosnej czy z zachowania osoby będacej celem tej zawiści-jeśli tak to co robic aby tej zawiściu uniknąć - należę do typu osób szukających najpierw przyczyny w sobie, dlatego pytam. A poza tym jestem wściekła, bo ktoś powiedział mi kilka nieprzyjemnych rzeczy o mnie, z którymi się nie zgadzam i zastanawiam się co było przyczyną takiego wybuchu. Może właśnie zawiść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Js Re: ZAWIŚĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 23:33 Osoba wzbudzająca zawiść może ją stymulować. Oj wiem coś o tym... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krish Re: ZAWIŚĆ IP: *.chello.pl 09.10.04, 22:04 napierdalajcie kamieniami, dopiero kiedy sami bez winy bedziecie Odpowiedz Link Zgłoś
yoosh Re: ZAWIŚĆ 09.10.04, 22:05 Jeśli ktoś jest zawistny,to jego problem.Dlaczego miałby być to twój problem? Rozumiem,że przeszkadza w otwartych i serdecznych kontaktach-może boleć,no ale przecież to ta druga osoba zdecydowała o takiej postawie.Dlaczego szukasz winy w sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki 69 Re: ZAWIŚĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 22:14 Wg mnie, zawiść to cecha charakteru człowieka, tak jak złośliwość, egoizm itp. Odpowiedz Link Zgłoś
yoosh Re: ZAWIŚĆ 09.10.04, 22:22 Może ta osoba uważa się za gorszą nie posiadając czegoś,co ty masz.Ma kompleksy na tym tle,poczucie niedowartościowania.to wyzwala różne reakcje np. agresję.Ona sama musi sie z tym uporać.Nie zadreczaj sie. Jeżeli ktoś będzie zazdrościł ci np.urody,powodzenia,inteligencji toteż będziesz to tak przeżywać? To oznaka,że dana osoba ma problemy z samą sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia moje kolezanki sa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.04, 22:21 zawistne.. o to ze nie uczciwa i ciezka praca realizuje marzenia mam wszytsko bez wysilku zwyczajnie mam bogatych rodzicow i wyjatkowo zaradnego meza :) Odpowiedz Link Zgłoś
back.door Re: moje kolezanki sa... 10.10.04, 10:36 Gość portalu: Madzia napisał(a): > zawistne.. o to ze nie uczciwa i ciezka praca realizuje marzenia > mam wszytsko bez wysilku zwyczajnie mam bogatych rodzicow i wyjatkowo zaradnego > > meza :) Według mnie zazdrościć Komuś pieniędzy i jakichkolwiek dóbr materialnych to megagłupota. W ogóle zawiść jako taka jest chyba uczuciem mającym największe właściwoiści psujące. Ktoś napisał powyżej, że nie ma się co przejmować, gdy ktoś zazdrości urody, inteligencji, powodzenia. Ale co wtedy, gdy działania wszelkie tej osoby są ukierunkowane na ustawiczne dyskwalifikowanie tej osoby w oczach innych? Taak, inni mają oczy, ale łatwo ulec sugestii i łatwo zniszczyć taką osobę. Wiecie za co mnie ktoś obdarzył wielką porcją zawiści - za to, że potrafię cieszyć się z maleńkich nawet, dobrych rzeczy,bo przecież tak naprawdę nie mam nic innego. Może jestem minimalistką, ale za to często w moim sercu gości prawdziwa radość, przyjaciele i znajomi nie boją się dzielić ze mną swoim szczęściem, ponieważ wiedzą, że nie zrobię nic, by im to szczęście w ich oczach umniejszyć i zdyskredytować... Skąd się bierze zawiść? Nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia a forumowicze sa! o moj romans z Lutym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.04, 22:25 nie moga zniesc mysli o naszych poteznych wielokrotnych orgazmach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: a forumowicze sa! o moj romans z Lutym IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 09.10.04, 22:27 A ja Wam kibicuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoosh Re: a forumowicze sa! o moj romans z Lutym 09.10.04, 22:29 Zyczę ci dalszych wirtualnych megaorgazmów!!!Bo fantazja to superfajna sprawa:- )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia taki maly komforcik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.04, 22:32 wyobraznia ;) tak bardzo przydaje sie w wannie ;)) mmmmmmmmmmmmmmmmmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: taki maly komforcik IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 09.10.04, 22:48 hehehe, dobra jestes, hehehe :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony mąż M Re: taki maly komforcik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 23:17 No niech ja tylko wróce do domu z delegacji ty lafiryndo, to inaczej zaczniesz spiewac Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: taki maly komforcik 09.10.04, 23:19 zabierz jej samochód co jej dałeś i możesz dać go komuś naprawdę dobremu na przykład mi Odpowiedz Link Zgłoś
indiana_dzons Re: taki maly komforcik 09.10.04, 23:34 caorle napisała: > zabierz jej samochód co jej dałeś i możesz dać go komuś naprawdę dobremu > na przykład mi chcialabys, chciala... a co z ta panienka "integracyjna", he? jej sie chyba bardziej nalezy? Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: taki maly komforcik 09.10.04, 23:37 cicho, cicho ten samochód już jest zapakowany dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony mąż M Re: taki maly komforcik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 23:37 Właściwie moge Ci go dać bo i tak miałem jej zabrać ale Ty bedziesz musiała tez mi coś dać i oboje wiemy co hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony mąż M Re: taki maly komforcik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 23:41 w ryło tez lubie , nie wiedziałem ze tak wolisz najpierw hehe Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: taki maly komforcik 09.10.04, 23:48 ale musisz najpierw chyba zapytać o to swego przyjaciela nie...? co mi do tego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony mąż M Re: taki maly komforcik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 23:50 No jak to?? To chcesz tę cytryne w koncu czy nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: taki maly komforcik 09.10.04, 23:52 Już dawno ją mam, baranie... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony mąż M Re: taki maly komforcik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 23:55 Ale głupia pizda, ja nie moge hehe Odpowiedz Link Zgłoś
indiana_dzons Re: taki maly komforcik 09.10.04, 23:57 Gość portalu: wkurzony mąż M napisał(a): > Ale głupia pizda, ja nie moge hehe Daj juz spokoj, nawet bez tego ostatniego bylo widac, ze ci klasy..ups!!! oglady brak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony mąż M Re: taki maly komforcik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 23:58 po co mi klasa, wazna jest kasa hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
indiana_dzons Re: taki maly komforcik 10.10.04, 00:01 Gość portalu: wkurzony mąż M napisał(a): > po co mi klasa, wazna jest kasa hehehe jak widac niewiele z tej twojej kasy wynika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony mąż M Re: taki maly komforcik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 00:03 a co ty mozesz wiedziec ile z mojej kasy wynika, byś zobaczył moje chałupy, to byś inaczej zaspiewal frajerzyno z gołą dupą hehe Odpowiedz Link Zgłoś
indiana_dzons Re: taki maly komforcik 10.10.04, 00:05 Gość portalu: wkurzony mąż M napisał(a): > a co ty mozesz wiedziec ile z mojej kasy wynika, byś zobaczył moje chałupy, to > byś inaczej zaspiewal frajerzyno z gołą dupą hehe co bylo do udowodnienia ...;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony mąż M Re: taki maly komforcik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 00:08 wiem ze cie zazdrosc zżera gołodupcu, ale jak we lbie nic nie ma to i kieszenie puste, i tyle hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANNA Re: ZAWIŚĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 20:53 Być może temat nieciekawy, bo zboczył trochę. Dziękuję back.door i yoosh całkiem miłe odpowiedzi. Ja raczej też należę do minimalistów głównie w swerze materialnej, cieszę się z małych rzeczy, ale i to potrafi wzbudzić niechęć, trzeba nawet uważać gdy się mówi - Wysztarczy mi to co mam - bo ktoś może pomyśleś że śpisz na pieniądzach. Odpowiedz Link Zgłoś