aga_mama_zosi Prawie 5 lat 09.01.14, 21:20 Karmię nieprzerwanie prawie 5 lat, ponad 2 lata karmiłam tandem. w czasie wakacji starszy zrezygnował z mleka więc karmię już tylko młodszego synka, który obecnie ma 2,5 roku. -- Odpowiedz Link
aleksandra1357 Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 09.01.14, 21:45 3,5 roku karmię Odpowiedz Link
kikibruksela Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 10.01.14, 10:37 3 lata i 2 miesiace. Konca nie widac Gdy jestem w domu potrafi prosic o mleko po 10 razy dziennie. Plus jakies 4 razy w nocy... Wedlug niej, mleko jest dobre na wszystko Odpowiedz Link
illegal.alien Obecnie w stanie spoczynku ;) 10.01.14, 14:12 Ale pierwsza cora 23 miesiace, a drugi jak sie urodzi, to pewnie podobnie (albo dluzej jak sie uda). Odpowiedz Link
yellow_krabik karmię 19 miesięcy 10.01.14, 22:02 nie jestem aktywna, zaglądam od czasu do czasu. Ale forum jest dla mnie dużym wsparciem, i mam poczucie że w razie jakiś wątpliwości zawsze mogę tu napisać. A tak ogólnie to strasznie szybko ten czas leci, a końca karmienia nie widać. Mała czasem je kilka razy dziennie jak niemowlaczek Odpowiedz Link
anaj75 w rezerwie 12.01.14, 13:30 Ne odpowiadam w temacie ale: od 14 miesięcy karmiąca w stanie spoczynku ale zaglądam tu od czasu do czasu Karmiłam I - 2,5; II - 3,0, III - 2,11. Przez 7 miesięcy nr I i nr II ssali w tandemie. Na forum w sumie jestem od początków i wedle mojej rachuby forum narodziło się nieco wcześniej w okolicach lipca 2004 (pamiętam, bo na początku czułam się niegodna udzielać, bo moje dziecię miało niepełny rok) Odpowiedz Link
fizula Re: w rezerwie 12.01.14, 22:16 Anaj, jako mama-karmiąca w stanie spoczynku przyznasz, że nie żałuje się żadnego dnia karmienia? > Na forum w sumie jestem od początków i wedle mojej rachuby forum narodziło się > nieco wcześniej w okolicach lipca 2004 (pamiętam, bo na początku czułam się nie > godna udzielać, bo moje dziecię miało niepełny rok) Tobie się należy honoris causa na tym forum hehe. Chyba sprawdzę, bo rzeczywiście coś mogłam poknocić z datą założenia, kawał czasu. Odpowiedz Link
gepardzica_z_mlodymi Re: w rezerwie 13.01.14, 07:46 Nie żałuję Chociaż ja tam rekordów nie biłam - pierwsze próby zakończenia podejmowałam, gdy mi to zaczynało ciążyć mocno a kończyłam kp, gdy dzieć mniej więcej godził się na to, czyli za porozumieniem stron. Odpowiedz Link
fizula Re: w rezerwie 13.01.14, 12:25 Anaj75, ale Ty masz pamięć, jestem pod wrażeniem- poszukałam i oczywiście masz rację Od jakiegoś 5 lipca 2004 działa to forum, z tego co pogrzebałam- szmat czasu, nieprawdaż? Odpowiedz Link
k_linka Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 12.01.14, 14:34 25 miesiecy, sama sie dziwie. Odpowiedz Link
aboojawiem Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 13.01.14, 15:24 Zaglądam codziennie Mało aktywna jestem bo trochę nieśmiała Pierwszy syn 21 miesięcy - odstawiony za obopólną zgodą - byłam w drugiej ciąży i sutki bolały mnie przeraźliwie i śmiem przypuszczać że mleka też już nie było, bo odstawiliśmy się z dnia na dzień, a moje piersi jakby nigdy nic. Odliczam tygodnie do narodzin drugiego syna, by znów karmić piersią. To jest cudowne uczucie - ta bliskość i poczucie że dajesz dziecku to co najlepsze Ciekawa jestem czy przy drugim dziecku te początki też są takie trudne czy już z górki? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
aslishan 17 miesiąc właśnie zaczęliśmy 13.01.14, 18:02 a forum podczytuję chyba od roku... Odpowiedz Link
kiddo Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 14.01.14, 00:57 Mój syn ma prawie 22 miesiące i tyle trwa kp. Na forum prawie nie piszę (sorki...), ale podczytuję. U mnie rozszerzanie horyzontów na temat karmienia piersią zaczęło się od lektury bloga Documenting Delight (prowadzi go fajna młoda mama rb) i książki Mleczna droga Claude Didierjean-Jouveau - wcześniej, zanim urodziłam dziecko, sądziłam, że piersią karmi się tylko takie mini oseski w beciku Odpowiedz Link
ogz Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 14.01.14, 23:49 Aktywnie na forum jestem ponad 4 lata, młody ma 5 lat i 2 miesiące, jeszcze pije sporadycznie. Odpowiedz Link
kinga_owca Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 15.01.14, 10:59 melduję się aktywna i nadal laktywna Odpowiedz Link
froobek Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 15.01.14, 15:30 Kinga, ile to? Chyba jestescie z Ciociacesia weterankami. Ja mam taki lekki niedosyt, ze mój skończył w wieku 4 lat, moze młodszy pociągnie dłużej Jak często pije Twój Syn? Odpowiedz Link
ciociacesia Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 15.01.14, 16:30 kinga weteranką nad weterankami. ma nade mna przewage poł roku, ale moja córka wróciła do ssania codziennego (przed snem) co mnie przed okresem doprowadza do białej goraczki, bo mam uczucie jakby mi sutek przerzuwała. przed swietami złapała jakiego bakcyla i wymiotowała i ssała duzo, i juz jej tak zostało. przyjdzie wiosna przyjdzie zmiana Odpowiedz Link
froobek Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 16.01.14, 08:13 O matko, czyli w końcu zobaczymy w praktyce słynne dzieci karmione w siódmym roku Cieżko Ci? Tak poza sprawa fizycznego dyskomfortu? Wydaje mi sie, ze kojarzę wiek Niny... Odpowiedz Link
kinga_owca Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 16.01.14, 13:12 u mnie wiek w sygnaturce ale częstotliwość raz na tydzień Odpowiedz Link
ciociacesia poza tymi kilkoma dniami 16.01.14, 21:40 w miesiacu kiedy faktycznie mam fizyczny dykomfort jest spoko. nawet juz nie martwie sie ze powoli zblizam sie do babki ze sławetnego filmiku. martwi mnie troche ze nie bardzo mam warunki na przestrzeganie wieczornego rytuału i wyciszanie przed snem. ale idzie ku lepszemu. wierze swiecie ze z dziecmi zawsze jest 2 kroczki w przod i kroczek w tył. dziewczyna rosnie, rozwija sie, bez najmniejszych wyrzutów moge ja zostawic i isc na całonocne balety, tylko brak jej towarzystwa innych dzieci i to moja najwieksza bolączka. karmienie gdzies sobie tam jest w tle, czasem mysle o sobie z duma jako o kurze rekordzistce, rodzina przywykła i nie zwraca uwagi, facet nigdy nie zwracał uwagi - najlepszy z mezczyzn uwaza ze jak jest dziecko to sie je karmi póki sie chce dziecku i matce i tyle. Odpowiedz Link
kinga_owca Re: poza tymi kilkoma dniami 17.01.14, 12:45 Ceśka, za 2 lata cykniemy sobie fotki dla Vouga, Timesa i zarobimy kupę kasy Odpowiedz Link
naturalna.nie.eko Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 15.01.14, 12:46 21 miesięcy karmienia na żądanie, ok. rok na forum dkp. Odpowiedz Link
eiresmyk Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 16.01.14, 19:47 34 miesiace i liczymy dalej Odpowiedz Link
nadave Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 17.01.14, 00:35 33 miesiace. Bywam tu sporadycznie, ale forum cenie sobie bardzo. Zagladam od 2 lat. Odpowiedz Link
misior_biorn Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 17.01.14, 09:30 Ja aktualnie głównie sobie podczytuję, czasem coś skrobnę. Starszaka karmiłam ponad 4 lata (odstawił się z lekką pomocą moją, głównie z okazji przeprowadzki do "dorosłego łóżka", no i mi zaczęło przeszkadzać karmienie z powodu wrażliwości sutków w ciąży). Wszystko wskazuje na to, że w marcu 2015 znowu będę w kategorii "karmiącej powyżej roku". Odpowiedz Link
shipa Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 17.01.14, 14:52 Na forum raczej bywam niz jestem, trafilam tu ze ,,zwyklego" forum ,,karmienie piersia", bo (wtedy) zaczynaly mnie irytowac porady, ze jak mam problemy z kp i szukam rozwiazania to jest jedno: nie stresowac sie i dac butle. Na razie jest 6 lat, w tym dwukrotne karmienie tandemu (wlasnie dzieki temu forum w ogole dowiedzialam sie, ze jest to mozliwe, podobnie jak karmienie w ciazy), a poniewaz najmlodszy Ssaczek jeszcze jest maluski, przypuszczam, ze kilka lat kp przed nami. Pozdrawiam Karmiace, ich Ssaki i wszystkich wspierajacych ich i idee dlugiego karmienia. Odpowiedz Link
mrs.t Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 27.01.14, 17:35 ja jeszcze czasem zagladam, starszak juz skonczyl (przed 4tymi urodzinami) ( czyli tandemu bylo chyba niecale 2 lata ) , karmienie mlodej wydaje sie taka normalnoscia ze nawet nie zagladam na forum - ma 2,5 roku jest znacznie mniejsza cycoholiczka, przesypia noce ( z tatusiem, usypia bez mleka, jak sie rano budzi tez leci na sniadanko) Ale mam nadzieje ze dociagniemy podobnie jak z synkiem.. inaczej co ja bede w czasie chorob robic! Odpowiedz Link
fiamma75 już w stanie spoczynku 29.01.14, 09:33 od 10 mcy karmiłam bez przerwy 7 lat 8 mcy (jedno po drugim) Odpowiedz Link
love_stasinek Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 31.01.14, 21:20 karmię 19 miesięcy a forum tylko podczytuję Odpowiedz Link
laff.irynda Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 31.01.14, 22:38 Hmm ... nie wiem czy mi wypada... Mam dwie córy 20m i 4m. Starsza odstawila się ode mnie krótko przed 12m. Więc oficjalnie nie mogę się do Was dołączyć. Jednak od kiedy jest młodsza nie odmawiam jej gdy poprosi o pierś. I co jakiś czas się do mnie przysysa z różnym skutkiem czasem jej się nie uda nic wyciągnąć a czasem ściągnie całą pierś. Pilnuję tylko by najpierw młodsza się najadla. Nie mniej w kwestiach których mogę staram się dzielić moim doświadczeniem. Odpowiedz Link
prikazka Re: odlicz! kto jest aktywny na forum i jak długo 02.02.14, 15:24 Z wielką przyjemnością i dumą mogę się tu wpisać. Po niepowodzeniach w karmieniu starszej i koszmarnych problemach przy młodszej, w końcu wyszliśmy na prostą i karmię już prawie 14 m-cy. Myślę, że jeszcze długa mleczna droga przed nami, szczególnie, że moje dziecię cycocholikiem nie jest. Forum podczytuje od porażki przy starszej, więc już ponad 4 lata. Odpowiedz Link