09.12.09, 21:12
Mam pytanie, czy po posmarowaniu twarzy auridermem mogę po wchłonięciu
posmarować jeszcze jakimś kremem? Po samym żelu odczuwam dyskomfort-skóra jest
ściągnięta.
Obserwuj wątek
    • nessie-jp Re: auriderm 09.12.09, 21:26
      A co to ma w składzie? Możesz przepisać z tubki?
      • zu2ha Re: auriderm 09.12.09, 21:51
        aua,alcohol,ethoxydiglycol,caprylic/capric trigliceride,phytonadione epoxyde
        hexane,propylene glycol, sodium acrylate / sodiumacryloyldimethyl taurate
        copolymer, polyisobutene, caprylyl / capryl glcoside, styrene / acrylate
        copolymer, carbomer, triethanolamine, lecithin, tocopherol, tocopheryl acetate,
        ascorbyl palmitate, disodium EDTA
        Uff, mam nadzieję że nie popisałam głupot, starałam się jak mogłam-nazwy jak z
        kosmosu.
        • nessie-jp Re: auriderm 09.12.09, 22:31
          Hm, wiesz co... Ja bym na twoim miejscu po prostu nie używała tego kremu. Skoro
          źle wpływa na skórę (jest ściągnięta), to nie warto go nakładać. Nie doczytałam
          się w składzie żadnego "ekstra" składnika, większość to zagęszczacze,
          zobojętniacze, konserwanty i kilka witamin. Zawiera dużo alkoholu, a to może
          powodować podrażnienie skóry.

Jeśli się uprzesz, oczywiście możesz nakładać po nim inny krem, ale lepiej nie
          "po" tylko "zamiast" :)
          • issey_miyake Re: auriderm 10.12.09, 17:06
            Nie ma potrzeby rezygnowania z tego kremu, ma bardzo dobre właściwości
            łagodzące, mimo tego, że posiada alkohol i niezbyt przyjemny zapach, to bardzo
            dobra kuracja na skórę naczyniową, nadreaktywną. To że delikatnie ściąga skórę
            to żaden powód do tego, by go odstawić. Jeśli ściąga używa się dodatkowo
            nawilżającego kremu.

ps: mam skórę nadreaktywną i nie ma równie dobrego kremu na rynku, jak auriga
        • issey_miyake dobry skład 10.12.09, 17:52
          Nie wiem skąd autorka wątku brała skład, ale jeśli chodzi o jedyny produkt Aurigi, to jest zupełnie inny.

Auriga, Auriderm XO Gel

Skład: aqua, alcohol denat, ethoxydiglycol, propylene glycol, caprilyc capric triglyceride, phytonadione (oxyde), sodium acrylate, sodium styrene, sodium acryloyldimethyltaurate copolymer, triethanolamine, tocopheryl acetate, tocopherol, PEG-10 maleate, poluisobutene, lecithin, nonoxynol 10 maleate, caprilyl capryl glucoside, carbomer, acrylate copolymer, ascorbyl palmitate, nonoxynol-4, disodium edta.
    • tijuana2 Re: auriderm 09.12.09, 22:30
      Moja kosmetyczka zaleciła mi stosowanie kremu po auridermie.
      • zu2ha Re: auriderm 09.12.09, 22:41
        w tym specyfiku, jak piszą, jest oksydowana postać witaminy K, dodatek witC i E,
        kupilam ją właśnie w celu uszczelnienia naczynek.
        • nessie-jp Re: auriderm 09.12.09, 23:08
          No jest ta witamina K, to fakt
          • marta_monika Re: auriderm 10.12.09, 09:05
            Spokojnie, spokojnie. Ten zel jest znany ze swojej duzej zawartosci
            alkoholu ale tez z tego ze robi cuda z cera naczynkowa i siniakami.
            Trzeba go ostroznie stosowac, uwazac zwlaszcza w miejscach gdzie
            skora jest delikatniejsza, w okolicach nosa, ust i oczu. Nakladac
            cienka warstwe i tylko tam gdzie jest to konieczne, na to krem jesli
            skora reaguje sciagnieciem. Efekty widac szybko - lagodzi rumien i
            skora robi sie bledsza.
          • issey_miyake Re: auriderm 10.12.09, 17:54
            nessie-jp napisała:

> No jest ta witamina K, to fakt
            • nessie-jp Re: auriderm 10.12.09, 18:44
              > Alkohol jako zagęstnik nie narobi dużo szkód

A po czym poznajesz, że w tym przypadku jest zagęstnikiem? Wydaje się, że jest
              wręcz podstawą składu (wraz z wodą). Mieszanina wody z alkoholem to się wódka
              nazywa, a nie krem do twarzy :)

> ps: jeśli krem dopochwowy zawiera w składzie alkohol, też go nie użyjesz?

Raczej nie mam w tych rejonach problemów z cerą naczynkową...
    • issey_miyake Re: auriderm 10.12.09, 17:00
      oczywiście, że możesz, minimum 30 minut odstępu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka