Dodaj do ulubionych

Kultura w miejscach publicznych

IP: 5.3.* / 167.178.112.* 03.12.02, 12:08
Mamy niestety zalew badziewnych zachowań rodem z amerykańskich slamsów. Pół
biedy jak jakiś głuptak naśladuje amerykańskiego Murzyna i to jeszcze tego z
marginesu społecznego (pewnie niepiśmienny, tępy ale silny) zakładając czapkę
odwrotnie (bo może nie wie gdzie przód ?). To, jak mówię - pół biedy. Nie wie
jak, zakłada odwrotnie. Gorzej jak idzie się do kina, teatru, płaci za bilet
(bo chyba nie sposób na gapę ?) a tu jeden gada, drugi żre inny siorbie. Ty
zapłaciłeś za oglądanie filmu, sztuki a taki ... robi co może aby zaistnieć.
Dobrze, że bąka nie puszcza na całą salę. Guma do żucia zdobyła w Polsce taką
samą pozycję jak w Zimbabwe. Tam rzucili z samolotu w ramach pomocy dwa worki
i ludzie się prawie powystrzelali w walce o kolorowe suweniry. Tu to samo.
Niestety, nastała moda na subkulturę murzyńską i to w najgorszym wydaniu.
Co radzicie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: baccar Re: Kultura w miejscach publicznych IP: 213.231.15.* 03.12.02, 12:54
      Nie dołączać
    • Gość: rybkaa Re: Kultura w miejscach publicznych IP: *.acn.waw.pl 03.12.02, 13:04
      Ale z ciebie rasitka ! Nie kpij sobie, w Afryce wielu ludzi głoduje i o worek
      mąki tez się zabijają.
    • Gość: sorella Re: Kultura w miejscach publicznych IP: 212.106.159.* 03.12.02, 14:45
      Kiedyś wszystkiemu winni byli Żydzi i cykliści... A teraz Murzyni???
    • Gość: Malwina Re: Kultura w miejscach publicznych IP: *.abo.wanadoo.fr 03.12.02, 15:56
      widac slams do slamsa ciagnie !
      • Gość: Bubu Re: Kultura w miejscach publicznych IP: 5.3.* / 167.178.112.* 04.12.02, 16:18
        Malwina napisała: widac slams do slamsa ciagnie, mając na myśli pigalak w
        Paryżu i swoją własną osobę. Co ty Malwina napiszesz to zanim się przeczyta już
        wiadomo, że to jest dęte i gupie. Nie masz nic do powiedzenia, same bzdety.
    • Gość: Magdalenka Re: Kultura w miejscach publicznych IP: *.036-52-73746f40.cust.bredbandsbolaget.se 03.12.02, 18:33
      Tak, to prawda tutaj w tej skadinnat spokojnej Szwecji,
      mamy niestety ten sam problem! Szczegolnie wsrod emigracyjnych
      rodzin z roznych Afrykanskich krajow ale tez z pozostalych np.
      Kurdistan, Afganistanu, Iraku albo "starej" Jugoslawii itp. Dzieci
      zachowuja sie okropnie - nie maja szacunku do nikogo wyzywaja, bija inne dzieci.
      W miejscach publicznych jak metro ,zuja gume -
      w wyzywajacy sposob a najgorsze - prawie nigdy nie myja rano zebow...

Dzis rano jadac metro do pracy omalze nie zwymiotowalam ...siedzialy sobie
      takie dwie panienki i zazyle rozmawialy ze soba....a co z buzi bylo czuc?!
      Smrod!
      Zmienilam miejsce siedzace, nie stac mnie na masochizm i poswiecenia!

Nie chce byc krytyczna, ale kultura bycia dzieci i mlodziezy z krajow
      poludniowych jest dosc czesto pod duzym znakiem zapytania, zwlaszcza tu w
      Szwecji.Do nie tak dawna duzo pisalo sie i mowilo na temat stosunkow w szkole
      uczen - nauczyciel, najbardziej aggresywnych wrecz bandyckich wyczynow dkonuja
      dzieci ...wlasnie emigrantow.
      Smutne to ale kulture buduje sie dlugo ...a jak szybko niszczy.
      Z tym "chamstwem, brutalnoscia"- zaczyna sie walczyc w tym kraju...
      ale ciagle za delikatnie.
      Pozdrawiam
      M
      • Gość: sorella Re: Kultura w miejscach publicznych IP: 212.106.159.* 03.12.02, 19:14
        Gość portalu: Magdalenka napisał(a):
        > Nie chce byc krytyczna, ale kultura bycia dzieci i mlodziezy z krajow
        > poludniowych jest dosc czesto pod duzym znakiem zapytania...<

To chyba zbyt duze uogolnienie. Znam poludnie Europy dosc dobrze i zapewniam
        Cie, ze czuje sie tam lepiej niz wsrod rodakow, ktorym czasem daleko do
        cywilizacji, za to maja sklonnosci do megalomanii. Kultura - moim zdaniem - nie
        jest zależna od polozenia geograficznego, bardziej od sytuacji ekonomicznej
        srodowiska w jakim sie dzieci wychowuja, a i to nie zawsze. Tam gdzie panuje
        nedza i trwa walka o przetrwanie nikt nie mysli o kulturze.

>Do nie tak dawna duzo pisalo sie i mowilo na temat stosunkow w szkole
        uczen - nauczyciel, najbardziej aggresywnych wrecz bandyckich wyczynow dkonuja
        dzieci ...wlasnie emigrantow.<

Z tym tez nie moge sie zgodzic. W Polsce uczen ugodzil nozem nauczyciela, inny
        pobil nauczycielke. Na porzadku dziennym jest terroryzowanie nauczycieli i
        uczniow przez przerosnietych huliganow z gimnazjum, ktorzy sa bezkarni, bo boi
        sie ich nawet dyrektor szkoly. Nie sa to dzieci emigrantow. Czesto nie sa to
        nawet dzieci z rodzin patologicznych. Po prostu: w kazdym kraju na swiecie
        istnieje pewien margines spoleczny, dla ktorego kultura nie jest wartoscia.
        Przypisywanie calego zla jednej okreslonej grupie traci mi faszyzmem.
        • Gość: Magdalenka Re: Kultura w miejscach publicznych IP: *.036-52-73746f40.cust.bredbandsbolaget.se 03.12.02, 19:23
          Ja nie jestem ani rasistka ani nacjonalistka..to co napislam okresla grupy
          dzieci,mlodziezy z ktorych wiekszosc ma rodzicow obcokrajowcow. A nie wszyscy
          obcokrajowcy sa w tym kraju biedni...ale "cos" sprawia, ze dzieci nie
          wychowuja na porzadnych ludzi.

M
          • Gość: dodo Re: Kultura w miejscach publicznych IP: 209.226.65.* 03.12.02, 19:33

> Ja nie jestem ani rasistka ani nacjonalistka..to co napislam okresla grupy
            > dzieci,mlodziezy z ktorych wiekszosc ma rodzicow obcokrajowcow. A nie wszyscy
            > obcokrajowcy sa w tym kraju biedni...ale "cos" sprawia, ze dzieci nie
            > wychowuja na porzadnych ludzi.
            >
            > M

to czy mozesz w takim razie zdefiniowac rasizm i nacjonalizm?
            • Gość: Magdalenka Re: Kultura w miejscach publicznych IP: *.036-52-73746f40.cust.bredbandsbolaget.se 03.12.02, 19:52
              Gość portalu: dodo napisał(a):

> Gość portalu: Magdalenka napisał(a):
              >
              > > Ja nie jestem ani rasistka ani nacjonalistka..to co napislam okresla grupy
              >
              > > dzieci,mlodziezy z ktorych wiekszosc ma rodzicow obcokrajowcow. A nie wszy
              > scy
              > > obcokrajowcy sa w tym kraju biedni...ale "cos" sprawia, ze dzieci nie
              > > wychowuja na porzadnych ludzi.
              > >
              > > M

A czy to jest takie trudne+Chyba mozesz sobie to sama zdefiniowac!
              > -----
              > to czy mozesz w takim razie zdefiniowac rasizm i nacjonalizm?
              • Gość: dodo Re: Kultura w miejscach publicznych IP: 209.226.65.* 03.12.02, 20:02

> Gość portalu: dodo napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: Magdalenka napisał(a):
                > >
                > > > Ja nie jestem ani rasistka ani nacjonalistka..to co napislam okresla
                > grupy
                > >
                > > > dzieci,mlodziezy z ktorych wiekszosc ma rodzicow obcokrajowcow. A nie
                > wszy
                > > scy
                > > > obcokrajowcy sa w tym kraju biedni...ale "cos" sprawia, ze dzieci ni
                > e
                > > > wychowuja na porzadnych ludzi.
                > > >
                > > > M
                > __________
                >
                > A czy to jest takie trudne+Chyba mozesz sobie to sama zdefiniowac!
                > > -----
                > > to czy mozesz w takim razie zdefiniowac rasizm i nacjonalizm?

jak widac jest to trudne, bo twoje wypowiedzi mozna by spokojnie interpretowac
                jako pachnace rasizmem i nacjonalizmem wedlug mojego rozumienia tych pojec wiec
                zeby cie nie posadzac bezpodstawnie, pytam o twoja definicje.
                jest takie koszmarne powiedzenie powtarzane w polsce jako swietny dowcip "nie
                jestem rasista ale asfalt powinien lezec na ulicy" - warto sie czasem
                zastanowic nad tym, co kazdy z nas uwaza za "rasizm".
                uwazaj, magdalenko, bo twoje wypowiedzi moga byc bardzo przykre dla wielu
                z nas, ktorzy nie oceniaja ludzi wedlug tego, gdzie sie urodzili, jakim
                jezykiem mowia w domu i jak czesto myja zeby. jest pare bardziej interesujacych
                kryteriow oceny czlowieka, zapewniam cie...
                • Gość: Magdalenka Re: Kultura w miejscach publicznych IP: *.036-52-73746f40.cust.bredbandsbolaget.se 03.12.02, 20:30
                  A jak ty chcesz interpretowac moje wypowiedzi?
                  Posadzasz mnie o rasizm!??????? A znasz sytuacje z bliska?
                  Pracowalas dodo z mlodzieza? Masz porownania? Czy wiesz co te dzieci robia?
                  Czy strach przed nazwaniem mnie rasista powinnien zatkac mi "gebe" dodo,
                  no jak to jest do jasnej cholery bo juz nie rozumiem! Czy takiego rozbrykanego
                  dzikusa z Afryki, ktory kradnie bije i nie chce ani sie uczyc ani pracowac ani
                  kurwa, umyc sie raz porzadnie, ja nie moge skrytykowac! Ze strachu...gdzie ty
                  masz glowe kobieto! Przez takich idiotow jak ty bandyctwo sie rozprzestrzenia,
                  tu w Europie bo jakze bron boze skrytykowac!
                  Ja mam znajomych roznych- nawet tych z Kurdistanu i musze przyznac ze to
                  wspaniali ludzie!Ale grono z nich chodzi i morduje! Wlasne corki w
                  szczegolnosci.Ludzie sie boja wejsc do lepszych restauracji bo sie zachowuja
                  jak DZICZ!
                  Dodo, zacznij myslec glowa a nie diupa.I nie pisz mi tu kurwa bzdur.
                  • Gość: Malwina Re: Kultura w miejscach publicznych IP: proxy / *.w.club-internet.fr 03.12.02, 20:57
                    dodo sobie poszla i ma racje :-) usmiech do dodo (ktory powinnam byla juz dawno
                    wyslac ale nie jestem wylewna :-)

ja ci odpowiem i nie czekam na zaden odpis bo jestes dla mnie calkowicie
                    przezroczysta i nic nie musisz dodawac (chyba ze masz jeszcze ochote rzucac
                    miesem ...): jestes rasistka.
                    Teraz mozesz sie nawet powiesic a nie zmieni to mojego zdania.
                    ciao viva !
                    M.
                    • Gość: Magdalenka Re: Kultura w miejscach publicznych IP: *.036-52-73746f40.cust.bredbandsbolaget.se 03.12.02, 21:03
                      Gość portalu: Malwina napisał(a):

> dodo sobie poszla i ma racje :-) usmiech do dodo (ktory powinnam byla juz
                      dawno
                      >
                      > wyslac ale nie jestem wylewna :-)
                      >
                      > ja ci odpowiem i nie czekam na zaden odpis bo jestes dla mnie calkowicie
                      > przezroczysta i nic nie musisz dodawac (chyba ze masz jeszcze ochote rzucac
                      > miesem ...): jestes rasistka.
                      > Teraz mozesz sie nawet powiesic a nie zmieni to mojego zdania.
                      > ciao viva !
                      > M.
                      ;(((
                    • Gość: baccar Re: Kultura w miejscach publicznych IP: 213.231.15.* 05.12.02, 10:54
                      To jest chore!!!! Czy naprawde chodzi o to aby wszyscy posyłali se usmiechy i
                      całowali się szczególnie że siedza w internecie. Jeżeli ktoś opowiada o
                      sytuacjach których jest naocznym świadkiem i ma prawo do wyciągania wniosków to
                      musi być zaraz rasistą. M opowiada co widzi w Szwecji, a to kraj gdzie łatwo
                      odróżnić miejscowego od przybysza z południa. Dlaczego ma się silić na fałszywa
                      tolerancje bliską oportunizmowi, bo wypada być political correct
                  • Gość: dodo Re: Kultura w miejscach publicznych IP: 209.226.65.* 03.12.02, 21:04

> A jak ty chcesz interpretowac moje wypowiedzi?
                    > Posadzasz mnie o rasizm!??????? A znasz sytuacje z bliska?
                    > Pracowalas dodo z mlodzieza? Masz porownania? Czy wiesz co te dzieci robia?
                    > Czy strach przed nazwaniem mnie rasista powinnien zatkac mi "gebe" dodo,
                    > no jak to jest do jasnej cholery bo juz nie rozumiem! Czy takiego
                    rozbrykanego
                    > dzikusa z Afryki, ktory kradnie bije i nie chce ani sie uczyc ani pracowac ani
                    > kurwa, umyc sie raz porzadnie, ja nie moge skrytykowac! Ze strachu...gdzie ty
                    > masz glowe kobieto! Przez takich idiotow jak ty bandyctwo sie rozprzestrzenia,
                    > tu w Europie bo jakze bron boze skrytykowac!
                    > Ja mam znajomych roznych- nawet tych z Kurdistanu i musze przyznac ze to
                    > wspaniali ludzie!Ale grono z nich chodzi i morduje! Wlasne corki w
                    > szczegolnosci.Ludzie sie boja wejsc do lepszych restauracji bo sie zachowuja
                    > jak DZICZ!
                    > Dodo, zacznij myslec glowa a nie diupa.I nie pisz mi tu kurwa bzdur.

i tak sie konczy dyskusja o kulturze w miejscach publicznych!
                    • Gość: Magdalenka Re: Kultura w miejscach publicznych IP: *.036-52-73746f40.cust.bredbandsbolaget.se 03.12.02, 21:06

>
                      > > A jak ty chcesz interpretowac moje wypowiedzi?
                      > > Posadzasz mnie o rasizm!??????? A znasz sytuacje z bliska?
                      > > Pracowalas dodo z mlodzieza? Masz porownania? Czy wiesz co te dzieci robia
                      > ?
                      > > Czy strach przed nazwaniem mnie rasista powinnien zatkac mi "gebe" dodo,
                      > > no jak to jest do jasnej cholery bo juz nie rozumiem! Czy takiego
                      > rozbrykanego
                      > > dzikusa z Afryki, ktory kradnie bije i nie chce ani sie uczyc ani pracowac
                      > ani
                      > > kurwa, umyc sie raz porzadnie, ja nie moge skrytykowac! Ze strachu...gdzie
                      > ty
                      > > masz glowe kobieto! Przez takich idiotow jak ty bandyctwo sie rozprzestrze
                      > nia,
                      > > tu w Europie bo jakze bron boze skrytykowac!
                      > > Ja mam znajomych roznych- nawet tych z Kurdistanu i musze przyznac ze to
                      > > wspaniali ludzie!Ale grono z nich chodzi i morduje! Wlasne corki w
                      > > szczegolnosci.Ludzie sie boja wejsc do lepszych restauracji bo sie zachowu
                      > ja
                      > > jak DZICZ!
                      > > Dodo, zacznij myslec glowa a nie diupa.I nie pisz mi tu kurwa bzdur.
                      >
                      >
                      > i tak sie konczy dyskusja o kulturze w miejscach publicznych!
                      • Gość: baccar Re: Kultura w miejscach publicznych IP: 213.231.15.* 05.12.02, 10:59
                        No i masz. a ja ją to wspierać próbuję. Lepiej czytać wszystkie posty i dopiero
                        potem sie włączać....
                    • Gość: Malwina Re: Kultura w miejscach publicznych IP: proxy / *.w.club-internet.fr 03.12.02, 21:07
                      nawet przez sekunde nie pomyslam ze stac cie na cos godnego czlowieka.
                      A taka z ciebie "Magdalenka" jak z koziej saksofon
                      • Gość: Magdalenka Re: Kultura w miejscach publicznych IP: *.036-52-73746f40.cust.bredbandsbolaget.se 03.12.02, 21:10

> nawet przez sekunde nie pomyslam ze stac cie na cos godnego czlowieka.
                        > A taka z ciebie "Magdalenka" jak z koziej saksofon
                        A co jednak czytasz dalej ...swietoszek to ty nie jestes , jak widze tylko
                        taka "cicha woda brzegi rwie" jednym slowem falsz! I to tobie brak wiedzy,
                        dziecko!
                        • witch-witch Re: Kultura w miejscach publicznych 04.12.02, 01:45

> Gość portalu: Malwina napisał(a):
                          >
                          > > nawet przez sekunde nie pomyslam ze stac cie na cos godnego czlowieka.
                          > > A taka z ciebie "Magdalenka" jak z koziej saksofon
                          > *******************
                          > A co jednak czytasz dalej ...swietoszek to ty nie jestes , jak widze tylko
                          > taka "cicha woda brzegi rwie" jednym slowem falsz! I to tobie brak wiedzy,
                          > dziecko!
                          §§§§§§§§§§§§§§§§
                          A to macie racje,niestey obie-
                          • calusna Procesor!!!!!!!!! 05.12.02, 01:19
                            witch-witch napisała:

>
                            > > Gość portalu: Malwina napisał(a):
                            > >
                            > > > nawet przez sekunde nie pomyslam ze stac cie na cos godnego czlowieka
                            > .
                            > > > A taka z ciebie "Magdalenka" jak z koziej saksofon
                            > > *******************
                            > > A co jednak czytasz dalej ...swietoszek to ty nie jestes , jak widze tylko
                            >
                            > > taka "cicha woda brzegi rwie" jednym slowem falsz! I to tobie brak wiedzy,
                            > > dziecko!
                            > §§§§§§§§§§§§§§§§
                            > A to macie racje,niestey obie-
                            • procesor TRAFIONY ZATOPIONY 05.12.02, 01:23
                              Czytałam.
                              Magdalenka nawiedziła mnie tez na moim wątku.
                              Zajrzyj.
                  • Gość: dzik Takim tonem chcesz rozmawiac? IP: *.acn.waw.pl 05.12.02, 01:18
                    Tak a ci SZWEDZI to sa zapewne bez skazy! To jest wlasnie rasizm ciemnoto!
                    Chodzi o to ze nie widzisz degrengolady u WSZYSTKICH ale tylko u wybranych!!!
                    I zanim zaczniesz sie oburzac zajrzyj do slownika, albo zacznij pracowac nad
                    soba. Bije od ciebie smrodem rasismu i znaturalizowanego nacjonalizmu. Syf i
                    bagno!
                    • Gość: Magdalenka Re: Takim tonem chcesz rozmawiac? IP: *.036-52-73746f40.cust.bredbandsbolaget.se 05.12.02, 23:52
                      Gość portalu: dzik napisał(a):

> Tak a ci SZWEDZI to sa zapewne bez skazy! To jest wlasnie rasizm ciemnoto!
                      > Chodzi o to ze nie widzisz degrengolady u WSZYSTKICH ale tylko u wybranych!!!
                      > I zanim zaczniesz sie oburzac zajrzyj do slownika, albo zacznij pracowac nad
                      > soba. Bije od ciebie smrodem rasismu i znaturalizowanego nacjonalizmu. Syf i
                      > bagno!
                      Jezeli chodzi o Szwecje to jest to kraj w ktorym w Europie jeszcze najmniej
                      odczuwalny jest rasizm czy nacjonalizm. Ty tutaj nie mieszkasz wiec tego nie
                      wiesz .
                      Niestety bardzo wielu przyjezdnych "z tych cieplych krain" wykorzystuje
                      slowo "rasizm" dla swoich niecnych celow....a czy wtedy nie wolno ich
                      krytykowac? za to ze oszukuja cale spoleczenstwo?

Panie " dzik" brakuje panu praktycznego rozeznania w sytuacji. Teorie pan zna
                      ale nie ma pan codziennych doswiadczen z tubylcami z tych cieplych kontynentow.
                      Tymi zwlaszcza kryminalnymi, zajmujacymi sie prostytucja, handlem narkotykami i
                      innym rozbojem, zaklucajacym normalne zycie ludziom.

A szkoda, zapewne zmienilby pan zdanie!
                      Niech sie pan dalej pograza w iluzjach i idealizmie..piekne to zapewne ale czy
                      to cala prawda.
                      M
                • Gość: J.S. Re: Kultura w miejscach publicznych IP: proxy / *.hemocleanse.com 04.12.02, 16:31

> > uwazaj, magdalenko, bo twoje wypowiedzi moga byc bardzo przykre dla wielu
                  > z nas, ktorzy nie oceniaja ludzi wedlug tego, gdzie sie urodzili, jakim
                  > jezykiem mowia w domu i jak czesto myja zeby. jest pare bardziej
                  interesujacych
                  >
                  > kryteriow oceny czlowieka, zapewniam cie...
                  Dodo,
                  Zgadzam sie ale zeby sa bardzo wazne.
                  Pozdr.
                  J.S.
            • witch-witch Re: Kultura w miejscach publicznych 04.12.02, 01:05

>
              > to czy mozesz w takim razie zdefiniowac rasizm i nacjonalizm?
              §§§§§§§§§§§
              dodo, wedlug dosc ogolnej definicji- rasizm nie uwzglednia odrebnosci i praw
              ludzi o odrebnym kolorze skory niz wlasny. A wiec czarni w USA, ktorzy
              wpierdalaja bialym tez sa rasistami, tak jak ci czarni z Afryki Poludniowej.:)
              A nacjonalsta jest czleczyna , ktory kocha tylko swoja nacje - np my polacy
              jestesmy nacjonalistami, kiedy odmawiamy tych samych praw innym narodom
              okreslajac je jako np.gorszei nie przyznajemy im praw rownosci,dodo jaki kraj w
              tej chwili na swiecie jest najbardziej nacjonalistyczny?
              To tak prosto z mostu:
              Gdzie widzisz tendencje do wyzej wymienionych w watku M?
              Mozemy dyskutowac temat dosc ciekawy.
              W
      • Gość: dzik Re: Kultura w miejscach publicznych IP: *.acn.waw.pl 05.12.02, 01:12
        No tak bo przeciez Szwedzi sa taaaak czysci ze tylko oni myja dwa razy
        dziennie zeby i tylko im nie smierdziz ust. A poza tym naiwna, dolacz do
        krajow ktore wymienialas i Polske, bo Szwedzi maja tez o niej kiepskie zdanie.
        Wiec wynika z tego ze jestem Polakiem wiec: zuje gume ostentacyjnie (o ktora
        sie pobilem z dziecmi z sasiedztwa) i do tego smierdzi mi z ust, ale tylko w
        metrze przy konkretnych osobach.
        • Gość: Bubu Re: Kultura w miejscach publicznych IP: 5.3.* / 167.178.112.* 09.12.02, 13:20
          Masz widzę problemy jak śmierdzi ci z ust.
    • bluee Re: Kultura w miejscach publicznych 03.12.02, 19:19
      Gość portalu: Bubu napisał(a):

> Mamy niestety zalew badziewnych zachowań rodem z amerykańskich slamsów. Pół
      > biedy jak jakiś głuptak naśladuje amerykańskiego Murzyna i to jeszcze tego z
      > marginesu społecznego (pewnie niepiśmienny, tępy ale silny) zakładając
      czapkę
      > odwrotnie (bo może nie wie gdzie przód ?). To, jak mówię - pół biedy. Nie
      wie
      > jak, zakłada odwrotnie. Gorzej jak idzie się do kina, teatru, płaci za bilet
      > (bo chyba nie sposób na gapę ?) a tu jeden gada, drugi żre inny siorbie. Ty
      > zapłaciłeś za oglądanie filmu, sztuki a taki ... robi co może aby zaistnieć.
      > Dobrze, że bąka nie puszcza na całą salę. Guma do żucia zdobyła w Polsce
      taką
      > samą pozycję jak w Zimbabwe. Tam rzucili z samolotu w ramach pomocy dwa
      worki
      > i ludzie się prawie powystrzelali w walce o kolorowe suweniry. Tu to samo.
      > Niestety, nastała moda na subkulturę murzyńską i to w najgorszym wydaniu.
      > Co radzicie ?

Tez jestem zbulwersowana wrecz zszokowana zachowaniem mlodziezy na naszych
      ulicach zaklada taki czapke z daszkiem i udaje gieroja!!!Tak i te baki w kinie
      bywaja czeste ale nie o baki przeciez chodzi lecz o zapach...jaki wokol siebie
      rozsiewa...To tak jakgdyby wdepnac w g.. trza natychmiast zmienic buty bo
      wyszorowanie nie wystarczy
      • empeka Re: Kultura w ogóle 03.12.02, 19:48
        bluee napisała:

> Gość portalu: Bubu napisał(a):
        >
        > > Mamy niestety zalew badziewnych zachowań rodem z amerykańskich slamsów. Pó
        > ł
        > > biedy jak jakiś głuptak naśladuje amerykańskiego Murzyna
        POSTULUJĘ ZAKAZ NAŚLADOWANIA amerykańskich Murzynów. Jak już, to tylko
        murzyńskich Murzynów zezwolić.
        I sprawdzić, czy naśladujemy piśmiennego, zawsze to wyższy poziom ;-)))

> > Co radzicie ?

Marta
        Jak wyżej.
        • Gość: Malwina niepismienny i tepy ciolek IP: proxy / *.w.club-internet.fr 03.12.02, 21:01
          pozwala wam , jednemu z drugim, tluste tylki hodowac i zlopac z koryta.
          jedno jest pewne : ani znajomosc historii ani sumienie was nie zabije.
          a wiec dlugiego zycia !
          olé
          M.
          • Gość: Magdalenka Re: niepismienny i tepy ciolek IP: *.036-52-73746f40.cust.bredbandsbolaget.se 03.12.02, 21:23

> pozwala wam , jednemu z drugim, tluste tylki hodowac i zlopac z koryta.
            > jedno jest pewne : ani znajomosc historii ani sumienie was nie zabije.
            > a wiec dlugiego zycia !
            > olé
            > M.
            --------
            Oto jaka kultura? tylki zastap dupa nie wielka to roznica...
            i pokaz swoja wiedze, bo pluc ludziom w twarz to juz potrafisz to widac.
            Ty smarkulo, szukasz tylko zaczepki na forum...a iwedzy to nie masz zadnej,
            czegos ciekawego nie umiesz napisac ale wmawiac ludziom kim nie sa to potrafisz.

My jestesmy dla ciebie rasistami a kim ty jestes dla nas?
            • empeka Re: niepismienny i tepy wróg Magdalenki 04.12.02, 22:19
              Sądząc po imieniu, jesteś młodą i wdzięczną panienką.
              Skąd znasz okropne słowo "dupa"?
              ;-)
              I nie miotaj złą śliną, bo to szkodzi na cerę.

Gość portalu: Magdalenka napisał(a) do Malwiny:

> Gość portalu: Malwina napisał(a):
              >
              > > pozwala wam , jednemu z drugim, tluste tylki hodowac i zlopac z koryta.
              Uważam ten tekścik za malowniczy i nawet chciałam spytać Malwinę kogo ma
              konkretnie na mysli, tylko się przestraszyłam, czy nie mnie. Ale widzę, że
              rasistów, znaczy w porządku.
              :-)

> --------
              > Oto jaka kultura?
              A kultura to skomplikowane zjawisko, Malwina świetnie sobie radzi, MSZ.

Pozdrawiam
              Marta
              • witch-witch Re: niepismienny i tepy wróg Magdalenki 04.12.02, 22:45
                A co mozna sadzic po Twoim nicku? Moze MPK albo jakis skrutowy styl
                instytucyjny? Szukasz guza i mozesz go dostac bo ty mala jestes taki chamw
                rekawiczkach!
              • Gość: Magdalenka Re: Ja nie mam wrogow - IP: *.036-52-73746f40.cust.bredbandsbolaget.se 04.12.02, 23:12
                A skad ty znasz slowo "dupa" chcesz komus wmowic tutaj, ze nie poznalas tego
                slowa przed 6 rokiem zycia? To na jakim swiecie zyjesz? Za Chinskim Murem?

I jakim prawem ty zadasz aby wszyscy mysleli, mowili i pisali jak ty.
                Kto i gdzie dal ci takie prawo? I dlaczego?

Przeciez kazdy ma prawo byc taki jaki jest, czy tez jestes taka despotyczna w
                twoim prywatnym domu? Tak dla bliskich i rodziny? Wszyscy zmuszeni do
                pilnowania sie aby nie narazic sie twoim uwagom i "ciasnym" pogladom o
                zapachu dulszczyzny?
                Oj, kurwa!!!!!!Kto to wytrzyma!

Ja mam moje poglady i wyrazam je po swojemu tak samo jak inni robia to po
                swojemu...jezeli moje posty tobie sie nie podobaja TO ICH NIE CZYTAJ!

BO ja jak widze jakies posty "malwina" albi" empecka" tO ich nie czytam!
                Dlatego ze nic mi nie daja. Mieszczanski, ciasny sposob myslenia nie wzbogaca
                ludzi a wrecz odwrotnie ....

Jezeli chodzi ci , dziecko o moja cere to uzywam najlepszych kremow marki YSL
                Z pewnoscia nie stac cie na ten luxus, wiec dupy nie truj mi tutaj o mojej
                cerze jesli jeszcze jej nie widzialas. Bo moge wyslac ci moje zdjecia i wtedy
                zobaczysz jak ja swietnie wygladam.:)))

M

Ps twoj nick powinien brzmiec "Tempecka" od slowa tempa.Pasuje w twojej osobie
                jak ulal.

• procesor Re: Ja nie mam wrogow - 04.12.02, 23:30
                  > Ps twoj nick powinien brzmiec "Tempecka" od slowa tempa.Pasuje w twojej osobie
                  > jak ulal.

Hmm. Masz na myśli słowo "tępa"?
                  Takie od tępoty umysłowej???
                  Wybacz, hehe.
                  Ale nie pouczaj innych jak sama jeszcze duzo się musisz nauczyć.
                  I najlepsze kremy na to nie pomogą.
                  • witch-witch Re: Ja nie mam wrogow - 04.12.02, 23:32
                    A ty co z cera szara jak szmata biegasz po ulicy?
                    Powinnas zaczac od kremu Nivea!
                    • procesor Re: Ja nie mam wrogow - 04.12.02, 23:41
                      To chyba temat na forum uroda.
                      A co do rzeczowości to odpisałam przed chwila na innym watku....
                      • witch-witch Re: Ja nie mam wrogow - 04.12.02, 23:45
                        Czy ty myslisz ze ty mozesz sobie wypisywac co chcesz inni nie czytaja?
                        Ty jestes zwykla prostacka swinia i nikt wiecej!
                        • procesor Re: Ja nie mam wrogow - 04.12.02, 23:49
                          Przepraszam - a do jakiego gatunku zwierzątek zaliczasz siebie????
                          • witch-witch Re: Ja nie mam wrogow - 04.12.02, 23:52
                            procesor napisała:

> Przepraszam - a do jakiego gatunku zwierzątek zaliczasz siebie????
                            -------------------
                            Czlekoksztaltnych neandertalczykow - A ty z jakiego Zoo ucieklas?
                            • procesor Re: Ja nie mam wrogow - 04.12.02, 23:54
                              Z tego prywatnego w Kadzidłowie.
                              Chcesz bliższe namiary???
                              • witch-witch Re: Ja nie mam wrogow - 04.12.02, 23:57
                                procesor napisała:

> Z tego prywatnego w Kadzidłowie.
                                > Chcesz bliższe namiary???
                                --------
                                To jest internet i nikt nikomu nie daje namiarow a pozatym uwazj ty scierwo na
                                drugi raz co piszesz do ludzi bo inni tez toczytaj, tutaj nie jestesmy sami.
                                • procesor Re: Ja nie mam wrogow - 05.12.02, 00:02
                                  witch-witch napisała:
                                  --------
                                  > To jest internet i nikt nikomu nie daje namiarow a pozatym uwazj ty scierwo
                                  na
                                  > drugi raz co piszesz do ludzi bo inni tez toczytaj, tutaj nie jestesmy sami.

Kadzidłowo na Mazurach.
                                  Skręt prawie na wysokości Krutyni.
                                  Boisz się spisków?
    • trzcina Dodo, Malwina:):) 03.12.02, 22:19
      Uśmiech podwójny Wam ślę, obok, a nawet i w poprzek tej ?rozmowy?;)
      t.
      • Gość: Malwina cala mase... IP: proxy / *.w.club-internet.fr 03.12.02, 22:23
        :-))))))
      • olt Re: Dodo, Malwina:):) 04.12.02, 17:29
        trzcina napisała:

> Uśmiech podwójny Wam ślę, obok, a nawet i w poprzek tej ?rozmowy?;)
        > t.

a zwlaszcza w poprzek te usmiechy ;-)

pozdrawiam
        OLT
    • maly.ksiaze Czy forum jest miejscem publicznym? 05.12.02, 00:00
      No wlasnie? Jest, czy nie jest?

Pozdrawiam,

mk.
      • calusna Re: Czy forum jest miejscem publicznym? 05.12.02, 00:03
        Jak widać jest. Od paru dni nawet bardzo publicznym.
      • procesor Re: Czy forum jest miejscem publicznym? 05.12.02, 00:05
        Jest Mosci Książę!
        A kulturze świadczą powyższe wypowiedzi...
        Mam nadzieję Drogi Książe że mi wybaczysz to prowokowanie Witch? Mogłabym sobie
        darować ale... czasem tak miło się podrażnic z kimś.
        Dawno tego nie robiłam. :))
        • deissy Re: Czy forum jest miejscem publicznym? 05.12.02, 00:10
          procesor napisała:

> Jest Mosci Książę!
          > A kulturze świadczą powyższe wypowiedzi...
          > Mam nadzieję Drogi Książe że mi wybaczysz to prowokowanie Witch? Mogłabym
          sobie
          >
          > darować ale... czasem tak miło się podrażnic z kimś.
          > Dawno tego nie robiłam. :))

Przeczytalam caly ten dlugi watek i musze przyznac ze jestem zaskoczona.....
          niskim poziomem rozmow wynikajacynm zapewne z niskiego poziomu kultury
          poszczegolnych uczestnikow.Pffffu... Ty nie jestes lepsza P jezeli angazujesz
          sie w takie slowne potyczki.
          • procesor Re: Czy forum jest miejscem publicznym? 05.12.02, 00:18
            Sorki. Po paru dniach przysłuchiwania się nie zdzierżyłam. ;)

Ale naprawde nie jestem taka okropna.
            Moim zdaniem z Witch jeszcze moga byc ludzie. :))
            • Gość: Malwina Re: Czy forum jest miejscem publicznym? IP: *.abo.wanadoo.fr 05.12.02, 10:10
              pytanie do procesor'ki :
              naprawde chcesz tracic czas dla tego PANA ?
              • procesor Re: Czy forum jest miejscem publicznym? 05.12.02, 10:35
                Czasem mam takie masochistyczne zapedy. :D
                I ze skruchą się przyznaje że ja się świetnie bawiłam patrząc jak ta Istota
                próbuje mnie sprowokować.
                Reszta komentarzy tylko na jej(jego?) lub moim wątku.
    • Gość: dzik Re: Kultura w miejscach publicznych IP: *.acn.waw.pl 05.12.02, 01:09
      1) Jestes wulgarnym rasista bo brak kultury przypisujesz tylko Murzynom ( tak
      na marginesie to takiej subklutury o jakiej wspomniales NIE MA)
      2) Nie chodz do kina i teatru skoro ci przeszkadza bo tak jest wszedzie na
      swiecie, a w Polsce i tak jest wyjatkowo cicho.
      3) I co ma Zimbabwe i guma do zucia do calego postu. Slowem: co ma piernik do
      wiatraka badz tez slon do fortepianu
      • Gość: Bubu Dzik: nie bądź taki dziki IP: 5.3.* / 167.178.112.* 05.12.02, 12:58
        Gość portalu: dzik napisał(a):

> 1) Jestes wulgarnym rasista bo brak kultury przypisujesz tylko Murzynom ( tak
        > na marginesie to takiej subklutury o jakiej wspomniales NIE MA)
        >> Rasizm nie ma tu nic do rzeczy. Jakbyś uwaznie czytał to wiedziałbyś, że
        chodzi o ludzi z marginesu mieszkających w Bronxie, Harleemie i gdzie tam
        jeszcze. I chodzi o to, że dzisiaj młodzież polska taką hołotę naśladuje.
        Niestety subkultura, o której piszę istnieje.
        > 2) Nie chodz do kina i teatru skoro ci przeszkadza bo tak jest wszedzie na
        > swiecie, a w Polsce i tak jest wyjatkowo cicho.
        >> Jesteś dętym frajerem jeśłi tylko takiej rady jesteś w stanie udzielić.
        Przeszkadza mi nie kulturalnee zachowanie. To kinochamy powinny przestać
        chodzić do kina a nie ja. Może ty również jestes kinochamem i tak sie w związku
        z tym najeżyłeś ? Co mnie to obchodzi, że w Polsce jest wg ciebie wyjątkowo
        cicho ? Ma być cicho, ani wyjątkowo ani jakoś tam. Jak ktoś chce żreć, gadać to
        są restauracje, kawiarnie (choć już dla chamów mniej).
        > 3) I co ma Zimbabwe i guma do zucia do calego postu. Slowem: co ma piernik do
        > wiatraka badz tez slon do fortepianu
        >> No toś kompletny pierdzielowaty tępota. To jest taki skrót myślowy. Aby
        podkreślić złośliwośc wypowiedzi sięgnąłem do Zimbabwe. Ale naprawdę nie wiem
        czy tam zrzucają kolorowe gumy do żucia. Pojęcia nie mam. Chodziło o
        podkreślenie wypowiedzi. Kumasz czy nie bardzo ?

Naucz się, że do kina chodzi się oglądac film, do teatru na sztukę.
        Do restauracji najeść się, popić, pogadać.
        Tak samo jak nie załatwiasz pottzreby fizjologiczneej na stół.
        Dociera ?
        • Gość: Anna Re: Dzik: nie bądź taki dziki IP: *.met.pl 05.12.02, 13:18
          Och, jak na znawcę kultury to nie pokazałeś wielkiej klasy. Przepraszam, czy
          dresik ci się pobrudził i musiałeś się na kimś wyżyć?
          Wysoka kultura, faktycznie, szkoda gadać. Może w kinie kiedyś taką widziałeś,
          tylko byłeś zajęty ochrzanianiem każdego kto się ośmielił zaszeleścić
          papierkiem, żeby zrozumieć o co w tym chodzi.
          • Gość: Bubu Re: Dzik: nie bądź taki dziki IP: 5.3.* / 167.178.112.* 05.12.02, 15:12
            Gość portalu: Anna napisał(a):

> Och, jak na znawcę kultury to nie pokazałeś wielkiej klasy. Przepraszam, czy
            > dresik ci się pobrudził i musiałeś się na kimś wyżyć?
            >> A czytać umiesz ? Jesli tak - spójrz na temat, "wyznanie" dzika i moją
            odpowiedź w całości.
            > Wysoka kultura, faktycznie, szkoda gadać. Może w kinie kiedyś taką widziałeś,
            > tylko byłeś zajęty ochrzanianiem każdego kto się ośmielił zaszeleścić
            > papierkiem, żeby zrozumieć o co w tym chodzi.
            >> Dla ciebie szeleszczenie papierkiem to pewnie norma. Posiorb sobie z
            kartonika, podłub w nosie, pierdnij na dokładkę tylko proszę, nie siadaj koło
            mnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka