anulkaaa3 11.02.07, 15:20 Witam... W tym roku zdaje mature. Mój temat maturalny z j.polskiego to "Człowiek w poszukiwaniu szczęścia" Czy moglibyście mi pomóc... Napiszcze wasze recepty na szczęście... Z góry bardzo dziękuje... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chmurka_szuka_sznurka Re: Szczęście... Prosze o pomoc 11.02.07, 15:25 nie przemęczać się, spędzać czas przyjemnie,dobrze zjeść,być głaskanym. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: Szczęście... Prosze o pomoc 11.02.07, 16:03 też lubię ale dla mnei co inengo szczeście a co innego zadowolenie twoja definicja blizsza jest moejmu rozumeiniu zadowolenia a szczęście jest bardziej ogólną kategorią i mzoe występowac wbrew zadowoleniu np czasem słabo zjesz napracujesz sie koledzy cie wyśmieją i nikt nie pogłaska a ty jesteś szczęśliwy bo wiesz że postąpiłeś słusznie że uczestniczysz w czymś co mam sens szczęście wiąże sie z SENSEM a zadowolenie z przetrwaniem ? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_adam Re: Szczęście... Prosze o pomoc 11.02.07, 15:27 szczęście osiąga ten kto jest błyskotliwy w małych sprawach! Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 świadomość 11.02.07, 15:50 rozwijanie świadomości wrzuć do wyszukiwarki na forum hasło szczęście albo w goglach poszukaj odnośników do szczęścia w blogach Odpowiedz Link Zgłoś
anulkaaa3 Re: świadomość 11.02.07, 16:28 Mam już materiały z internetu, teraz chce zobaczyć jak szczęście pojmują różne osoby... :) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_adam Re: świadomość 11.02.07, 16:57 osiągam szczęscie słuchając tego zespołu najwieksze gdy patrze na perkusistę.. www.youtube.com/watch?v=RlIVhmJhlhg&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
renkaforever Re:szczescie 11.02.07, 17:10 Dla mnie jest to podroz w kosmiczne obszary mojej wyobrazni.Jestem tam naprawde szczesliwa, bo moge robic rzeczy, ktorych w realu ograniczonym trzema wymiarami nie moglabym robic. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuh Re: Szczęście... Prosze o pomoc 12.02.07, 10:45 To nie temat maturalny tylko jeden z tematow w konkursie Charakterow o indeks na psychologie. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: Szczęście... Prosze o pomoc 12.02.07, 20:32 jedna z recept na szczescie jest zdanie matury,potem zdanie na wybrane studia,potem ich zakonczenie i pojscie do wybranej pracy. Inna recepta na szczescie jest nie podchodzenie do matury,nie zdawanie egzaminu na studia i nie lazenie do pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
anulkaaa3 Re: Szczęście... Prosze o pomoc 09.03.07, 17:47 Racja, jednak wolałabym zdać tą mature ;) Ale dziekuje za wasze opinie... Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo to napisz czy zdalas 09.03.07, 21:29 ja zdawalem dwa razy,tak mnie polonistka nie lubila..;"))) Odpowiedz Link Zgłoś
anulkaaa3 Re: Szczęście... Prosze o pomoc 10.03.07, 12:01 Wasze opinie i odczucia napewno pomogą mi w napisaniu tej pracy. Mam zamiar w zakończeniu przedstawić pojęcie szczęścia dla różnych ludzi - że szczęśćie nie ma jednej definicji tylko wiele ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ewag52 Re: Szczęście... Prosze o pomoc 11.03.07, 18:26 był sobie pewien król. Bogaty, piekny, otoczony kochajacymi ludxmi i wiernymi poddanymi. Ale...nie byl szczęsliwy. Poszedł więc do mędrca, by mu powiedział, co ma uczynic, zeby byc szczęśliwym. I mędrzec dał mu taka radę; zostaw wszystko, co masz i idź w świat szukać człowieka szczęśliwego. Jak go znajdziesz, to popros, by ci oddal swoja koszulę. Kiedy ją włożysz, będziesz szczęśliwy. Poszedł więc królewicz, jak mu mędzrzec radził, na poszukiwania. Kogokolwiek napotkał, pytał, czy jest szczęśliwy. Nikt, nie był. Pewnego dnia mocno utrudzony, zobaczył wesoło podśpiewującego pastuszka na łące, jak krowy wypasał. Podszedł do niego i jak innym, już bez nadziei, zadał pytanie: pastuszku, czy ty jesteś szczęśliwym człowiekiem? O, tak panie!zawołał pastuszek. Bardzo szczęśliwym. A mógłbyś mi oddać swoją koszulę? Popatrzył pastuszek, na królewicza, mocno zdziwiony i odparł: ale panie, ja nie mam koszuli! Odpowiedz Link Zgłoś
kryskaedka Re: Szczęście... Prosze o pomoc 09.03.07, 21:38 miec w okol siebie ludzi z ktorymi dobrze sie bawisz, rozumiesz i mozesz na nich polegac w trudnych chwilach:) Odpowiedz Link Zgłoś
astralis7 Szczęście... Prosze o pomoc 11.03.07, 06:45 Podstawa doznawania szczescia jest brak takich negatywnych uczuc jak zazdrosc, i zawisc czy porownywanie sie do innych, a takze umiarkowane oczekiwania czy wrecz ich brak. Odpowiedz Link Zgłoś