maly.ksiaze 09.08.02, 23:30 free.ngo.pl/humanizm/pochwala.html Pozdrawiam, mk. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marta Re: Pracowac czy leniuchowac? IP: *.acn.pl / 10.135.130.* 09.08.02, 23:37 Jeszcze jak! :-) M Odpowiedz Link Zgłoś
maly.ksiaze A ja gore!!! 09.08.02, 23:40 Mialem juz zaczac urlop... a tu skrzeczy!!! Hej, mloty, do roboty! - tak sobie spiewam. Pozdrawiam, mk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: A ja gore!!! IP: *.acn.pl / 10.135.130.* 09.08.02, 23:44 maly.ksiaze napisał w tytule: > A ja gore!!! Czy możesz to uzasadnić (skutek lenistwa czy pracy)? Oczywiście pozdrawiam. M Odpowiedz Link Zgłoś
maly.ksiaze Re: A ja gore!!! 10.08.02, 02:38 Z mojego wielkiego bolu moje cichutkie jeczenie. Tak naprawde po prostu mi przykro, ze jestem tu, a chcialbym byc tam. Na dodatek, ten esej tak mnie natchnal, ze to przeciez bez sensu, ze przeciez tak naprawde nie musze... Pozdrawiam, mk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: A ja gore!!! IP: *.acn.pl / 10.135.130.* 10.08.02, 14:42 mk, nic nie musisz - byłoby jednak dobrze, gdybyś pomyślał o uwiecznieniu swoich poezji :-))) Pozdrawiam - to za mało ;-) M. Odpowiedz Link Zgłoś
trzcina Re: Pracowac czy leniuchowac? 10.08.02, 00:18 Ha, już się cieszyłam (ćwierć tekstu radości), że wreszcie ktoś mi dopasuje ideologię do faktów, znaczy do trzymanej proporcyji praca-lenistwo. A tu nagle - szpilki! Załatwiły mnie te szpilki dokumentnie i zanurzyły ponownie w rzeczywistości pracy koniecznej;( - przekraczającej pożądane 4h. Ale więcej niż h8 na dobę z życia mego nie oddam i basta. Leniwych i pracowitych nocnie pozdrawiam t. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Pracowac czy leniuchowac? IP: *.sympatico.ca 10.08.02, 14:10 ksiaze , sprawdz, moze wygrales te 17,5 miliona - problem wyboru na linii praca/lenistwo sie skonczy :-) a jak nie wygrales wczoraj, to moze wygrasz dzisiaj - 5 milionow tez moze byc ok :-) milego, leniwego(!) weekendu zycze. ja akurat bede zaprzagnieta do pomocy przy roznych remoncikach ale czegoz sie nie robi z milosci - nawet lenistwo mozna odlozyc na potem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Pracowac czy leniuchowac? IP: *.acn.pl / 10.135.130.* 14.08.02, 11:28 Kic, kic. Kic, kic. Zajrzeć w sieć, Ciastko zjeść... Tu praca - a tam – nic. I-iii. I-iii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka_s Re: Pracowac czy leniuchowac? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 14.08.02, 11:53 A ja jestem tak leniwa że przeczytałam tylko początek i koniec.... hihihi! Słonko wychodzi zza chmur trzeba iść odpocząć po czytaniu forumowych wypowiedzi. PA! Odpowiedz Link Zgłoś
onnanohito Re: Pracowac czy leniuchowac? 16.08.02, 12:27 Interesująca strona, dziękuję MK. Onna Odpowiedz Link Zgłoś
wredna2 Re: Pracowac czy leniuchowac? 17.08.02, 10:24 " Niech zyje lupiez!" " Witamy Cie leniu!" - to slowa / kwiatki / Jana Pawla II / z 1999 r/, wiec jest dla nas jakies zrozumienie na tym swiecie ;))) pzdr wr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna Re: Pracowac czy leniuchowac? IP: *.trondheim.avidi.online.no 18.08.02, 12:09 Wedlug ponizszych przykazan wynika ze LENIUCHOWAC! Czy wszystkim to odpowiada? 10 przykazań szczęśliwego człowieka 1. Człowiek rodzi się zmęczony i żyje aby odpocząć. 2. Kochaj swe łóżko jak siebie samego. 3. Odpoczywaj w dzień abyś mógł spać w nocy. 4. Jeżeli widzisz kogoś odpoczywającego, pomóż mu. 5. Praca jest męcząca. 6. Co masz zrobić dziś - zrób pojutrze; będziesz mieć dwa dni wolnego. 7. Jeżeli zrobienie czegoś sprawia Ci trudność, pozwól zrobić to innym. 8. Nadmiar odpoczynku nigdy nikogo nie doprowadzi do śmierci. 9. Kiedy ogarnie Cię ochota do pracy, usiądź i poczekaj aż Ci przejdzie. 10. Praca uszlachetnia, lenistwo uszczęśliwia. pozdrawiam Krystyna Odpowiedz Link Zgłoś