Dodaj do ulubionych

wyglad a wiek

01.02.06, 16:20
Do jakiegos czasu mi to wogole nie przeszkadzalo ale od pewnego momentu stalo
sie wrecz kompleksem, mam prawie 23 lata a ludzie wciaz uwazaja mnie za
nastolatke, fakt ze wygladam mloda ale staram sie stosoowac rozne triki jak
makijaz itp by dodac sobie lat, jedni mowia powinnas sie z tego cieszyc bop w
wieku 40 lat bedziesz wciaz wygladac mlodo a mnie takie slowa wogole nie
dodaja otuchy co bedzie za 20 lat to bedzie a teraz jest teraz, najgorsze ze
jakies nastolatki 17 18 traktuja mnie jak gowniare mlodsza od nich to bardzo
boli, a jeszcze najlepsze ze ja sama nie czuje sie na tyle lat co mam, czy to
jest moze cos ze mna nie tak?
Obserwuj wątek
    • mathias_sammer Re: wyglad a wiek 01.02.06, 16:23
      Brunetki z reguly wygladaja na wiecej lat niz maja w rzeczywistosci. Jestes
      wyjatkiem, wiec powinnas sie cieszyc:)

M.S.
      • ball_bina Re:Przyjdzie moment, że będziesz 01.02.06, 16:32
        te czasy ze łzą w oku wspominać...:)))
        Mam podobny problem z moją...córką, geny ma moje i też b. młodo wygląda.Ale
        chłopcy cały czas się za nią oglądają...więc jest spokój.

Jak miałam 26 lat to w sklepie alkohowym, gdy kupowałam flaszkę wina do
        obiadu....pani sprzedawczyni pytała się:" A ile ty dziecko lat masz?" A jak
        podałam jej ligitymację to oczy miała wielkie....Teraz mam podobnie gdy płacę
        kartą...panie w sklepie są po prostu.....zaskoczone..:))))A ja mam ubaw po
        pachy:))))))))))))))))
      • lola165 Re: wyglad a wiek 01.02.06, 18:18

• ankamk78 Re: wyglad a wiek 01.02.06, 16:25

Dziewucha, a Ty wiekszych zmartwien nie masz?!
      Jezeli sama sie zle czujesz we wlasnej skorze,to nawet najlepsze rady na tym
      forum nic nie pomoga.
      GRUNT TO BYC SOBA!!!
      Jak sie bedziesz czula dobrze sama ze soba, to i inni beda Cie inaczej (lepiej)
      traktowac.

Pozdr
    • drak02 Re: wyglad a wiek 01.02.06, 17:06
      brunetka333 napisała:

> Do jakiegos czasu mi to wogole nie przeszkadzalo ale od pewnego momentu stalo
      > sie wrecz kompleksem, mam prawie 23 lata a ludzie wciaz uwazaja mnie za
      > nastolatke, fakt ze wygladam mloda ale staram sie stosoowac rozne triki jak
      > makijaz itp by dodac sobie lat, jedni mowia powinnas sie z tego cieszyc bop w
      > wieku 40 lat bedziesz wciaz wygladac mlodo a mnie takie slowa wogole nie
      > dodaja otuchy co bedzie za 20 lat to bedzie a teraz jest teraz, najgorsze ze
      > jakies nastolatki 17 18 traktuja mnie jak gowniare mlodsza od nich to bardzo
      > boli, a jeszcze najlepsze ze ja sama nie czuje sie na tyle lat co mam, czy to
      > jest moze cos ze mna nie tak?

Może powinnaś przestać chodzić z tornistrem na plecach:)
    • ala-a Re: wyglad a wiek 01.02.06, 17:07
      chiba tylko tyle,ze otrzymujesz za malo komplementow..

" czy to
      > jest moze cos ze mna nie tak?"
    • b-beagle Re: wyglad a wiek 01.02.06, 17:47
      nic się nie martw to minie ))))
      • brunetka333 Re: wyglad a wiek 01.02.06, 18:05
        Wiem ze mlodosc kiedys minie i uroda tez przemija i czlowiek sie starzeje tylko
        jak sobie poradzic ze zloscia kiedy zakazdym razem jak chcesz isc do klubu,
        kupic alkoho pytaja cie od dowod, komplementow dostaje duzo ale niestety nie
        mam najwyzszej samooceny moze w tym lezy problem, ale jak mam sie czuc dobrze
        to mnie doluje
    • bambolina1 Re: wyglad a wiek 01.02.06, 18:46
      ja mam 25 lat a mowia ze wygladam na 18-19 tylko ze ja sie z tego ciesze!

nie wiem jak mozna martwic sie takimi pie..mi?jak zdanie jakis gowniar moze
      bolec;/

zamiast robic wielkie haloo obroc to w swoja zalete!pomysl jakbys miala
      poparzona twarz albo majac 23 wygladala na 30 to co wtedy?

czasami zamiast zaczac narzekac trzeba zaczac to doceniac,ale niestety Polacy
      jak zwykle maja inaczej.........
      • horpyna4 Re: wyglad a wiek 01.02.06, 21:32
        He, he, jak miałam 12 lat, to podobno wyglądałam na 16. Ale jak miałam 18, to
        też na 16. Tak więc znam ten problem "w obie strony". Ale ja się po prostu z
        tego śmiałam, czego i Tobie życzę. Tyle, że trzeba przy sobie nosić dokument
        z datą urodzenia.
    • genderka_yaris Re: wyglad a wiek 02.02.06, 21:45
      >czy to jest moze cos ze mna nie tak?
      No jasne tyle, że nie z Twoją fizycznością, a postrzeganiem Siebie samej. No cóż
      póki nie dostaniesz od życia profitów za "młody wygląd" nie zrozumiesz, że
      wygląd "na mniej lat niż się ma" to zaleta, a nie wada.
      To potafi być strasznie zabawne jak osoby młodsze lub zblizone Ci wiekiem zaczną
      strofować Cię, byś mogła ustąpić im miejsca w autobusie. Albo taka sytuacja -
      spotykasz ludzi co studiowali na tej samej uczelni co Ty, tyle, że np. 15 lat po
      Tobie. Opowiadasz o tach samych asystentach i adiunktach, ale jakoś inaczej i
      nagle się wydaje, że wiesz jak to było na wydziale 20, a nie 5 lat temu. Potem
      widzisz zdziwione oczy rozmówców i słyszysz pytanie "kurcze to ile Ty masz lat,
      że pamiętasz takie rzeczy?" Kocham ten widok zbaraniałych ze zdziwienia :D

Pzdr.
    • kwiatek998 Re: wyglad a wiek 03.02.06, 10:24
      zacznij sie delikatnie malowAC MOZE ZAFARBUJ WŁOSY ALE ZEBYS NIE WYGLADAŁA JAK
      BABA 40 LETNIA
      • skorpionica11 Re: wyglad a wiek 04.02.06, 18:15
        a ja jestem 25 letnia brunetka i tez wygladam mlodo nie daja mi tyle lat co
        mam odejmuja mi jakies 3 lata:)
        A ja sie ciesze z tego ze mlodo wygladam po ja bede pania w podeszlym wieku to
        kazdy mi nieuwiezy ze np.mam tyle lat.
        Wiec trzeba sie cieszyc ze mlodo wygladasz ;)))
        • martyna2525 Re: wyglad a wiek 04.02.06, 19:40
          A ja usłyszalam wczoraj w nowej pracy , starsza pani do mojej 40stoletniej
          koleżanki "widze że dziecko dali pani do pomocy" :))) ja sie jakoś tym nie
          przejmuje choc już dawno jestem pełnoletnia:)i często tez muszę się pokazywac
          dowód tożsamości. Chyba ważne jest podejście do tej sprawy, jedni martwią sie że
          poważnie wygladaja inni nie , jedni mają kompleksy że są za szczupli i chcieli
          by przytyć, a inni że ważą za dużo i nie mogą schudnąć. Każdy może znaleść coś
          czym może sie zamartwiać ale ja pytam po co???
          Więc nie zamartwiej się a przyjmij to jako cos naturalnego :)
          pozdrawiam
          Martyna
          • horpyna4 Re: wyglad a wiek 04.02.06, 22:38
            Zawsze można kupić sobie siwą perukę.
            • wesolabuzia1 Re: wyglad a wiek 05.02.06, 13:08
              ja mam 27lat i 4-letniego synka i gdy kupowałam u ubrania w skepie to pani
              zapytała ile mam wzrostu bo nie wie jakie kupić dla swojego. Jak chodziałam z
              nim na spacery to mówili ze jestem opiekunką bo napewno nie mamą i wiele innych
              komentarzy. Ale ludzię są momentami beznadzijni. Trzeba się do tego przyzwyczaić
    • shiatsu Re: wyglad a wiek 05.02.06, 20:24
      Witam !
      Ja mialam ten sam problem (kiedys), gdy bylam w Twoim wieku tez mnie to
      draznilo ciutke, ale teraz gdy mam no...35 latek i gdy ktos da mi max 27 JESTEM
      SZCZESLIWA !!!!! Ciesz sie, przyda Ci sie na pozniejsze lata ... hi hi hi.
      Przyjdzie czas, ze jeszcze podziekujesz naturze.
      Pozdrawiam - Marta
      • shiatsu Re: wyglad a wiek 05.02.06, 20:28
        Dodatek :
        Fakt sa sytuacje gdy mnie to wkurza np jak jakas podkurzona baba (z niewiadomo
        jakich przyczyn)mowi mi na "TY" wrrrrr...
        Pa.
        • horpyna4 Re: wyglad a wiek 05.02.06, 20:45
          No to odpowiadaj jej na "TY", he, he...
    • viaaa Re: wyglad a wiek 06.02.06, 11:58
      mnie ten problem- jak go nazwalas 'wiek a wyglad'-tez dotyka,chociaz w zupelnie
      odwrotny sposob:> bo ludzie uwazaja mnie za starasza niz w rzeczywistosci;) ale
      mnie to nie doluje,jesli juz to troche bawi;) teraaz bawi,teraz gdy naprwde
      jestem nastolatka,a poznije bedzie zapewne martwic:] wiec ty jestes w otyle
      dogodnej sytuacji,ze wraz z uplywem czasu ten problem dla Ciebie bedzie sie
      stawal powodem od dumyy;] trzeba myslec opytmistycznie!
    • anais_ Re: wyglad a wiek 18.02.06, 21:37
      znam to z autopsji i bardzo mnie to drażniło, że ludzie mi dawali dużo mniej
      niż mam, pytali o dowód itd.
      teraz mnie to cieszy i to coraz bardziej - dlaczego? mam 26 lat i podobam się
      kilka lat młodszym od siebie
      oczywiście innym też
      poza tym w Polsce np. w pracy młody, ładny wygląd ma bardzo duże znaczenie -
      niestety
    • malwinka21 Re: wyglad a wiek 18.02.06, 23:26
      Oj, ciesz sie, bo czas płynie nieubłaganie. Jak miałam 22 lata, wyglądałam tak
      młodo, że wyrabiając paszport uslyszałam "a ile to mamy latek". Nikt nie
      traktował mnie powaznie, nagminnie zwracanmo się do mnie per ty. Na praktykach
      studenckich w podstawówce byłam brana za uczennicę, o liceum nie wspomnę, bo
      było to samo. Setki razy miałam zabawne sytuacje, gdy uważano, że jestem dużo
      młodsza. Teraz też tak jest, choć mam już ponad 30, a ja z sentymentem
      wspomniam, gdy miałam 20.... Ciesz się tą młodością, to najpiękniejszy czas w
      twoim życiu. pozdrawiam serdecznie :-)))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka