Dodaj do ulubionych

Myenglishlab - Pearson

20.10.12, 13:19
Witam, mam pytanie do nauczycieli, którzy korzystają z platformy Myenglishlab. Czy jest możliwość zadania pracy domowej tylko jednemu uczniowi? Mam w klasie uczennicę niesłyszącą, więc najpierw zadaję klasie wszystkie zadania z danej partii materiału - z pominięciem tej uczennicy a potem jeszcze raz to samo z pominięciem listeningów tylko dla niej. Tylko że wtedy system alarmuje że klasa już ma zadane te ćwiczenia i że praca domowa zostanie nadpisana. Nie odkryłam jak wejść na konto uczennicy i zadać coś tylko jej. Zresztą i tak dostaje potem informację że zadałam coś klasie 3 a nie tylko jednej osobie. Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • testman Re: Myenglishlab - Pearson 20.10.12, 19:59
      zgaduję, że może powinnaś stworzyć oddzielną "grupę" dla tej uczennicy?

a najlepiej będzie, jeśli zadasz pytanie firmie obsługującej myenglishlab
      • stawiarzanna Re: Myenglishlab - Pearson 22.10.12, 18:58
        Firma ma problem z udzielaniem odpowiedzi na to pytanie. Ale pomysł z grupą jest niezły.
        Dzięki.
    • annakowa2 Re: Myenglishlab - Pearson 22.01.13, 22:47
      Witam,
      Odpowiedź jest prosta:-) Wystarczy podczas przypisywania zadań całej grupie odznaczyć box z nazwiskiem niedosłyszącej uczennicy i wtedy zadania do niej nie trafią, a potem wysłać kolejna partię tylko jej.
      1. Wybieramy zadania i dodajemy do "koszyka"
      2. Klikamy Przypisz
      3. Jak zaznaczymy której grupie chcemy wysłać tę prace domową to pojawi sie lista uczniów zapisanych do tej grupy.
      4. Okienko przy nazwisku wybranej uczennicy powinno byc puste (odticknięte)
      5. Klikamy wyslij.
      Łatwiej jeszcze w pierwszej partii wysłać zadania gramatyczne czy na słownictwo do całej grupy (łącznie z niedosłysząca uczennicą), a potem zadania na słuchanie ponownie do całej grupy zostawiając okienko przy nazwisku tej wybranej uczennicy puste.
      Uczniowie i tak widzą każde ćwiczenie jako oddzielny komunikat na stronie głównej, więc wszystko będzie grało, a terminy nie będą sie dublować.
      Służę pomocą jeżeli pojawią się kolejne pytania o MyEnglishLab.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka