Dodaj do ulubionych

Muszę się rozwieść

01.01.06, 16:27
Mam problem, mam po prostu dość mojego męża, który bez przerwy się mnie
czepia, a ja nie potrafie zrozumieć, dlaczego. Zarzuca mi, ze moglabym wiecej
robić sama, to on byłby bardziej zadowolony. Wczoraj przyczepił się do mnie,
że kupuje mrożone, pokrojone warzywa i wszystko, żeby się tylko nie
przemęczyć.
Ja z kolei nie zamierzam marnować czasu na takie bzdury, jak krojenie warzyw.
Musiałabym być nienormalna.

Jak najszybciej załatwić formalności rozwodowe?
Obserwuj wątek
    • dignity Re: Rozmawiać rozmawiać i jeszcze raz rozmawiać 01.01.06, 16:42
      i wyjaśniać sam wiem że to trudne choć nie mam pojęcia dlaczego. Jeśli nie
      widzisz już żadnych szans to niestety twoja koncepcja na zakończenie problemu
      jest jedyną dobrą
      • elzbieta.trzecia Re: Rozmawiać rozmawiać i jeszcze raz rozmawiać 01.01.06, 16:47
        No nie widze żadnych, facet nie będzie robił ze mnie służącej.
    • lutyl0 Re: Muszę się rozwieść 01.01.06, 18:42
      Mezczyzni nie lubia takich watkow ...:)

luty
    • alfika Re: Muszę się rozwieść 01.01.06, 19:40
      napisz pozew, pokaż mu albo i nie, dostarcz do sądu i czekaj na wyznaczenie
      terminu rozprawy
      • horpyna4 Re: Muszę się rozwieść 01.01.06, 19:55
        A czy pracujesz (tzn. "zawodowo", bo tego, że w domu też jest praca, chłop na
        ogół nie zauważa)? Bo jeżeli tak, to niech on pokroi co trzeba.
    • jolantas1955 Re: Muszę się rozwieść 02.01.06, 17:40
      Nie myśl, że to tak łatwo - rozwieść się! Najpierw odpowiedz sobie na pytanie
      kiedy ostatnio z nim spałaś, bo jeśli nie upłynęło jeszcze co najmniej pół roku.
      to szkoda twoich nerwów i pieniędzy! Tych ostatnich na dzień dobry też trochę
      musisz mieć, bo wpisy bywają kosztowne! Potem odpowiedz sobie jak to jest ze
      wspólnotą domową, może daje ci pieniądze i dalej mu gotujesz jakby nigdy nic, a
      na końcu zastanów sie, czy on przypadkiem nie powie,że cię kocha! Wtedy zapomnij
      o rozwodzie! A jeśli jeszcze są małoletnie dzieci, to tym bardziej! Przykro mi
      jeżeli cię zasmuciłam, ale takie są realia i nic na to nie poradzisz.
    • sonique5 Re: Muszę się rozwieść 02.01.06, 20:23
      czepia się bo taki już widocznie jest...czasmi nie znamy podstaw czepiania się
      robimy to bezmyślnie...ale powód zawsze jest może macie siebie już dosyć
      nawzajem...?moja siostra miała identyczna sytuacje jej chłopak też się czepiał
      że robila mu mrozonki jak on chcial typowy polski obiad z kawalkiem
      miecha...ona do pozna pracowala on tez i jej sie nie chcialo po pracy strugac
      kartofli i piec miesa...po 3 latach sie rozstali...mieli inne oczekiwania...on
      chcial miec w domu kobiete pracujaca,gotujaca sprzatajaca w przyszlosci matke
      dzieici a sam nie wiele mial do ofiarowania...ja nie widze problemu jak moj
      chlopak cos chce a mi sie tego nie chce zrobic to mowie mu sam sobie zrobi on
      to robi ...skoro chce warzywa gotowane to niech sobie je obierze i zrobi ja sie
      nauczylam wbijac gwozdzie,wywiercac dzire w scianie itp.-partnerstwo i
      kompromis...!!!
    • madzia69 Re: Muszę się rozwieść 03.01.06, 01:23
      hmm...
      ma potencjal facet? znaczy zarobkowy...
      przeprowadzilabym analize finansowa... co bedzie bardziej korzystne alimenty
      czy realizcja polisy na zycie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka