Dodaj do ulubionych

repetytorium/grama. dla 4 klasy

24.04.13, 22:48
wkrótcę kończę z 6 dzieci Fairyland3, szkoła językowa,dzieci zdolne , i potrzebuję czegoś na 2 mce - myślałam o jakimś repetytorium, albo czymś leksykalno - gramatycznym , coś co się przyda jeszcze później. Na podręcznik za poźno, ksera pogubią, jakieś propozycje może? Jest już coś do egzaminu szóstoklasisty?
Obserwuj wątek
    • joalma Re: repetytorium/grama. dla 4 klasy 25.04.13, 07:34
      Skills Builder Starters
      Skills Booster 1
      obie powinny być na tipsach do wglądu. mniej więcej od połowy boostera zaczyna się past simple, builder to takie testy, dużo do słuchania (present simple+ cont.) a booster bardziej jak podręcznik podzielony tematycznie na unity. Booster jest dużo trudniejszy, bardzo fajny ale może za rok, dwa.
      a może jakieś readersy + mp3? moje dzieciaki uwielbiają. ostatnio robiłam "newspaper chase", "the barcelona game" i obie ksiażki się bardzo podobały, ale mogą być trochę za trudne bo tam co prawda tylko present simple+ continuous, ale dużo nowego słownictwa w porównaniu z F3.
      • joalma Re: repetytorium/grama. dla 4 klasy 25.04.13, 07:35
        kser nie zgubią jak będą obcinać marginesy i wklejać do zeszytu A4,u mnie się sprawdza idealnie ten sposób.
        • nadia-ad Re: repetytorium/grama. dla 4 klasy 25.04.13, 09:47
          dziękuje za inspirację , przejrzę te Skillsy na tipsach :) Pomysł z wklejaniem do A4 jest bardzo dobry, nie wiem czy to nie będzie najlepszym wyjściem na parę tygodni . Tylko trzeba poszukać jakieś fajne worksheety .
          Albo jakiś Readersy , faktycznie :) Szukałam czy coś już jest do egzaminu szóstoklasisty, ale chyba za mało o nim wiadomo żeby już coś można wydać . Skills Booster widzę z Nowej Ery , muszę się chyba do nich odezwać ,, jeszcze nic z tego wydawnictwa nie miałam
          W każdym razie - chętnie usłyszę jeszcze jakieś pomysły :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka