solaris_38 na święta dobra nowina :) ;) :) 21.12.09, 20:09 a o to na święta super wiadomość : można o wiele więcej niż sądzimy :) ! :") ! :) www.dailymotion.pl/video/xaus8e_nick-vujicic_lifestyle :) b. Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Wesołych Świąt 23.12.09, 18:45 Wiersz staroświecki - ks. Jan Twardowski Pomódlmy się w Noc Betlejemską, w Noc Szczęśliwego Rozwiązania, by wszystko się nam rozplatało, węzły, konflikty, powikłania. Oby się wszystkie trudne sprawy porozkręcały jak supełki, własne ambicje i urazy zaczęły śmieszyć jak kukiełki. Oby w nas paskudne jędze pozamieniały się w owieczki, a w oczach mądre łzy stanęły jak na choince barwnej świeczki. Niech anioł podrze każdy dramat aż do rozdziału ostatniego, i niech nastraszy każdy smutek, tak jak goryla niemądrego. Aby się wszystko uprościło - było zwyczajne - proste sobie - by szpak pstrokaty, zagrypiony, fikał koziołki nam na grobie. Aby wątpiący się rozpłakał na cud czekając w swej kolejce, a Matka Boska - cichych, ufnych - na zawsze wzięła w swoje ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 partyzant 04.01.10, 21:51 Twardowski to jeden z moich najukochańszych poetów ;) Dzięki za piękne życzenia poetyckie :) a oto nieco klasyki czyli Summer Time wykonaniu niejakiego .. . ; Partyzanta Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: pARTyzant 04.01.10, 23:01 gdzieś się schował:) o to chodzi? pARTyzant SUMMER TIME (tapping guitar) to w temacie gitarowym ja to dorzucę Four Hands Guitar Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: pARTyzant 10.01.10, 19:43 Tak to Partyzant :) Przepiękna wersja Sumer Time a oto jeszcze coś ... nastrojowego acid jazz www.youtube.com/watch?v=0uPFwoHFNkw :) sol Odpowiedz Link Zgłoś
cashek01 Re: świat jest coraz pięknieszy ? 10.01.10, 21:55 Solaris:). Dzieki za tego posta. I zachwyt. Jestes niesamowita ;) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 to zamieść i TY cos pięknego ! :) 11.01.10, 02:32 pokaż mi to piękne czego nie widzę :) bądź moimi oczami na chwilę piękną chwilę :) Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: "Do kobiety" 13.01.10, 20:08 Czy wiesz, ty piękna i ty uśmiechniona, Której usteczka rozchyla pustota, Co znaczy "kocham", to najświętsze słowo, Co pada z piersi jako strzała złota, I jak królewskiej purpury zasłona, Oddziela ciebie, wzruszeniem różową I drżącą snami szczęścia dziewiczemi, Od wszystkich ludzi na całej tej ziemi, Byś otworzyła jednemu ramiona? Czy wiesz ty o tym, motylu i kwiecie, Poranków wiosny ty śpiewna ptaszyno, że ta godzina, w której usta twoje Szepczą to słowo, jest cudów godziną? że wtedy jasno robi się na świecie, że srebrem biją wszystkie żywe zdroje, że róże w pąkach płonią się wiosenne, że dziwne mary, rozwiewne i senne, Ciałem się stają pod drżącą twą dłonią? że w twej źrenicy, jako w pryzmie słońce, życie odbija blasków swych tysiące I załamuje promień brylantowy?... że noc koronę srebrną swojej głowy U stóp twych w chłodnych rozsypuje rosach? że twym wzruszeniem drżą gwiazdy w niebiosach? Czy wiesz ty o tym, że słowo to ciebie Czyni kapłanką przeczystych ołtarzy? że to uczucie, co łuny dziewicze Rzuca na białość liliową twej twarzy I diamentową skrą w oku rozbłyska, Nie tylko szczęściem jest, lecz złotą wagą, Co byt wszechświata utrzymuje w ruchu, Pierwszym zarzewiem wielkiego ogniska, Co świat ogarnia blaskami swojemi, Pierwszym ogniwem w stworzenia łańcuchu? Czy wiesz, że kiedy zmierzchy tajemnicze Wydały kształty młodzieńcze tej ziemi, Co stała jeszcze wśród chaosu nagą, Najpiewszym słowem, jakie Bóg na niebie Rzekł do niej, było słowo: "Kocham ciebie"? Posłuchaj! Kocham - to nie znaczy wcale: "Chcę być pieszczoną w twym domu królową, Chcę iść przez życie drogą kwieciem słaną... Chcę w pocałunków twoich tonąć szale... Chcę, by mi słonko świeciło co rano... Chcę, by co wieczór lampę diamentową Srebrzysty księżyc palił mi nad głową... Chcę, byś dzień cały mojego szczebiotu Słuchał i zawsze witał mnie uśmiechem... Chcę, byś mi pieśni śpiewał wraz z słowikiem... Chcę żyć z twej pracy i z twojego potu... Chcę, byś był moim cieniem, moim echem, Odpowiedzialnym za mnie niewolnikiem..." Nie! "Kocham ciebie" - to znaczy: chcę z tobą Podźwignąć ciężar, co się życiem zowie, Być domu twego światłem i ozdobą I nieść ci pokój, i ciszę, i zdrowie. "Kocham" - to znaczy: twoje ideały I twoje cele są także mojemi. Pracujmy razem, by rozświt dnia biały Prędzej rozbłysnął na ziemi! Chcę, by mą drogą była twoja droga, Moim pragnieniem były twe pragnienia; Chcę, byś był głosem mojego sumienia I wiódł mię z sobą do Boga! Chcę, byśmy lecąc w uścisku wzajemnym, Jako dwa duchy w dziedzinę wieczności, Rozpromienili na świecie tym ciemnym Gwiaździste szlaki przyszłości! Chcę przez twą wiedzę mój umysł rozszerzyć I słowo twoje chować jak przysięgę; Chcę z tobą marzyć i tęsknić, i wierzyć W ducha niezłomną potęgę! "Kocham" - to znaczy: chcę z tobą podzielić Gorzki chleb trudu i łez, i boleści... Chcę oczy twoje w dniach smutku weselić I tarczą być twojej części. Chcę na twych piersiach być jak róża biała, W której płomyczek tajemniczy pała, I chcę być jako pieczęć rubinowa Na ustach twoich bez słowa... "Kocham" - to znaczy: chcę w cichym zakątku żyć zapomniana, byłeś ty był ze mną... Chcę nad kołyską naszemu dzieciątku Nucić piosenki w noc ciemną! "Kocham cię" - znaczy: o wolny ty duchu! Ja nie chcę skrzydeł twych krępować jasnych, Przykuwać ciebie do trosk nędznych, ciasnych, Ciebie, coś przywykł na myśli podmuchu Wzlatać, jak orzeł, po najwyższych szczytach I gniazdo zwijać w błękitach. Ja nie chcę ciężyć tobie jak kajdany, Wiązać cię z ziemią żelaznym łańcuchem... Chcę tylko, byś mnie uznał, ukochany, Bratnim i równym ci duchem. "Kocham" - to znaczy: ja chcę być dla ciebie Prawdy i dobra, i piękna zaklęciem, Umiłowanym twej duszy dziecięciem, Twoim marzeniem o niebie... Chcę domu twego być białym powojem, Twojemu czołu od skwarów ochroną, Chcę być twą myślą i ramieniem twojem I przyjacielem, i żoną! Jeśli w twych piersiach, kobieto, nie bije Serce do takiej podniosłej miłości, Nie mów ty: "kocham" nikomu na ziemi! Bo ten, co z tobą połączy swą dolę, Patrząc na ciebie oczyma smutnemi, Nigdy nie powie, że żyje, I duchem wrósłszy w poziomą niewolę, Nie zrobi nic dla przyszłości! Maria Konopnicka Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: "Do kobiety" 17.01.10, 05:16 Konopnicka ... dla mnie ona była nazbyt marzycielska i idealistyczna idealizm jak komunizm grozi ruina swych wzniosłości na tymmideale pzrejechał sie neijedna kobitka wierna przyjciółka gdy on wolał "pieszczoną królową " jestem też za dążeniem do wartosci ale "pieszczoną królową" także uznaje za wartość zatem miłe Panie badzie nie tylko wiernymi przyjaciółkami ale i cudnymi zmysłowymi królowymi zmysłowymi kotkami które domagają się pieszczot Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 AgSO4 ! 16.01.10, 18:04 odkrywcy.pl/kat,111408,title,Sukces-polskich-naukowcow,wid,11861816,wiadomosc.html Chemik mnie z pewnością wyśmieje, ale moją uwagę zwrócił pewien ... brak logiki :) Poczciwy, znany to tej pory siarczan jednowartościowego srebra to Ag2SO4 A ten nowy związek, siarczan srebra II to AgSO4 "taki żarcik ..." :) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: AgSO4 ! 17.01.10, 05:21 nazewnictwo chemiczne jest jednym z najpioekeniszych systemów nazywania dwójka przy siarczanie I oznacza ze malutkiego zawsze musi być więcej to tak jakbyś miała monetę dwuzłotową to wystarczy ci jedna ale jak masz monetę o wartości 1 zł to już musisz wziąć dwie Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: piękny... 06.02.10, 00:19 Faktycznie super no i wyraźnie widać ze muzyka techno ma swój wyraz (jestem fanką TAKŻE tej muzyki!! przypomina mi się fragment wiersza "plazma świat pcha się gdzieś aż trzeszczą prawa fizyki " tu wyraźnie widać ze się pcha gdzieś wolniej czy szybciej ach jak dawno nigdzie się nie pchałam :) ;) ;) a dzieci do cycka się pchają mzoe my nie umiemy tych cycków znaleźć a może tylko na początku pierś podana a potem walcz i se zdobądź lecz czy zdobywanie nie jest .. zabieraniem matce to jakby wolno a bliźniemu ? co myślicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
men.zurka Re: piękny 06.02.10, 00:57 solaris_38 napisała: > Faktycznie super xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ......Przyznasz ze swiat najpiekniejszy jest w czasie orgazmu.....nieprawdaz? i pojeczec...zawyc jak wilk w Gromniczna....ach....i trzymac fason. p www.youtube.com/watch?v=DfSDVfU5f8Q Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: piękny 07.02.10, 18:33 nie wiem czy wtedy (podczas orgazmu) jest najpiękniejszy wtedy go .. jakby nie ma? ale spróbuję się zastanowić spojrzeć na świat .. wtedy może się da Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 bardzo pięknie o miłości 07.02.10, 18:30 najbardziej podobają mi się na dole wskaźniki miłości :) reszta do dyskusji mateusz.pl/mt/jsz/08.htm Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: świat jest coraz pięknieszy ? 07.02.10, 18:36 pal sześć kontrowersyjne teksty ale plakaty Olbińskeigo sa rewelacyjne Czysta poezja www.olbinski.ovh.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 i coś dla komandosa ! 07.02.10, 18:41 www.youtube.com/watch?v=PeTEQQQIHX4&feature=youtube_gdata :) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: świat jest coraz pięknieszy ? 15.02.10, 21:40 znalazłam coś pięknego :) ;) ;) www.youtube.com/watch?v=9Y9BmOBhTy8 :) trzeba jeść nie więcej niż trzeba a kochać zaraz potem :) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Anna Maria Thor 17.02.10, 23:23 a tu znalazłam piękną stronę ! jakbym miała kasę to bym sobie takie tynki zrobiła szczególnie te jakby z Altamiry ;) ;) :) albo te trójwymiarowe ach ;) www.czarodziejskiewnetrza.pl/page/1/ :) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Kulpowicz 13.03.10, 13:52 coś cudownego :) ! gość już nie żyje a ja cieszę się ze ŻYŁ :) ;) ;) tu z Niemenem www.youtube.com/watch?v=USoAeGlUnzA&feature=related cudowne piękne silne i pozytywne i łagodne :) Odpowiedz Link Zgłoś
hatroha Re: Kulpowicz 13.03.10, 18:02 ja zyje ..ale chyba nikt sie z tego tytulu nie cieszy Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: Kulpowicz 13.03.10, 19:54 nie wiem jak inni "nikt" ale ja się cieszę Twym ciężkim, złożonym i pełnym kontrowersyjnych mocy istnieniem dodałabyś coś pięknego Kulpowicz do mnie piękno przychodzi często przez innych choć niebezpieczni są moją droga do piękna Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 aurora borealis 13.03.10, 21:54 www.youtube.com/watch?v=dPYPXIdEwBM W tym roku, gdy plazma słoneczna dotarła do Ziemi, 28 lutego, ponoć wyjątkowo zjawiskowa Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 niby real a cuda ;) 14.03.10, 19:43 Tak.. :) tu piękno jest wręcz fizyczne namacalne zawsze myślę czy inne doznania zmysłowe mogą dostarczać TYLE piękna co wzrokowe czy ludzie ślepi tracą tak wiele czy może im to wynagrodzić inne zmysły ? i czy ci co widzą wiedzą że maja dostęp do PRAWDZIWYCH darmowych cudów dzięki Elis Odpowiedz Link Zgłoś
e-plive Re: świat jest coraz pięknieszy ? 13.03.10, 22:32 Solaris..... co ty wiesz o pięknie świata? Przecież teraz jest beznadziejnie :))) Kiedyś to było pięknie. Poczucie szczęścia wręcz nas nie odstępowało. Udało się kupić papier toaletowy - szczęście. Dostało się talon na samochód - szczęście. Załatwiło się wczasy w Bułgarii - szczęście. W ogóle niczego się nie kupowało tylko dostawało albo załatwiało. Było super - nieustanne poczucie szczęścia. Teraz wszystko jest na wyciągnięcie ręki włącznie z internetem eeeeeeee do d...y. :P :P Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 kupy i trupy 14.03.10, 19:48 jako kobieta wiekowa ale nie należę do tych co szczęście widzą tylko w czasach młodości przeciwnie młodość wydaje mi się trudnym choć niezwykle intensywnym okresem zcasy bez papieru toaletowego nie były takie straszne człowiek do niespodziewanie wielkiej ilości zadziwiających rzeczy się przyzwyczaja i znajduje popatrzmy na dzieci hinduskie pływające w rzece z kupami i trupami z wielka radością a plaża z tłokiem ludzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
hatroha Re: kupy i trupy 15.03.10, 01:12 www.youtube.com/watch?v=fFxM9JcrDCI Po prostu... Odpowiedz Link Zgłoś
hatroha Re: kupy i trupy 15.03.10, 01:14 boże jakie to piekne.. www.youtube.com/watch?v=k4XstOF53QQ dla tej muzy mógłbym stracić słuch.... Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: kupy i trupy 25.03.10, 19:39 to bardzo męska muzyka kobiety mogą jedynie pójść ta drogą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Wiosna, wiosna, wiosna, ach to ty... :) 23.03.10, 14:26 "Z nastrojów wiosennych" Nie masz nic milszego ponad Ciągnący żeński pensjonat. Sunie sznurkiem przez plantację, W ciszy, z wolna, uroczyście -- Zielono, pachną akacje, Słońce gzi się poprzez liście Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: Wiosna, wiosna, wiosna, ach to ty... :) 23.03.10, 14:28 "Babcia na wiosnę" Niebo włożyło turban obłoczny z jaskółką, Jabłonie stoją w wielkich kapeluszach z kwiatów Szeptania-pogłaskania lecą z pyłem kwiatów Omijając twarz moją jako liść pożółkłą. Lipy stroją się w jedwab zielony i nowy, Jak biżuteria szczęścia płoną sznury kwiatów Pocałunki żeglują na muzyce kwiatów Mijając moją szyję w szaliku włóczkowym. Zamknę najszczelniej serce przed śpiewem słowika I pójdę przez gąszcz kwitnień, rozkwitów, kwiatów, Przez chmury całowanych, kołysanych kwiatów, Nie śmiąc przypiąć do piersi fijołka czy storczyka. Pod modną parasolką świat w śmiechu się trzęsie. Patrzy zabójczym okiem zza bukietu kwiatów, Ma we krwi wszystkie wonie, wszystkie gwiazdy światów, I ma mnie, jak bezwiedną, zimną łzę na rzęsie. Maria Pawlikowska-Jasnorzewska Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 ulubienica młodosci 25.03.10, 19:46 z czasem coraz bardziej lubię odurzoną kwiatami głodną pozytywnych doznań Jasnorzewską a mniej Poświatowską ulubienicę mojej młodości samotną smutną subtelną dzięki Atetko :) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Pan Teista 25.03.10, 19:42 bardzo to był inteligentny gość ten Boy :) najbardziej podoba mi się panteistyczne dreszcze w piersiach sory pan i pani -teistyczne dreszcze :) Odpowiedz Link Zgłoś
hatroha Chciała 29.03.10, 09:41 www.youtube.com/watch?v=6Kwe2fzHXcI ... sorry skleilo mi link z textem ....matką Hitlera? Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: Chciała 30.03.10, 01:01 dzięki :) świetny link takie wybory będą kiedyś codziennością a może codziennością dla wielu i łamaniem jej dla niektórych ? Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Hiromi Uehara - Place To Be 27.03.10, 00:53 cudowna subtelność :) www.youtube.com/watch?v=LKuEJBKRW4M&feature=player_embedded# ach :) Odpowiedz Link Zgłoś
hatroha Chciałabyś być matką? 29.03.10, 09:39 www.youtube.com/watch?v=6Kwe2fzHXcI...Hitlera? (oglądajcie do końca) Odpowiedz Link Zgłoś
opcja-0 Re: świat jest coraz pięknieszy ? 30.03.10, 18:29 ładnie ujęte w słowach Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Lykke Li !!!! moja nowa miłość 16.04.10, 21:08 zakochałam się w niej słucham coraz nowych teledysków i jestem urzeczona to takie.. nowe www.youtube.com/watch?v=upnTg2GPgTM&feature=fvw więc się dzielę :) podzielcie się i WY :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 "Nie mówić nic..." 17.04.10, 13:47 www.youtube.com/watch?v=f0xDWWPu-ZI&feature=related lubię zaglądać na Jego stronę piotrdolny.blog.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: "Nie mówić nic..." 18.04.10, 03:07 Ten Dolny to mi się generalnie nie spodobał :( ale "wiersz Nie mówić" nic przypadł mi do serca bardzo ;) nawet go będę stosować :) bo za mało jestem na świecie choć jestem wciąż i na tak krótko :) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 dobrze że ktoś TO robi 14.05.10, 00:52 bo to jest czyste piękno :) i do tego wytwór ludzki opowieść o człowieku ach :) www.youtube.com/watch?v=AD1rouZMRaY :) kto w klimacie niech ma i się cieszy jak ja HEJ ! Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 dziękczynienie 25.05.10, 01:14 na nogach lekko kulawych niosę skarb pełni niepewna czy syta czy wciąż głodna czy walczyć czy już spać bo wszystko zdaje się piękne cudowność bytu przejmuje mnie na wskroś i będę walczyć z oprawcą o przeżycie i dobro nie nadstawię drugiego policzka schwytana w sieć nogę odgryzę jeszcze jeden dzień jeszcze jeden uśmiech jeszcze jedno spojrzenie jeszcze jedna wojna jeszcze jeden sen jeszcze jeden oddech Jeszcze jedno dziękczynienie Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 uskrzydlenie 05.07.10, 15:21 ta piosenka płynie w sercu tak łagodnie tak spokojnie koi www.youtube.com/watch?v=T4v9PikRxAw&feature=player_embedded a moje serce zmęczone mój kot po długiej walce umarł był dzielnym wojownikiem na zewnątrz i zarazem małym dzieckiem mruczącym na moim brzuchu brakuje mi jego ciepła uskrzydlenie mogłam go zjeść Chińczycy zjadają mogłam go wykastrować by pasował lepiej mogłam go nie wziąć ze śmietnika nie leczyć jego pokrwawionych od walk uszu nie czyścić jego brudnych od wędrówek łap mogłam nie cierpieć teraz zakopałam w ogrodzie kawałek mnie znieczulony śmiercią ziemia spadała na moje małe wielkie oczy mam teraz oczy podziemne zjadają część mnie głodne robaki mogłam go nie kochać jeść tylko mięso jak one lecz wtedy nie wyrosłyby mi skrzydła Odpowiedz Link Zgłoś
zorz_ponimirski Re: uskrzydlenie 05.07.10, 15:27 zaraz skrzydla...skrzydla jako wyraz gornolotnej mysli troche sie wytarl, moze zastapic to' lecz wtedy nie wyroslyby mi trzecie oczy' ;) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: uskrzydlenie 05.07.10, 15:50 rozbawiły mnie te trzecie oczy a o tych skrzydłach pomyślę może faktycznie można by je czymś zastąpić może uda się wymyślić coś bardziej oryginalnego i świeżego jako biolog wiem że zwierzęta przechodzą metamorfozę przeobrażenie aby zaszedł ich pełny rozwój robaki mięsożerne potrzebują mięsa a człowiek aby uzyskał pełnię swego człowieczeństwa potrzebuje kochać choć trzeba za to zapłacić pewną cenę wielu ludzi przeraża ta cena mnie tez czasem ciężko teraz jest zarazem jednak czuję że wszystko ma sens Odpowiedz Link Zgłoś
hatroha Droga wąsko - szeroka! 05.07.10, 19:26 500-1000km dziennie, to moja średnia jazdy po naszych polskich drogach. Narzekam strasznie, ale od razu mi lepiej bo wiem że ONI mają gorzej. Są moimi klientami i nie pamiętam by ktokolwiek z nich się skarżył. Radzą sobie przewspaniale Oto ONI! www.youtube.com/watch?v=oVKkUwxZzww&playnext_from=TL&videos=H3bgfKB38T0 Cięzka praca (oglądajcie do końca) Przyczepności! Odpowiedz Link Zgłoś
hatroha Re: Droga wąsko - szeroka! 05.07.10, 19:36 Muza w tle www.youtube.com/watch?v=cEk3DVz9NEc&playnext_from=TL&videos=xeEMrdn0OpE www.youtube.com/watch?v=KLpkXtM-VI8&playnext_from=TL&videos=moyF02CMCZE Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 słoń 06.07.10, 17:10 esidisi dla mnie zbyt męskie Röyksopp super a z tymi mikrotransportami to też bardzo męskie ja cały czas czekałam że z tych pojemników wyjdzie ... słoń Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 rózne wersje tego samego - uczłowieczenie 06.07.10, 16:52 uczłowieczenie mogłam go zjeść Chińczycy zjadają mogłam go wykastrować by pasował lepiej mogłam go nie wziąć ze śmietnika nie leczyć jego pokrwawionych od walk uszu nie czyścić jego brudnych od wędrówek łap mogłam nie cierpieć teraz zakopałam w ogrodzie kawałek mnie znieczulony śmiercią ziemia spadała na moje małe wielkie oczy mam teraz oczy podziemne zjadają je głodne robaki mogłam go nie kochać jeść tylko mięso jak one lecz wtedy moje serce nie osiągnęło by pełni Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: smutne i przykre, 05.07.10, 21:23 gdy odchodzi nasz wierny Przyjaciel... my pozostajemy, ze smutkiem, z bólem, z pustką w domu ale w naszym sercu zawsze pozostają... jedyna pociecha, że już nie cierpi, że teraz opiekuje się nim Św. Franciszek z Asyżu Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: smutne i przykre, 06.07.10, 17:00 Atetko miałaś takie piękne linki do szymborskiej i Borzymowskiej (znamienne ze obie kobiety) czy nie zamieściłabyś ich tutaj ? Są [piękne i bardzo bardzo na temat piękna i na temat umierania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: smutne i przykre, 11.07.10, 14:39 "Psia dusza" To tylko pies, tak mówisz, tylko pies... A ja ci powiem Że pies to czasem więcej jest niż człowiek On nie ma duszy, mówisz... Popatrz jeszcze raz Psia dusza większa jest od psa My mamy dusze kieszonkowe Maleńka dusza, wielki człowiek Psia dusza się nie mieści w psie I kiedy się uśmiechasz do niej Ona się huśta na ogonie A kiedy się pożegnać trzeba I psu czas iść do psiego nieba To niedaleko pies wyrusza Przecież przy tobie jest psie niebo Z tobą zostaje jego dusza Barbara Borzymowska Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: smutne i przykre, 11.07.10, 14:41 "Kot w pustym mieszkaniu" Umrzeć - tego się nie robi kotu. Bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu. Wdrapywać się na ściany. Ocierać między meblami. Nic niby tu nie zmienione, a jednak pozamieniane. Niby nie przesunięte, a jednak porozsuwane. I wieczorami lampa już nie świeci. Słychać kroki na schodach, ale to nie te. Ręka, co kładzie rybę na talerzyk, także nie ta, co kładła. Coś się tu nie zaczyna w swojej zwykłej porze. Coś się tu nie odbywa jak powinno. Ktoś tutaj był i był, a potem nagle zniknął i uporczywie go nie ma. Do wszystkich szaf się zajrzało. Przez półki przebiegło. Wcisnęło się pod dywan i sprawdziło. Nawet złamało zakaz i rozrzuciło papiery. Co więcej jest do zrobienia. Spać i czekać. Niech no on tylko wróci, niech no się pokaże. Już on się dowie, że tak z kotem nie można. Będzie się szło w jego stronę jakby się wcale nie chciało, pomalutku, na bardzo obrażonych łapach. O żadnych skoków pisków na początek. Wisława Szymborska Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: smutne i przykre, 11.07.10, 14:43 a tutaj więcej "kociej poezji" :) leksykot.top.hell.pl/koty/teksty/poezja/index Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: smutne i przykre, 14.07.10, 21:07 "Równoległe linie" Kocham cię z lęku przed samotnością. Patrzę w twoje oczy, dotykam twoich rąk, wsłuchuję się w twój oddech. Jesteśmy razem, ale myślimy o niebieskich migdałach. Każde z nas myśli o własnych niebieskich migdałach. Wymijamy się w drzwiach jak dwie równoległe linie, które przetną się w nieskończoności. Żyjemy obok siebie na dwóch odrębnych orbitach. Siadamy razem do stołu, jemy zupę, ale myślimy o niebieskich migdałach. Każde z nas myśli o własnych niebieskich migdałach. Patrzę w twoje oczy, lecz ich nie widzę. Dotykam twoich rąk, lecz ich nie czuję. Zdaje mi się, że myślę, zdaje mi się, że fruwam, ale jestem jak mikrob zasklepiony w swojej małej kropelce wody. Twój świat zamknięty jest w innej małej kropelce wody. Krążymy obok siebie - drobnoustroje wielkiego, niezrozumiałego wszechświata. Kocham cię z lęku przed samotnością. Jesteś mi niezbędna, jesteś mi potrzebna, abyś od czasu do czasu wymawiała bezmyślnie moje imię. Jan Brzechwa Odpowiedz Link Zgłoś
sdfsfdsf Re: świat jest coraz pięknieszy ? 11.07.10, 15:30 ale nie rozmawiamy o ziemi? o zwierzetach, roslinach? co dzien, co godzina, co sekunda niszczonych przez ludzi? gatunkach ktore co dzien przez nas wymieraja? albo o wojnach, torturach, glodzie i pieniadzach? tak myslalem pewnie rozmawiamy o lsd:) Odpowiedz Link Zgłoś