1monia1 06.01.06, 21:20 dzis w pracy tak mnie wkurzyli, ze zaczeło mnie duszyc w klatce piersiowej......zatykało mnie.... i tak dziwnie kuło.... mówia nie stresuje sie, nie przejmuj .... niby tak jest...no ale cialo daje inne sygnały... co robic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: stres, kłucie w sercu 06.01.06, 22:04 Possij sobie Validol. Naprawdę w takich sytuacjach pomaga, trzeba nosić przy sobie. Zwłaszcza w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: stres, kłucie w sercu 07.01.06, 04:37 Sprobuj sie nie wkurzac, musisz nauczyc sie pozbywac stresu. Atak zlosci jest zawsze bardzo grozny, nie przynosi ulgi, bardzo niszczy cialo. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha606 Re: stres, kłucie w sercu 09.01.06, 13:57 moja rada idź do lekarza - kardiologa spraw z sercem nie można lekcewarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
reddds1 Re: stres, kłucie w sercu 09.01.06, 17:50 serce nie ma z tym nic wspolnego, z tego co napisała to raczej nerwoból, tez to mam, to wogóle jest bardzo czeste, najlepiej isc do psychologa radzic sobie ze stresem i jakies lagodne srodki uspokajajace ale nie otępiające. Odpowiedz Link Zgłoś
reddds1 Re: stres, kłucie w sercu 09.01.06, 17:58 myślę, ze serce nie ma z tym nic wspólnego to raczej nerwoból, który tylko "przypomina" ból serca bo zazwyczaj jest umiejscowiony w jego okolicy lub posrodku. Najlepiej pogadac z psychologiem o sposobach rozładowania stresu i jakies ziołowe leki uspokajające ale nie otępiające. Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: stres, kłucie w sercu 09.01.06, 17:54 A czy wycielas taka plastikowa czesc metki nowej bluzki? Nieraz zle obetne metke u koszuli i kluje i kluje, a ja nie wiem co to. Dopiero jak pojde do domu i wyciagne to male cholerstwo bol znika jak za pociagnieciem czarodziejskiej mozdzki:) M.S. Odpowiedz Link Zgłoś
zeussss Re: stres, kłucie w sercu 09.01.06, 18:00 Nerwobole, jest to podobno normalne w stresie. Odpowiedz Link Zgłoś
dagula-lula Re: stres, kłucie w sercu 10.01.06, 12:25 Cześć, Nie jesteś sama:), chyba każdy w stresującej dla niego sytuacji ma takie uczucie bądź inne...Ja też należę do osób, które zbyt szybko poddają sie emocją, zamiast wyluzować, przejść się, uspokoić, odprężyć , poddychać świeżym powietrzem:).Czasami myślę,że to objawy jakiegoś ataku serca.....dlatego z czasem stwierdziłam,że nie ma sensu sie stresować tylko w duchu uśmiechnąc sie do siebie( bądź w łazience jak ja to robię..powygłupiać sie troszkę-to naprawde pomaga)i pomysleć, że nie ma rzeczy nie do rozwiązania....i jestes bogatsza o kolejne jakies tam doświadczenie:) czasem odpowiednia dawka stresu mobilizuje do działania...ale kontrola nad nim powinna być wypośrodkowana:) daj sobie luzu kobieto!!!!nie ma co... Odpowiedz Link Zgłoś
lolla2 Re: stres, kłucie w sercu 10.01.06, 12:29 Stres najlepiej rozladowac przez sport bo reguluje poziom adrenaliny ktora sie wytwarza przy stresie a intensywny wysilek pozwala adrenaline spalic... Najlepsze wyjscie w sytuacjach w kiedy sie mysli i mysli i mysli.... Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: stres, kłucie w sercu 10.01.06, 12:29 zrobić ekg zacząć jeść metokard (po badaniach, na szczęście jest na receptę) i znaleźć sposób na zmianę nastawienia na mniej nerwowe - albo ufać, że ktoś poczuje wyrzuty sumienia i zafunduje ci mniej komfort (to zrzucanie odpowiedzialności na innych i wymuszanie poczuciem winy, ale jak kto lubi - może się nikt nie da wciągnąć w zabawę) - albo nic nie robić i naprawdę umrzeć kiedyś na serce przedwcześnie, np. wtedy, gdy się będzie najbardziej szczęśliwym lub najbardziej potrzebnym :) jak zawsze, wybór należy do Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
ninetti Re: stres, kłucie w sercu 10.01.06, 17:42 inne objawy stresu (praca biurowa) - bole glowy, bole oczu, ciągle zmeczenie, problemy z koncentracja. konieczność wysluchiwania, a co najgorsze wcielania w zycie chorych projektow przelozonych /ciagle sie na dodatek zmieniajacych/; badz madrym i sie nie przejmuj; trzeba zaradzic, ale jak? Odpowiedz Link Zgłoś