Dodaj do ulubionych

Buisness English - resource book, advanced

13.02.12, 14:54
Witam, czy możecie mi polecić jakiś ciekawy podręcznik z pomysłami ćwiczeń rozwijających słownictwo używane w korporacjach, tzn. np. "implement", "scale up" itp? Chodzi mi o poziom zaawansowany. Mój uczeń w pracy prowadzi korespondencję z innymi oddziałami firmy tylko po angielsku i często brakuje mu słownictwa, takiego żargonu. Z góry dzieki.
Obserwuj wątek
    • claratrueba Re: Buisness English - resource book, advanced 14.02.12, 10:52
      W jakich korporacjach? Handel, finanse, prawo, chemia, budownictwo? Przecież to odrębne subjęzyki i albo nie znajdziesz takiego podręcznika "do wszystkiego" albo będzie ... do niczego.
      Implement i scale up to ja mam w budowlance i w księgowości i kompletnie co innego znaczą.
      • arn_i Re: Buisness English - resource book, advanced 14.02.12, 15:00
        W tym przypadku chodzi o teleinformatykę :) na razie korzystamy z NEF Int. jako podstawy, poza tym pracujemy z mailami, z którymi uczeń ma do czynienia w pracy.

PS Teraz dopiero zauważyłam literówkę w tytule mojego posta. Co za wstyd! ;)
        • anglofil Re: Buisness English - resource book, advanced 15.02.12, 01:31
          Sorry, że się wtrącam, ale dlaczego akurat NEF dla niego? Jeśli chodzi o słownictwo biznesowe to na Englishtips jest fajna seria Check your English for... - dotyczczy to różnych dziedzin check your English for business np. na pewno zawiera ciekawe dla niego rzeczy. Jest też Oxfordu 100 phrasal verbs for business - też fajna. A nmoże Cambridge English in use for Business?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka