imagiro 16.12.05, 20:11 w podejsciu do reinkarnacji ... www.beyondthenet.net/dhamma/rebirth.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
don.experto Re: hinduizm i buddyzm - roznice 16.12.05, 20:15 Jest forum religia, zapraszam serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
amaterasu1 Re: hinduizm i buddyzm - roznice 16.12.05, 20:18 Podejście w hinduizmie jakoś bardziej mi pasuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
don.experto Re: hinduizm i buddyzm - roznice 16.12.05, 20:19 A kogo to obchodzi z punktu widzenia psychologii?:) Odpowiedz Link Zgłoś
amaterasu1 Re: hinduizm i buddyzm - roznice 16.12.05, 20:20 A kogo obchodzi punkt widzenia psychologii? :O Odpowiedz Link Zgłoś
boski.admin Re: hinduizm i buddyzm - roznice 16.12.05, 20:32 Mnie na przyklad tak. Akurat na tym forum:) Odpowiedz Link Zgłoś
amaterasu1 Re: do amaterasu1 16.12.05, 20:33 Bardziej mi pasuje koncepcja duszy jako stałej, wydaje mi się, że faktycznie mamy coś takiego. Mam wrażenie, że moja dusza jest znacznie mądrzejsza ode mnie :P nie mam pojęcia skąd wie różne rzeczy. JA się ich nie uczyłam. A Ty jak sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
imagiro Re: do amaterasu1 16.12.05, 20:36 piszesz, ze dusza jest madrzejsza od Ciebie ... kto to jest ten TY, jesli nie dusza ? Ja bardziej przechylalbym sie na strone buddyzmu, na cos niepermanentnego. buddyzm jest bardziej "naukowy" ... a co z twoimi szachami ? Odpowiedz Link Zgłoś
amaterasu1 Re: do amaterasu1 16.12.05, 20:43 Niepermanentne są inne aspekty - i te chyba faktycznie się rozpadają po śmierci, pożyjemy zobaczymy. Ale ja bym wciąż obstawała za hinduizmem. Jako 3latka robiłam rodzicom awantury czemu nie mam kropki na środku czoła, że przecież powinnam :D Mama - to sobie namaluj. A ja się obrażałam, że to nie tak, że to na stałe ma być :)))) I byłam autentycznie oburzona, że nie mogą zrozumieć :DDD I jak to 'naukowo' wytłumaczysz? Szachy -jak napisałam, z zaległości się wykopię, to się porozluźniam szachami. Ogram Cię jeszcze, cierpliwości :D Odpowiedz Link Zgłoś
boski.admin Re: do amaterasu1 16.12.05, 20:46 Poslugujesz sie moim slownictwem, po co no do jasnej cholery po co? Odpowiedz Link Zgłoś
boski.admin Re: do amaterasu1 16.12.05, 20:54 Tu juz nie ma miejsca na wodzow, tu wejda specjalisci:) Odpowiedz Link Zgłoś
lola165 Re: do amaterasu1 16.12.05, 21:15 --ha ha ha.. specjalisci, od zgarniania lisci. iii tam Odpowiedz Link Zgłoś
amaterasu1 Re: do amaterasu1 16.12.05, 22:39 JA to dla mnie tożsamość, którą tworzyłam w tym życiu. Ją znam. A dusza to dla mnie coś szerszego, ze swoją pamięcią jakby. I jak mi czasem z czymś wyjedzie, to potrafi mi nieźle namieszać :/ choc zazwyczaj widzę, że to jakieś starocie wychodzą :/ i się nakładają i nie pasują Ale może mi się tylko wydaje :D Odpowiedz Link Zgłoś
boski.admin Re: do amaterasu1 16.12.05, 22:42 Przetlumacz prosze sens twojej wypowiedzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
imagiro Re: do amaterasu1 16.12.05, 22:56 kto to jest ten TY, kto stworzyl tozsamosc ? Piszesz, ze ja stworzylas w tym zyciu ... kto to jest ten JA ? to wyglada tak, ze jest dusza, tozsamosc ale oprocz tego jeszcze jakis naczelny, niezidentyfikowany kontroler wszystkiego .... kontroler, ktory MA dusze, tworzy tozsamosc i wiele innych rzeczy ... Odpowiedz Link Zgłoś
ala-a Re: hinduizm i buddyzm - roznice 16.12.05, 20:22 imagiro napisał: biedny Jedrus.. Odpowiedz Link Zgłoś
boski.admin Re: hinduizm i buddyzm - roznice 16.12.05, 20:33 Czy Ty cokolwiek wiesz na temat tych religii? Odpowiedz Link Zgłoś
ala-a Re: hinduizm i buddyzm - roznice 16.12.05, 20:34 boski.admin napisał: > Czy Ty cokolwiek wiesz na temat tych religii? nie..nie wiem.. ale lubie czytac Wodzunia o czymkolwiek by nie pisal... Odpowiedz Link Zgłoś
boski.admin Re: hinduizm i buddyzm - roznice 16.12.05, 20:37 Komu ty to mowisz, juz przynajmniej oszczedzaj moj czas i inne zainteresowania. Wiecznie mam prosby o reakcje na psychologii. Odpowiedz Link Zgłoś
ala-a Re: hinduizm i buddyzm - roznice 16.12.05, 20:42 boski.admin napisał: > Komu ty to mowisz, juz przynajmniej oszczedzaj moj czas i inne zainteresowania. > > Wiecznie mam prosby o reakcje na psychologii. ostatni raz Ci odpowiem.. bo nie chce mu zasmiecac.. POZAMIATAJ SIE;) Odpowiedz Link Zgłoś
boski.admin Re: hinduizm i buddyzm - roznice 16.12.05, 20:45 Ile mozna pisac to samo. Juz szalu dostaje od slow no patrz znowu to samo, nie dochodzi, nie rozumie. Jak nie masz nic do powiedzenia to nie mow. Dlaczego ja mam tu siedziec w momencie, kiedy nie mam na to ochoty? Odpowiedz Link Zgłoś