kasssia8 07.10.06, 13:35 Z jakiej książki radzicie korzystać, jaka książka jest dobra do nauki angielskiego osobę dorosłą bez znajomości jeżyka angielskiego, czyli English for biginner. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pandora_ Re: korepetycje 07.10.06, 14:28 A to Ty, przepraszam, zamierzasz tego kogoś uczyć? Odpowiedz Link
asia23bb Re: korepetycje 07.10.06, 15:52 Z Twojego postu ('biginner') rozumiem, ze Ty bedziesz uczona? Na pewno Ci nauczyciel cos podpowie:))))) Odpowiedz Link
samaira Re: korepetycje 08.10.06, 12:18 Jeśli samouczek to "Język angielski dla początkujacych" Kopczyńskiego. Odpowiedz Link
a.g.n.e.s1 Re: korepetycje 08.10.06, 21:49 Ale się czepiacie kobity:)' Literówki nie można zrobić? Wspułczójem waszym dziecią... Serio: dla dorosłych "biginners" polecam Cambridge "Face to face" elementary. Dołączona jest płyta z ćwiczeniami, ja korzystam i lubią Odpowiedz Link
pandora_ Re: korepetycje 08.10.06, 22:07 A tam czepiamy zaraz. I nie literówki, tylko koszmarna składnia :) Ja spytałam po prostu, kto kogo ma uczyć. Skoro autorka, to powinna też napisać, czego uczeń potrzebuje, jakie ma wrażenia z pierwszej lekcji i rozmowy itp. Na odległość trudno poradzić. Ale np. Longman ma ciekawą serię "Total English", jeśli mowa o niezłych książkach, szczególnie na zajęcia 1-2-1. Odpowiedz Link
kasssia8 Re: korepetycje 10.10.06, 14:47 Dziękuję za rady i krytykę, którą przyjmuję godnie. Wybrałam Face2face. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link
lexy82 Re: korepetycje 15.10.06, 01:07 Na pewno przydadzą się te książki: - www.lideria.pl/sklep/opis?nr=21985 - www.bookcity.pl/index.html?pid=1245 Ale przydałby się do tego typowy podręcznik, chyba że nauczyciel ma sporo materiałów. Odpowiedz Link