Dodaj do ulubionych

podręcznik

19.10.11, 00:46
Connections 4 czy New English File Intermediate- która książka bardziej spodoba się uczniom? Ja jestem za NEF-bardzo lubię tę serię, ale chętnie usłyszę opinie innych. Do tej pory pracowali na Connections 2 i 3 i myślę, że powiew świeżości by im nie zaszkodził. A Connections osobiście uważam za nieco nudne i schematyczne.
Obserwuj wątek
    • baba67 Re: podręcznik 21.10.11, 08:54
      Jesli uznajesz Connections (zwlaszcza nowe wydanie) za nudne i schematyczne to NEF jest chyba lepszy od Agathy Christe.Ja tego co prawdanie widze bo dla mnie nie ma lepszej ksiazki nad Connections. Wynika z tego z jest to sprawa indywidualnych odczuc.
      • jutka74 Re: podręcznik 29.10.11, 00:12
        babo, a który Connections wybrać dla dziewczyny w 1 klasie gimnazjum, która wiedzę z podstawówki ma średnią. Nie jest tragicznie, ale też nie wymiata. Podpowiedz, proszę.
        • baba67 Re: podręcznik 29.10.11, 08:36
          Ja bym wybrala dwojke z pominieciem pierwszego unitu.Bo pozniej bardzo szybko powtarza sie gramatyke a slownictwa przybywa blyskawicznie.Connections daje tez duzo pola do popisu osobistym materialom lektora :-) czyli jest duzo momentow gsdzie mozesz podpiac najrozniejsze rzeczy-a to frazale, a to przyimki,colokacje itp jedyne czego mi troche brakuje to sluchania nie zwiazanego z dialogami-troche jest ale malo.
        • coco-87 Re: podręcznik 30.10.11, 19:42
          Ja bym wybrała 1. Lepiej powtórzyć i usystematyzować wcześniejszą wiedzę, nauka języka to nie wyścig, "średnia wiedza z podstawówki" nie brzmi zbyt optymistycznie.
          • baba67 Re: podręcznik 30.10.11, 20:03
            To prawda-to zalezy czy miala dobrze prowadzony jezyk czy miala po kolei albo panie chore albo w ciazy na zwolnieniu.Podstawowki sa rozne.Jesli jednak byl przyzwoicie prowadzony to na jedynke troche szkoda czasu.Ale sprawdz najpierw porzadnie jej stan wiedzy.
            Jestem bardzo pracowity wtedy, kiedy pracuje.

Henryk Sienkiewicz
            • jutka74 Re: podręcznik 03.11.11, 18:44
              OK. Dzięki. Ale czy edycje się różnią bardzo od siebie? Czy New Exam Connections ma przewagę czy wszystko jedną którą wersję wybiorę? Na allegro jest sporo "zwykłych" Connections i się zastanawiam czy poprzestać na takim podręczniku czy szukać Exam.. lub New Exam ...
              • baba67 Re: podręcznik 03.11.11, 19:08
                Nowa wersja jest jednak wygodniejsza, zaktualizowana, ma np tekst o facebooku, najnowszych modelach komorek itp,uproszczono niektore dialogi co wyszlo ksiazce na dobre.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka