kolous 30.09.04, 21:05 Gdzie można uczyć angielskiego po NKJO a gdzie po licencjacie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziara_pl Re: obecne uprawnienia do nauczania j. ang. 30.09.04, 21:51 nie słyszałam jeszcze o kolegium kończącym sie bez egzaminu licencjackiego..... Odpowiedz Link
setif Re: obecne uprawnienia do nauczania j. ang. 30.09.04, 23:00 Popieram madziarę. Ja też nie słyszałam. Odpowiedz Link
dvoicka Re: obecne uprawnienia do nauczania j. ang. 01.10.04, 23:05 moze chodzi o licencjat niemetodyczny, pisany z literatury na studiach, na ktorych nie bylo przedmiotow metodycznych i pedagogicznych (tak jak wiekszosc moich kolezanek jest mgr. bez pp) choc nie wiem czy takie istnieja Odpowiedz Link
smolkowicz_a Re: obecne uprawnienia do nauczania j. ang. 02.10.04, 22:51 Wcale nie trzeba bronić pracy licencjackiej. Można poprzestać na dyplomie ukończenia kolegium! Odpowiedz Link
setif Re: dyplom kolegium 03.10.04, 18:28 Jeśli kończysz studia mgr bez obrony pracy masz nadal wykształcenie średnie. Może w kolegium jest inaczej. Odpowiedz Link
smolkowicz_a Re: dyplom kolegium 04.10.04, 13:24 W tabeli płac dla nauczycieli jest osobna rubryka dla tych co mają kolegium i dla tych co licencjat. Odpowiedz Link
magduniar3 Re: dyplom kolegium 04.02.05, 23:00 ja na przykład mam dwa papierki - licencjat Uniwerku Gdańskiego i dyplomik ukończenia NKJO w moim mieście. Nie każde NKJO ma taką współpracę z uniwerkami, bo tylko Dyplomy licencjackie wystawione przez uniwerki w tabeli płac się liczą. Odpowiedz Link
smolkowicz_a tabela płac 11.02.05, 22:02 WYSOKOŚĆ MINIMALNYCH STAWEK WYNAGRODZENIA ZASADNICZEGO W ZŁOTYCH1) TAkie są kategorie w tabeli płac. Od najwyższego stopnia w dół. 1.Tytuł zawodowy magistra z przygotowaniem pedagogicznym 2.Tytuł zawodowy magistra bez przygotowania pedagogicznego, tytuł zawodowy licencjata (inżyniera) z przygotowaniem pedagogicznym 3.Tytuł zawodowy licencjata (inżyniera) bez przygotowania pedagogicznego, dyplom ukończenia kolegium nauczycielskiego lub nauczycielskiego kolegium języków obcych 4.Pozostałe wykształcenie Odpowiedz Link