Dodaj do ulubionych

Moj maz jest idiota

IP: *.upc-j.chello.nl 04.01.05, 23:03
Jestem wykonczona nerwowo przez meza idiote. Juz sama nie wiem jak sie
nazywam z tych stresow. Z najmniejsza i najbardziej banalna sprawa jest
straszny problem. Przestawienie doniczki jest problemem, wypelnienie PIT-a
jest problemem, ciagle placi kary na rozne niedotrzymane terminy, woli placic
niz wypelnic formularz etc. Od czterech godzin kloci sie ze mna, ze zmuszam
go do zmian opon letnich w samochodzie na zimowe, kiedy wlasnie jedziemy w
GORY, gdzie spadl SNIEG. Twierdzi, ze da rade na lysych letnich. Zadne racje
do niego nie docieraja. Idiota. Ale mnie pokaralo.
Obserwuj wątek
    • kur-w-mor-pier Re: Moj maz jest idiota 04.01.05, 23:06
      jak wy chcecie wypelniac pity jak nawet nie wiesz jak sie nazywasz ?
      ty tez dobry orzelek, zawolaj meza tu na forum, chce z nim pogadac. fajny facet
      z niego.
      • beznadziejna2 Re: Moj maz jest idiota 04.01.05, 23:09
        kur-w-mor-pier napisał:

> jak wy chcecie wypelniac pity jak nawet nie wiesz jak sie nazywasz ?
        > ty tez dobry orzelek, zawolaj meza tu na forum, chce z nim pogadac. fajny
        facet
        >
        > z niego.

No i co?
        czy tylko Twoj maz jest idiota?
        hmm,hmm,

A nie zal ci zony ,tego tutaj czlowieka,(o pieknym nicku)
      • m.malone Re: Moj maz jest idiota 04.01.05, 23:10
        "Tu leży idiota
        Wszystkich idiotów maskota.
        Przechodniu zmów paciorek.

Przechodzień:

Nie mam czasu bo ide do pracy"
    • beata825 Re: Moj maz jest idiota 04.01.05, 23:08
      oj podziwiam cie!!ale masz cierpliwosc,gdybym ja sie tak miała kłocic to bym
      sie chyba rozwiodła.Tylko nie mów ze jestes z tych co to uwazaja ze juz sobie
      nikogo nie znajda:), co za głupek i uparciuch z tego twojego chłopa,mam
      nadzieje ze to tylko wasz chwilowy kryzys...3maj sie
    • procesor Re: Moj maz jest idiota 04.01.05, 23:10
      Heh, może on z tych adrenalinowców - chce mocnych wrazeń na trasie??

A sama tych opon nie możesz pojechać i zmienić?

Co do opłat - proponuje stałe zlecenia. :)
    • Gość: dzio Re: Moj maz jest idiota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 23:28
      powiedz mu, żeby sam siebie posłuchał. jak dotrze, to albo się zawstydzi albo zacznie śmiać. a jak nie dotrze - to wałkiem przez łeb, bo to ciężki beton, a nie mąż... ;]
    • kaukazek Re: Moj maz jest idiota 05.01.05, 04:43
      ja bym nie powiedzial, ze idiota..
      raczej wszystko zlewa
      a dlaczego? zapytaj go lub siebie!?
    • Gość: ana Re: Moj maz jest idiota IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 05.01.05, 09:29
      wypisz wymaluj mój mąż .Też wszystko robię za niego.Prowadzi działalność,ale to
      ja rozliczam za niego papierkowe sprawy.Opłaty też pilnuję,wszelkie rachunki
      domowe itp.Wizyty lekarskie dzieci,zebrania w szkole wszystko na mojej
      głowie.Mało tego nawet męskie prace wykonuje za niego np:malowanie
      okien,tapetowanie,skręcenie szafek itd.Nie poczuwa się do niczego.W niczym mi
      nie pomaga.Czasami się zastanawiam po co mi on jest potrzebny,skoro sama
      wszystko zrobie.POzdrawiam.
      • Gość: nn Re: Moj maz jest idiota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 09:36
        Mam jedno małe pytanko.... A jak za niego się wydawałaś to na mędrca wyglądał?
        Zidiociał dopiero po ślubie ?
        • Gość: ana Re: Moj maz jest idiota IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 05.01.05, 09:41
          Skąd mogłam wiedzieć,że taki jest.Pokazywał się z dobrej strony.Przed ślubem
          nie mieszkaliśmy razem,i chyba był to błąd.
          • Gość: nn Re: Moj maz jest idiota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 09:47
            To on taki głupi nie jest skoro tak się skutecznie maskował przed ślubem;)))
            No, ale moim zdaniem nie wszystko jeszcze stracone - przy odrobinie wysiłku i
            szczęścia mozna męża trochę wychować...
            • Gość: ana Re: Moj maz jest idiota IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 05.01.05, 09:54
              Nic z tego,nie wychowam.Po prostu jest leniem i tyle.A tak na
              marginesie,widocznie przerastają go obowiązki w małżeństwie.Przed slubem nie ma
              tylu spraw.
      • jestjakieswolne Re: Moj maz jest idiota 09.01.19, 15:18
        To jestes id...ką bo to robisz za niego a on sie nieźle ustawił i przez takie kobiety jak wy są problemy ze znalezieniem normalnego faceta
        • mona.blue Re: Moj maz jest idiota 10.01.19, 01:33
          jestjakieswolne napisała:

> To jestes id...ką bo to robisz za niego a on sie nieźle ustawił i przez takie k
          > obiety jak wy są problemy ze znalezieniem normalnego faceta

Uważasz, że opisany przez autorkę wątku facet jest normalny? To cwaniak i ja osobiście iście nie byłabym na niego taka chętna jak ty :)
          • afq Re: Moj maz jest idiota 14.01.19, 11:10
            mona.blue napisała:

> Uważasz, że opisany przez autorkę wątku facet jest normalny? To cwaniak i ja os
            > obiście iście nie byłabym na niego taka chętna jak ty :)
            >

to nie ma nic wspólnego z cwaniactwem, nie jest tez idiotą
            ma po prostu straszny bałagan w sobie
            • mona.blue Re: Moj maz jest idiota 14.01.19, 11:35
              afq napisał:

>
              > to nie ma nic wspólnego z cwaniactwem, nie jest tez idiotą
              > ma po prostu straszny bałagan w sobie

Moim zdaniem 'super' się ustawił, kosztem żony, to jak to nazwiesz?
              • afq Re: Moj maz jest idiota 15.01.19, 09:50
                mona.blue napisała:

> afq napisał:
                >
                > >
                > > to nie ma nic wspólnego z cwaniactwem, nie jest tez idiotą
                > > ma po prostu straszny bałagan w sobie
                >
                > Moim zdaniem 'super' się ustawił, kosztem żony, to jak to nazwiesz?
                >
                >
                ale żona sama w to wchodzi
                mi sie nie wydaje to takie proste, ze on cwaniak i zone zmusza
                • mona.blue Re: Moj maz jest idiota 15.01.19, 09:57
                  afq napisał:

> ale żona sama w to wchodzi
                  > mi sie nie wydaje to takie proste, ze on cwaniak i zone zmusza

A co ta żona ma niby robić, skoro on nie robi tego, co powinien?
                  W terapii współuzależnienia nauczyli mnie, że np. alkoholik nie podejmuje odpowiedzialności za wspólne życie, załatwianie różnych spraw itd., a wtedy żona staje się z konieczności nadopowiedzialna, żeby dzieci/rodzina nie ucierpiała, ktoś w końcu musi życiowe sprawy załatwiać.
                  • afq Re: Moj maz jest idiota 15.01.19, 10:00
                    mona.blue napisała:

> A co ta żona ma niby robić, skoro on nie robi tego, co powinien?
                    > W terapii współuzależnienia nauczyli mnie, że np. alkoholik nie podejmuje odpow
                    > iedzialności za wspólne życie, załatwianie różnych spraw itd., a wtedy żona sta
                    > je się z konieczności nadopowiedzialna, żeby dzieci/rodzina nie ucierpiała, kto
                    > ś w końcu musi życiowe sprawy załatwiać.
                    >
                    masz rację, tak to się toczy
                    ale czy ta nadodpowiedzialność jest w 100% słuszna?
                    to rodzaj wspierania alkoholizmu i jest współuzależnieniem właśnie

tak jak pisałem, to nie jest taki proste w moich oczach
                    • mona.blue Re: Moj maz jest idiota 15.01.19, 10:40
                      afq napisał:

> masz rację, tak to się toczy
                      > ale czy ta nadodpowiedzialność jest w 100% słuszna?
                      > to rodzaj wspierania alkoholizmu i jest współuzależnieniem właśnie
                      >

Nie jest dobra i masz rację w tym, że wspiera uzaleznienie. Dlatego uczą na terapii, aby tego nie robić tylko konfrontować uzaleznionego z konsekwencjami jego postepowania, nie załatwiać za niego spraw, nie ułatwiać mu życia.

> tak jak pisałem, to nie jest taki proste w moich oczach
                      • yadaxad Re: Moj maz jest idiota 16.01.19, 22:14
                        A tak wracając do początku tego starego wątku, przecież to szalone z obu stron. Pomijam pity, bo finansowa odpowiedzialność , to trudniejszy problem. Kobieta się k ł ó c i , mąż trwa, że on mistrz świata, może w zimowych górach jeździć na łysych letnich. Przecież kłótnia jest kompletnie nieodpowiedzialna. Jeszcze powie facet, że walnie dwie wódki, bo mu się tak łatwiej prowadzi. Mówi się, nie narażam życia i nie wsiadam do auta dopóki nie będzie sprawne. I nic więcej.
    • k_i_k_a Re: Moj maz jest idiota 05.01.05, 10:19
      taaa... módl się, żeby to był przejściowy kryzys, bo jak nie... Z dświadczenia
      wiem jak to leci: idiota - debil - kompletna utrata szacunku... rozwód za
      rogiem...;)
      Więc Ci mówię - odpędzaj takie mysli i szukaj w nim czegoś fajnego... jeśli się
      da :)
    • Gość: gf w styczniu ma wypelniac PITa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 11:46
      gleboko mu wspolczuje...moze jakies ziolka zacznij pic?
      • procesor Re: w styczniu ma wypelniac PITa? 05.01.05, 12:01
        A czemu nie? Jak mają kwote do zwrotu do im szybciej tym lepiej..
        • Gość: gf Re: w styczniu ma wypelniac PITa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 12:03
          Sorry, ale jego PIT, wiec jego pieniadze. Jesli.
          • procesor Re: w styczniu ma wypelniac PITa? 05.01.05, 12:09
            Gość portalu: gf napisał(a):
            > Sorry, ale jego PIT, wiec jego pieniadze. Jesli.

Wiesz, tak sie składa że małżeństywa maja prawo rozliczać sie razem. I to sie
            zwykle opłaca. :))
            Ot i tyle.
            • Gość: gf lzy mi plyna ciurkiem z zalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 12:12
              dlaczego zawsze tak latwo dajesz sie podejsc? ;)

otoz skoro rozliczaja sie razem, dlaczego PIT jest jeszcze nie wypelniony przez
              madame?
              • procesor Re: lzy mi plyna ciurkiem z zalu 05.01.05, 12:25
                > dlaczego zawsze tak latwo dajesz sie podejsc? ;)
                > otoz skoro rozliczaja sie razem, dlaczego PIT jest jeszcze nie wypelniony
                > przez madame?

A czemu ona musi? :) Może ma inne zajęcia - choćby ta całą reszta obowiązków od
                których on się wymiguje jak widac? :)
                Ach, zapomniałam!
                Przeciez ty uważasz mężczyzn za słaba płec, która koniecznie kobiety musza
                wyręczać bo te chłopy takie biedne uciśnione..
                :P

Do wspólnego PITa zasiadmy wspólnie. Więc nie dlaczego ONA nie wypełniła -
                tylko czemu on sie wymiguje od wspólnej roboty?
                W dodatku jak niżej sie wyjasniło trochę jednak te JEGO PITy przeterminowane..
                A dom wspólny.. :)
                • Gość: gf kochanie Ty moje, sklerotyczne a chetne do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 12:32
                  zaczepek wszelkich :)

Otoz ona nic nie musi. Jednakowoz, skoro chce - jak podalas w stworzonym
                  modelu - pieniedzy teraz, a dla niego wieksza wartosc przedstawia wolnosc od
                  wypelniania PITa teraz, to niestety jednak musi. Zaprawde godne to i
                  sprawiedliwe, sluszne i zbawienne. Nie ma powodu, by jeden czlowiek, ktory chce
                  cos zrobic pozniej byl zmuszany przez drugiego do zrobienia tego teraz w
                  imie...wlasnie, czego?

> Przeciez ty uważasz mężczyzn za słaba płec, która koniecznie kobiety musza
                  > wyręczać bo te chłopy takie biedne uciśnione..
                  > :P

obawiam sie, ze albo nigdy nic nie zrozumialas z mojegop pisarstwa albo za duzo
                  maselka ;)

> Do wspólnego PITa zasiadmy wspólnie. Więc nie dlaczego ONA nie wypełniła -
                  > tylko czemu on sie wymiguje od wspólnej roboty?
                  > W dodatku jak niżej sie wyjasniło trochę jednak te JEGO PITy przeterminowane..
                  > A dom wspólny.. :)

okienko, procesor - nie takie sa praktyki tego systemu w RP, ale powiedzmy, ze
                  to wyjatek

otoz panu temu widac nie zalezy na domu... i jaki z tego wniosek?
                  • procesor Re: kochanie Ty moje, sklerotyczne a chetne do 05.01.05, 12:37
                    Z twojego listu gf wynika jedno - stawiasz jego wolnośc nad jej. :)
                    A w małżeństwie jednak i nie tylko w małżeństwie ale w związku dwojga ludzi
                    powinny byc realizowane potrzeby obojga.

Swoja droga ubawiłaś mnie tym jego prawem do wolności od wypełniania PITa..
                    teraz.. :D

Bez odbioru.
                    • Gość: gf :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 12:46
                      procesor napisała:

> Z twojego listu gf wynika jedno - stawiasz jego wolnośc nad jej. :)

Jak kto nie umi czytac, to owsiem :D

Uwazaj, lalka, bo tlumacze po raz ostatni - idzie facet ulica i chce Cie
                      walnac. Ja do niego 'lapy przy sobie!'. Ty do mnie 'stawiasz moja wolnosc nad
                      jego?'
                      I to by bylo na tyle hihi

> A w małżeństwie jednak i nie tylko w małżeństwie ale w związku dwojga ludzi
                      > powinny byc realizowane potrzeby obojga.

Idz z tym kazaniem na kurs nauk przedmalzenskich. Potrzeby bywaja sprzeczne i
                      wowczas nalezy sobie dac wolnosc, a nie zmuszac czlowieka, zeby robil tak, jak
                      my chcemy.

> Swoja droga ubawiłaś mnie tym jego prawem do wolności od wypełniania PITa..
                      > teraz.. :D

masz pelne prawo niewypelniac PITa w ogole - tyle ze za 4 miesiace bedzie to
                      wykroczenie teoretycznie zagrozone sankcja

nic w tym zabawnego nie widze, ale na zdrowie :)

> Bez odbioru.

aha...cmoknij mnie ;)

• m.malone Girl:))) 05.01.05, 12:55
                        Ty naprawdę jak jaki purpurat zaczynasz przemawiać:))))))))))))))))

No ale dzieci to chyba jej zrobił, jak myślisz?

Pozdrowienia w Nowym Roku
                        MM
                        • Gość: gf Re: Girl:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 13:03
                          A jak mam do siostry procesor mowic, jak nie po ojcowsku? ;D

all the best toze ;)
                          • m.malone Re: Girl:))) 05.01.05, 13:08

> A jak mam do siostry procesor mowic, jak nie po ojcowsku? ;D
                            >
                            No słusznie, słusznie. Ale Ty tak:" godne to i sprawiedliwe, słuszne i
                            zbawienne" hehe:)
                            • Gość: nn Re: <pisarstwo> gf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 13:19
                              to jednak chyba przejaw megalomanii - w moim odczuciu <pisanina>

by zupełnie wystarczyła;)

Ad rem - czy nie uważasz, że sam fakt wejścia, przez omawianego tu <idiotę>, w
                              związek małżeński stanowi naturalne ograniczenie jego wolności, a PIT jest tego
                              ograniczenia drobnym elemantem... Jeśli nie został więc siłą doprowadzony
                              porzed ołtarz to chyba świadomie zdecydował się jednak na pewne
                              ograniczenia.... no chyba,że jest idiotą.:)))
                              • m.malone Re: <pisarstwo> gf 05.01.05, 13:29
                                Oczywiście, już samo słowo "związek" określa ograniczenie wolności. A czy jest
                                czy nie jest idiotą, nie będę osądzał. I nie on jeden:DDD
                              • Gość: gf widze, ze pragniesz mnie umniejszyc ;))) nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 14:50
                                • Gość: nn Re: widze, ze pragniesz mnie umniejszyc ;))) nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 15:59
                                  A gdzieżbym śmiała. Podaj kilka swoich tytułów - chętnie poczytam - oczywiście
                                  poza tytułami wątków na tym forum;)))
                                  • Gość: gf alez prosze ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 16:15
                                    panimagister, kerownik, krolowa wszechswiata ;)))
                                    • Gość: nn Re: alez prosze ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 16:17
                                      Nie o tytuły <naukowe> mi chodziło lecz o dorobek <pisarski>;)))
                                      • Gość: gf Re: alez prosze ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 16:42
                                        a co Ty jestes taka kawka na lawce?

nie chce Ci sie, widze - moimi pieknyma oczyma ;)
                                        • Gość: nn Re: alez prosze ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 16:55
                                          No tak już mam - konkretna kobieta jestem - no ale na te tutuły nie nalegam, bo
                                          może piszesz tylko do szuflady;)))
                                          • Gość: gf Re: alez prosze ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 17:07
                                            nie konkretna, tylko len ;P

pisze, pisze...naczytalam sie psow i pisze scenariusze dla Mumia ;)
                                • m.malone Re: widze, ze pragniesz mnie umniejszyc ;))) nt 05.01.05, 18:31
                                  Nie, nie. I dobrze o tym wiesz:)
                                  MM
      • Gość: sxd Re: w styczniu ma wypelniac PITa? IP: *.upc-j.chello.nl 05.01.05, 12:14
        Czlowieku, o czym ty bredzisz, tu chodzi o PIT za 2002 i 2003 rok!!!!!! Kary
        juz takie przysolili, ze glowa mala, a ten idiota nie moze sie zabrac do
        wypelnienia. Jak tak dalej pojdzie to nam dom zlicytuja.
        • Gość: krish Re: w styczniu ma wypelniac PITa? IP: *.chello.pl 05.01.05, 12:16
          no wlasnie

jakie kary?
        • Gość: gf hihihi :))))) nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 12:17
        • procesor Re: w styczniu ma wypelniac PITa? 05.01.05, 12:21
          Gość portalu: sxd napisał(a):
          > Czlowieku, o czym ty bredzisz, tu chodzi o PIT za 2002 i 2003 rok!!!!!! Kary
          > juz takie przysolili, ze glowa mala, a ten idiota nie moze sie zabrac do
          > wypelnienia. Jak tak dalej pojdzie to nam dom zlicytuja.

No, to juz zabrzmiało az okienkowo. :)
          Albo - do zastanowienia sie czy tu aby fachowa pomoc nie potrzebna??
          Aż takie opory do dotrzymywania terminów są.. nieopłacalne.. :)
    • Gość: gg Re: Moj maz jest idiota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 14:05
      Hm , mój mąż zawsze wszędzie na czas, wszystko układa , naprawia , opony na
      czas zmienił, rachunki płaci.
      Ja nie mam do tego głowy, ale z nim też nie mogę wytrzyamć
    • Gość: hansi powinnas sie cieszyc , dobra kobieto IP: *.arcor-ip.net 05.01.05, 14:46
      jak nie pije
      nie bije
      nie zdradza
      - to i tak prawie ideal.
    • Gość: Hubert Wszyscy faceci to... IP: *.chello.pl 05.01.05, 17:03
      • Gość: alicja Re: Wszyscy faceci to... IP: *.dip.t-dialin.net 05.01.05, 17:06
        dokladnie!!!racja Hubercie
        • Gość: Hubert Re: Wszyscy faceci to... IP: *.chello.pl 05.01.05, 17:12
          Ja mialem na mysli ze wszyscy faceci to fajne chlopaki;)
          A co Ty mialas na mysli?

Pozdrawiam Hubert
          • Gość: alicja Re: Wszyscy faceci to... IP: *.dip.t-dialin.net 05.01.05, 17:15
            ja tez!!!!!!!hi ,hi ,hi,
    • jestjakieswolne Re: Moj maz jest idiota 28.01.19, 05:43
      Zapewne jesteś równie mądra skoro takiego wybrałaś i niczego nie zauważyłaś- widzisz drzazgę w cidzym oku a belki we własnym nie dostrzegasz. Szanuj męża, bo masz jednego albo się rozwiedź-w jedną albo w drugą zamiast chrzanić na forach bzdety i użalać się nad sobą-myslisz,ze ktokolwiek ma czas na czytanie takich bzdur? Nie masz prawdziwych problemów i stwarzasz sobie nowe? Albo robisz za pajaca albo rzucasz-proste,czego tu nie kumasz? Nie da się mieć tego co chcesz...zjeść ciastko i mieć coastko, nawet dzieci to rozumieją...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka