Dodaj do ulubionych

referencje

25.04.17, 00:02
Słuchajcie uczyłam w firmie przez kilka lat kilka osób, zmęczenie materiału po obu stronach zbiegło się z odgórną likwidacją finansowania zajęć przez firmę (mają 3 oddziały) i dowiaduję się, że jedynie mogę dostać osobiste, prywatne referencje od uczniów na zasadzie "miła pani, podpisał pan taki a taki", ale firma tj. "szef wszystkich szefów" nie daje firmowych, na papierze firmowym, bo uznaje, że skoro pracownikom dali wolną rękę w wyborze lektora to nie będą się angażować.... w szoku jestem.
Obserwuj wątek
    • anglofil Re: referencje 26.04.17, 17:46
      Nie ma gdzieś prawa, że freelancerowi należy się zaświadczenie o współpracy z firmą, nawet jeśli to tylko zaświadczenie, bez komentowania jakości współpracy?
    • aquella Re: referencje 03.05.17, 10:06
      nie wiem nic o paragrafach ale podejrzewam, że firmie się nie chce po prostu pisać referencji.
      Kiedy mi się zdarzyła taka sytuacja proponowałam byłej firmie z nową kontakt telefoniczny (a są czasem wymagania o kilku referencjach z czego np.dwie mają być telefoniczne) albo dawałam do podpisania gotowe referencje. W ocenie przez firmę Cbie na pewno można zawrzeć czy przychodziłaś bez odwoływań na lekcje, na ile byłaś flexible jeśli chodzi o zmienne godziny ( ja mam cyrk na kółkach rozstrzał od 8mej rano do 21ej), jak długo uczniowie kontynuowali lekcje u Ciebie, ilu ogólnie ich miałaś i nie było skarg/uwag lub jeśli były to skutkowały zmianami na korzyść uczniów itp. itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka