Gość: ola IP: *.3miasto.net 26.07.01, 15:05 Czesć, Czy możecie polecić dobre książki ( najchętniej biografie ) - ja od siebie polecam "Miłosć niejedno ma imię" Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: madamme Re: książki IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.01, 17:25 Niewiele tu listów,więc piszę, Biografie? Polecam "Pasję życia" to o Van Goghu. Rewelacyjna!!! Albo "Dzienniki" F. Kafki, jesli lubisz jego mroczne wizje...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mathilda Re: książki IP: *.centrala.pbk.pl 20.08.01, 14:19 "Kamien i cierpienie" Karola Schultza (?) - nie mylic z "Udreka i ekstaza". ta pierwsza o niebo lepsza od tej drugiej, choc obie o tym samym Michale Aniele. Odpowiedz Link Zgłoś
iiana Re: książki 18.09.01, 14:55 Chcialam tylko napisac, ze ciesze sie, z tego, ze ludzie czytaja ksiazki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: książki IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 21.08.01, 13:43 Czesć, też Ci polecam " Pasje życia".Bardzo ciekawa pozycja, fakt że staje sie ciekawsza z biegiem czasu czytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Susan Ale... IP: 10.134.10.* / *.rzeczpospolita.pl 21.08.01, 13:56 Przepraszam że wtrącę, ale co temat ma wspólnego z psychologią? Żeby te rzeczone książki były psychologiczne to rozumiem. Ale jest już od dawna bardzo miłe oddzielne forum "Książki", polecam. Susan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Ale... IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 21.08.01, 14:02 Przeczytaj " PASJE ŻYCIA" a zobaczysz czy ma to cos wspólnego z psychologią, biorac pod uwagę fakt iż van Gogh był szalony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Susan Nadal ale... :-) IP: 10.134.10.* / *.rzeczpospolita.pl 21.08.01, 15:23 Dziekuje, ale znane są mi i przeczytane :-) wszystkie wymienione tu książki. Ale... nadal ale, bo doprawdy nie widzę związku rozważań o książkach z forum "psychologia". Ja np. lubię o tym pogadać na forum "książki" bo zwyczajnie tam znajduję więcej chętnych. zorientowanych w temacie :-)) Jeżeli już to jako psychologiczne bardziej trafiają do mnie "Psychologia Internetu" ;-)) albo " Ciemna strona człowieka". pzdr serdecznie, Susan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Nadal ale... :-) IP: 192.168.10.* / 213.25.194.* 21.08.01, 17:41 Dobrze więc, nie bedę sie sprzeczać. Skoro uważasz że nie jest to miejsce do rozmów o książkach, to dobrze niech tak będzie. pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budzio książki psych. IP: 195.187.97.* 07.09.01, 14:08 No, dobra, a jeśli zechcę polecić do przeczytania "Wywieranie wpływu na ludzi" R. Cialdiniego? [wiem, tytuł jest tragiczny, ale odpowiada zawartości] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volny Re: Nadal ale... :-) Susan IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 08.09.01, 02:52 Gość portalu: Susan napisał(a): > Dziekuje, ale znane są mi i przeczytane :-) wszystkie wymienione tu > książki. Ale... nadal ale, bo doprawdy nie widzę związku rozważań o > książkach z forum "psychologia". Ja np. lubię o tym pogadać na forum > "książki" bo zwyczajnie tam znajduję więcej chętnych. > zorientowanych w temacie :-)) > Jeżeli już to jako psychologiczne bardziej trafiają do mnie > "Psychologia Internetu" ;-)) albo " Ciemna strona człowieka". > pzdr serdecznie, Susan Suzan jezeli mozna zapytac. Piszesz ze duzo czytalas, To mam pytanie czy czytlas cos tego autora "Prentice Mulford 1834-1891" oraz jezli tak do do jakiej kategori zaliczysz jego ksiazki Witold Wolkowski email Witold@volny.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Nadal ale... :-) IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 19.09.01, 09:44 ja cię przepraszam...co tobie zawsze coś przeszkadza... tu właśnie ludzie chcą o tym dyskutować i to wszystko. Jak nie masz co wtrącić to nie wtrącaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fnoll Re: książki IP: *.ds.uj.edu.pl 07.09.01, 18:53 Ken Wilber "Smiertelni Niesmertelni" (albo na odwrot, moglem sie pomylic) wlasciwie biografia, polecam, bo to i piekne (milosc) i jest o czym potem pomyslec pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadula Re: książki IP: *.ym1.on.wave.home.com 08.09.01, 07:01 polecam "Klebowisko zmij" , nie pamietam autora, chyba M. Muriak przeczytajcie oboje, a zobaczysz jak sie roznicie w opiniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morin Re: książki IP: 195.116.152.* 18.09.01, 13:33 "Hitler-studium tyranii " chyba Bullocka. Ogólnie biografie ludzi znane z histori i polityki (wg. mnie b.dużo psychologii). Można się dowiedzieć nie tylko o rządzących ale i o rządzonych - niestety w większości nie są to informacje pozytywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imbir Re: książki IP: 193.227.223.* 18.09.01, 13:34 Chyba Ci się forum pomylilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meduza Re: książki IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 25.09.01, 21:24 "szklany klosz" Sylvi Plath Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: książki IP: *.acn.waw.pl 25.09.01, 21:51 1. Autobiograficzna "Opowieść dla przyjaciela" Poświatowskiej i "'Nie popełniłam zdrady' - recz o Halinie Poświatowskiej" M. Szułczyńskiej. Obie lektury przejmujące 2. Z bardziej rozrywkowych biografii - M. Samozwaniec "Maria i Magdalena", "Zalotnica Niebieska" - m.in. o M. Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #$# Re: książki IP: *.icpnet.pl 25.09.01, 21:49 Gorąco polecam BIZARY EWY SZUMAŃSKIEJ ( Ttej od młodej lekarki,i felietonów w TP - coś fantastycznego. Ale wydanie jedyne z lat wczesnych 80-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budzio książki IP: 195.187.97.* 05.10.01, 11:41 A kto czytał "Zamek" F. Kafki? Hmm? Łeb urywa (a raczej duszę). Odpowiedz Link Zgłoś