Dodaj do ulubionych

Mam to !!!

15.09.16, 11:58
Wreszcie po tylu latach przebiłam się. Uczę dzieciaki i młodzież z klasy, powiedziałabym, średniej i niskośredniej - dzieci nauczycieli, urzędników, małych przedsiębiorców i z okolicznego osiedla. Przez lata nie mogłam przyciągnąć nikogo z kręgu prawniczo-lekarskiego, który jest u nas dość pokaźny. No i w końcu mam pierwszą parę lekarskich dzieci ( z ,,tamtego'' osiedla) . Nie miałam, gdzie zmieścić, ale wcisnęłam na popych. Bliźniacy. Oby nie byli jedyni z tego środowiska, może pójdzie dalej. Tylko nie w tym roku, błagam. To oznacza dla mnie dobicie się wreszcie do klienteli zawsze wypłacalnej :)
Obserwuj wątek
    • alina460 Re: Mam to !!! 19.09.16, 22:07
      Gratulacje i powodzenia! Byle tak dalej!! :)
    • chocoladette Re: Mam to !!! 20.09.16, 16:10
      Serio? Ja bym nie była taka pewna z tymi płatnościami, a przede wszystkim z regularnością lekcji. Ale podział to masz niezły, rozumiem, że na wstępie wypytujesz o zawód rodziców i zarobki.
      • engteacherka Re: Mam to !!! 20.09.16, 23:05
        Nieee, nikogo nie wypytuję ani o zarobki ani o zawód, marketing szeptany rozprzestrzenia się w danym kręgu, u mnie to są dzieci nauczycielskie i pobliskich urzędników; do tej grupy lekarskiej strasznie trudno się przebić usługodawcom, bo trzyma się we własnym kręgu i nie korzysta z usług miejscowych, nasi lekarze nie chodzą na miejscowy basen, do miejscowego fitness klubu itd. Wolą drogie, luksusowe miejsca
      • engteacherka Re: Mam to !!! 20.09.16, 23:07
        Z regularnością czemu problem? Dzieciaki przychodzą po lekcjach w szkole podst
      • anglofil Re: Mam to !!! 21.09.16, 20:37
        Super, gratulacje!
        • sunnysmile Re: Mam to !!! 21.09.16, 22:25
          Ja też gratuluję! Wiem, jak ciężko wbić się w pewien krąg ludzi. Też się staram i jakoś jeszcze nie przebiłam tego worka ;D
          A o płatności nie martwiłabym się. Jak się ma jasne zasady i trzyma się ich to uczniowie i rodzice też będą się trzymać. A jak nie, to żegnaj! Nie ma zmiłuj. Każdy rachunki ma do zapłaty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka