chocolate_cake 18.11.16, 14:30 Znacie taką szkołę językową? Jestem spoza Warszawy a szkoła warszawska z tym, że miałabym pracować dla firmy w moim mieście a raczej tuż pod dużym miastem, gdzie mieszkam. Pracował tam ktoś? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
englove Re: LANG LTC 18.11.16, 16:45 Byłam kiedyś na rozmowie, ale stawki mnie nie zachęciły. Potem jeszcze parę razy do mnie dzwonili z kursami do zaoferowania, więc pewnie nie mają lektorów. Moja znajoma kiedyś pracowała, tak jakieś 4 lata temu, przynajmniej wtedy z kasą nie było problemów. Jak przez mgłę pamiętam, że w umowie mieli jakieś dziwne zapisy o zakazie konkurencji, ale co dokładnie nie pamiętam. Odpowiedz Link
chocolate_cake Re: LANG LTC 18.11.16, 18:38 Mam od nich ofertę ale jest mnóstwo jakiś raportów, wysyłania opisów pocztą tradycyjną i parę innych rzeczy typu że musisz im przesłać kartkówki itp. Stawka taka sobie chociaż nie tragiczna ale dodatkowej pracy mnóstwo. Waham się bo to tylko około 3 godzin w tygodniu, za to blisko. Odpowiedz Link
baba67 Re: LANG LTC 19.11.16, 08:25 Oblicz sobie ile realnie zajmą Ci te dodatkowe rzeczy, wlicz też czas dojazdu, podziel stawke przez godziny i podejmij decyzję. Zebys nie okazało że stawka Ci wychodzi mniej niz sprzataczki. Odpowiedz Link
chocolate_cake Re: LANG LTC 19.11.16, 10:21 Dojazd to 4 minuty samochodem. To jest pod miastem, bywają korki i nikt tam z miasta nie będzie dojeżdżał na godzinę na 15.00 czy 16.00. Ja tam akurat mieszkam bo wyniosłam się z miasta 😊 Pracuję od lat ale w życiu nie widziałam aż takiej umowy. Mnóstwo dodatkowej pracy. No, zobaczymy co napiszą mi w poniedziałek. Odpowiedz Link
anglofil Re: LANG LTC 30.11.16, 22:40 Ja dla nich pracowałam 8 lat temu, płatności na czas, raporty nie zajmowały mi długo bo były fikcyjne- brałam rozdział z książki i wpisywałam po 2 linijki w każdej rubryce, chyba nikt tego nie czyta. Kasa z tego co wiem śmiesznie niska, jak na ich wymagania (oferowali mi grupę, gazownictwo, dobrze żeby specjalistyczne słownictwo dawać a jeszcze w ciekawej formie, filmików video, etc. za chyba 40 zł za godzinę) Odpowiedz Link
anglofil Re: LANG LTC 30.11.16, 22:43 No może nie fikcyjne, ale po łebkach bez jakiegoś wczuwania się w dokładny opis. Odpowiedz Link
panda9295 Re: LANG LTC 06.12.16, 11:49 Kursy w firmach rzeczywiście rządzą się swoimi prawami, bo korporacje tego wymagają :) Za to, jest to praca z bardzo ciekawymi ludźmi – sama uczę w firmach od lat i nie wyobrażam sobie uczenia w szkole... Dorosłym uczniom dobieram aktualne materiały, które mnie samą interesują, podsyłam linki do oglądania i słuchania. W trakcie nauki rozmawiamy na 100 ciekawych tematów ze świata ich pracy. Sama się przy tym bardzo rozwijam. To mi daje też, że trochę pracuję dla korporacji, a trochę nie ;) Oto formalności na zajęciach: Na każdych zajęciach – słuchacz podpisuje listę obecności (normalne, nie? ) Na koniec miesiąca trzeba ją wysłać pocztą i tyle. Raz w miesiącu – lektor uzupełnia temat zajęć i klika frekwencję w dzienniku online. Całość zajmuje około 10 minut. Regulamin rzeczywiście sprawia wrażenie obciążającego, ale jest wynikiem doświadczeń szkoły z nieuczciwymi lektorami… np. takimi, którzy wpisują „po 2 linijki w każdej rubryce, chyba nikt tego nie czyta” . – Owszem, czyta – metodyk, który nie jest śledczym. Szkoła szuka lektorów, którzy chcą i lubią uczyć. LANG ZAPEWNIA LEKTOROM: absolutną terminowość płatności, pełne wsparcie w materiałach i podręcznikach (na czas współpracy) oraz metodyków, którzy są zawsze w kontakcie – jeśli tylko lektor chce napisać, zadzwonić i porozmawiać o kursie czy słuchaczach. Poproś o wyjaśnienie Regulaminu w punktach, gdzie masz wątpliwości. Szkoła organizuje też super szkolenia, na które przyjeżdżają do nas lektorzy z całej Polski. Dla lektorów Lang niektóre są gratis. Szanujemy Lektorów – to nasi współpracownicy. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link