sumakra 21.04.06, 13:29 www.euflorie.cz/index.php?akce=spot&j=2 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
znowuzagubiona Re: Wiosenna eufloria 21.04.06, 14:39 Zasłyszane: "Kwiaty to najpiękniejsze słowa którymi natura mówi, że nas kocha" Odpowiedz Link Zgłoś
sumakra Re: Wiosenna eufloria 21.04.06, 15:42 I nie musimy na miłość ani zasługiwać, ani się za nią odwdzięczać. Odpowiedz Link Zgłoś
sumakra Re: Wiosenna eufloria 21.04.06, 16:54 I tak jest, tylko nie wszyscy o tym nie wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
znowuzagubiona Re: Wiosenna eufloria 21.04.06, 20:34 Szkoda, że człowiek nie potrafi okazać szacunku tej miłości, niszcząc środowisko dla mamony. Odpowiedz Link Zgłoś
sumakra Re: Wiosenna eufloria 21.04.06, 21:00 Wiem, że to dziecinne, ale nie mam samochodu, żeby nie podtruwać. Przed chwilą wróciłam z rowerowej wycieczki do lasu. Doceniam, że nie skomentowałaś mojego błędu - w poprzednim poście miało być: tylko nie wszyscy o tym wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
tina54 Re: Wiosenna eufloria 21.04.06, 22:33 Nie zauważylam tego błędu. Po prostu wyczułam intencje, bo tak jak Ty podchodzę do tego tematu bardzo emocjonalnie. Zazdroszczę roslinom i zwierzetom, ze porozumiewaja sie bez słow, nie oceniaja i nie tłamsza swojej podstawy istnienia - siły zycia narzuconymi nam w dzieciństwie jedynie słusznymi zasadami. Odpowiedz Link Zgłoś
magia.zemsty Re: Wiosenna eufloria 21.04.06, 22:36 Zazdrościsz dlatego, że nie potrafia mówić? Odpowiedz Link Zgłoś
znowuzagubiona Re: Wiosenna eufloria 21.04.06, 22:43 Po zmianie nicka z innego forum. Tak zazdroszczę, ze nie uzywaja słow, tylko porozumiewaja sie: rosliny: jezykiem kolorów, zapachów, a zwierzeta mowa ciala i sygnalami dźwiekowymi. Słowa często ranią. Odpowiedz Link Zgłoś
magia.zemsty Re: Wiosenna eufloria 21.04.06, 22:44 A skad wiesz, co zwierzeta rani jak nie mozesz z nimi porozmawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
znowuzagubiona Re: Wiosenna eufloria 21.04.06, 22:48 One nie mysla w naszych kategoriach. One nie oceniaja "po ludzku": ladne brzydkie. Kieruje nimi najwazniejszy instynkt- przetrwania. Odpowiedz Link Zgłoś
magia.zemsty Re: Wiosenna eufloria 21.04.06, 22:51 Nie zawsze, przy ludziach robia sie cwane i wiedza na ile moga sobie pozwolic. Zwierzeta tez maja charakter Odpowiedz Link Zgłoś
znowuzagubiona Re: Wiosenna eufloria 22.04.06, 19:13 "Cwane" - to nasza ocenia, a one po prostu obserwując uczą sie zasad zycia w naszym stadzie i szukaja sposobów, żeby zając najkorzystniejsza dla siebie pozycję. Okreslam to : wychowywaniem ludzi :-) Jesli chodzi o zachowanie w "niestety,cywilizowanym srodowisku", to ich zachowania, które okresliłaś jako cwane, to tylko efekt mechanizmu przystosowawczego, który m.in warunkuje ewolucję. Odpowiedz Link Zgłoś
znowuzagubiona Re: Wiosenna eufloria 21.04.06, 22:39 hi, hi, hi! no to sie wydało! Ale ze mnie gapa, zapomniałam sie przelogować, po wizycie na forum nauka Dopisze wiec tylko, ze tez nie mam samochodu, ale niestety tez nie mam roweru no i lasu w poblizu. Mieszkanie w centrum dużego, to smutna koniczność, więc tym wieksza czuje radośc kiedy w drodze do pracy codziennie rano słysze tego dzielnego małego ptaszka. Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
sumakra Re: Wiosenna eufloria 22.04.06, 10:41 Odwiedzam je od kilku dni www.bociany.kalinski.pl/ Pozdrawiam wiosennie Odpowiedz Link Zgłoś
znowuzagubiona Re: Wiosenna eufloria 22.04.06, 19:17 Tez znalazłam tę stronę. Nie ma to jednek jak obserwcja na łonie natury. Widziałam je dzisiaj w locie!!! Pozazdroscilam Ci wczorajszej wycieczki rowerowej i wybrałam się na długi spacer za miasto. Widziałam tez loty (alotne chyba) kaczek krzyzówek. Teraz bola mnie nogi i mam spieczony nos:-) Odpowiedz Link Zgłoś
sumakra Re: Wiosenna eufloria 25.04.06, 12:02 Spacerować też lubię, więcej można zobaczyć, niż jadąc rowerem. Na rowerze, za to, można się fajnie zmęczyć. Szkoda, że musimy się wybierać do tej natury, a nie jesteśmy jej częścią. Odpowiedz Link Zgłoś
znowuzagubiona Re: Wiosenna eufloria 25.04.06, 12:04 Natura to my, jest wszędzie, ale masz rację, szkoda, że nie można posadzić lasu w doniczce:-) Miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
sumakra Re: Wiosenna eufloria 25.04.06, 12:19 Wolałabym raczej posadzić siebie w lesie ;) Ale póki co, właśnie skończyłam przesadzanie kwiatów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
znowuzagubiona Re: Wiosenna eufloria 25.04.06, 13:28 A ja chcialabym być ptakiem, mieszkającym w lesie deszczowym. Bylabym poza niszczycielską działalnością człowieka, Tylko te robale. Brrrr..:-) Wiem, że muszą istnieć dla zdrowia ekosystemu, byle nie na mnie:-) Odpowiedz Link Zgłoś