Dodaj do ulubionych

linki z tekstami

21.05.13, 21:32
wiecie co, 4 lata karmienia juzmi sie na mozg rzucaja i nawet nie umiem wyszukac postow , takich gdzie by byly teksty jakie mozna rzucac znajomym czy rodzinie ktorzy maja ..no, problem z naszym DKP

wiem ze takie byly, wiem ze sa takie po angielsku
ale kurcze nie moge nic znalezc (poza naszym watkiem o tekstach /sloganach nakoszulke "forumowa", pamietacie?

pomozcie cos znalezc dla kolezanki,..
Obserwuj wątek
    • martekle Re: linki z tekstami 21.05.13, 23:47
      to dla mnie to dla mnie!
      takie teskty zeby cos szybko odpowiedziec jak ma sie z mózgu galaretę
      a ktos do mnie mówi:
      a Ty masz jeszcze mleko?
      a po co ją karmisz jeszcze?
      Ale wiesz ze to juz nie ma znaczenia?
      nie pozwalaj jej, ona musi wiedzieć ze nie zawsze dostanie?
      • juisy Re: linki z tekstami 22.05.13, 09:00
        > a Ty masz jeszcze mleko?
        A chcesz zobaczyć?
        > a po co ją karmisz jeszcze?
        A Ty po co jesz i pijesz?
        > Ale wiesz ze to juz nie ma znaczenia?
        Może dla Ciebie, ale dla nas ma znaczenie.
        > nie pozwalaj jej, ona musi wiedzieć ze nie zawsze dostanie?
        i tutaj nie wiem co odpowiadać...
        Ale mądralińska ze mnie - jak karmiłam pierwsze, to tak asertywna nie byłam uncertain Zobaczymy jaka będę jak Helenka będzie dkp. Przynajmniej rodzinę i przyjaciół mam z głowy, bo juz zapowiedziałam, że Hela będzie karmiona dokładnie tak, jak Albert i nie życzę sobie komentarzy.
      • mad_die Re: linki z tekstami 22.05.13, 14:07
        Ja to zwykle się w dyskusję w daję, ale jak widzę, że z głupim nie wygram, to się nie zniżam do poziomu tegoż wink

> a Ty masz jeszcze mleko?
        Wiesz, mleko jest póki dziecko ssie.

> a po co ją karmisz jeszcze?
        A po co Ty pijesz?

> Ale wiesz ze to juz nie ma znaczenia?
        Dla ciebie, dla nas ma.

> nie pozwalaj jej, ona musi wiedzieć ze nie zawsze dostanie?
        Ty też sobie nie pozwalaj...

www.ishouldhavesaid.net/2012/05/when-do-you-plan-to-wean-your-baby-how-to-respond-to-rude-breastfeeding-questions/
        a tu kopalnia odpowiedzi smile
        theleakyboob.com/2010/07/my-response-to-all-the-stupid-comments-ive-never-received-2/
    • infiniteness Re: linki z tekstami 22.05.13, 11:15
      He he ja co prawda dopiero 2 lata karmię ale jakoś nikt nie wchodzi ze mną w dyskusje a trochę bym nawet chciała bo mam paskudny charakterwink Ostatnio karmiłam na rodzinnym spędzie i nikt słowa nawet nie pisnął, podobno dyskusja panelowa otworzyła się po naszym wyjściu. A na tekst "czy mam jeszcze mleko" zaproponowałabym, że siknę z piersi trochę do kawki jak ktoś reflektujewink
    • ola4-0 Re: linki z tekstami 22.05.13, 11:27
      karmię jeszcze bo:
      jestem EKO-ekonomicznawink i z lenistwatongue_out-komu by tam sie chciało wstawać robić mleko
      generalnie już nie spotykam się głupimi pytaniami, raczej towarzystwo przywykłosmile albo nie pyta
      • martekle Re: linki z tekstami 22.05.13, 15:38
        Ja to bym chciała takie grzeczne odpowiedzi, wiecie dla teściowej głównie
        • misior_biorn Re: linki z tekstami 22.05.13, 22:45
          z grzecznych to na twoje ostatnie odpowiedziałabym "jeszcze się w życiu nauczy, że nie wszystko może dostać...". Tak samo odpowiadam na "kiedy będzie spał sam" albo "czy ty musisz takiego dużego chłopa brać na ręce".

Ogólnie to jakoś specjalnie się nie tłumaczę, ale pewnie dlatego, że jest w wieku gdzie juz nikt nie pyta. Jak ktoś jednak pyta to mówię właśnie coś w rodzaju "jeszcze zdąży wyrosnąć", "nam to nie przeszkadza" a babciom dobra rada tonem eksperta "teraz się tak karmi" big_grin
          • martekle Re: linki z tekstami 23.05.13, 22:50
            oh misior stań za moim plecami czasem co?
            ja wlasnie jak juz musze odpowiadac bo raczej unikam
            to staram się wyczuć rozmówce i albo idę w gupią gęś, czyli:
            oh jakoś mam dużo mleka, ale mam szczescie
            ehh kompletnie nie chciala butelki a ja nie mialam sily by ja uczyc ale moze sprobuje jeszcze

a jak widzę dopiero ze brak wiedzy i pewnosc siebie to lecę po bandzie
            o emocjach dziecka i tym co mu to daje, a czym jest dla mie butelka i inne cuda

no ale tesciowa to inny typ, po pierwsze dlatego ze to babcia moich dzieci i ona naprawde chce dla nas dobrze i bardzo nas wspiera i nie chce jej dosrać
            a po drugie jej brak wiedzy wynika z tego ze pamieta swoje czasy i moje metody moga byc dla niej dziwne
            no i mamy teraz dobre relacje to po co mam z siebie robic najmądrzejszą, bo tak to przeciez bedzie wygladac
        • fizula Re: linki z tekstami 24.05.13, 01:29
          martekle napisała:

> Ja to bym chciała takie grzeczne odpowiedzi, wiecie dla teściowej głównie

To może warto najpierw okazać teściowej zrozumienie, np. "Wiem, że w latach 70-tych, 80, (dawniej) karmiło się inaczej, mówiono, żeby nie rozpieszczać, szybko podawać dodatkowe jedzenie itd. (co, wiesz o doświadczeniach swojej teściowej). Wtedy było bardzo trudno karmić piersią". Potem natomiast pokazać podstawy, dla których dalej karmisz, to, jak to sama rozumiesz, dlaczego to dla Ciebie ważne albo np.
          www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=m15&ms=739&ml=pl&mi=739&mx=0&ma=31740
    • fizula Re: linki z tekstami 23.05.13, 18:55
      -Dlaczego jeszcze karmisz?
      -Pytanie raczej brzmi: a dlaczego Ci to przeszkadza/Cię to interesuje?
      albo:
      -A dlaczego dziecku dwu(trzy itd.)- letniemu mleko?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka