eeeggg 07.01.10, 16:51 Dziewczyny, które kosmetyki są lepsze Kerastase czy Loreal Expert? Różnica w cenie mniej więcej dwukrotna a jak Waszym zdaniem z jakością? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sabriel Re: Kerastase vs. L'oreal Expert 07.01.10, 18:45 Nie rozumiem zachwytów nad Kerastase.Nie dość, że drogie to efekty takie jak przy zwykłym szamponie. Zdecydowanie bardziej odpowiada mi Loreal Professionel.Używałam produktów dedykowanych włosom koloryzowanym tj. vitamino color i lumino color i bardzo je sobie chwalę. Odpowiedz Link Zgłoś
enith Re: Kerastase vs. L'oreal Expert 07.01.10, 19:02 Napiszę tak: gdybym do produktów L'oreal Expert miała tak łatwy dostęp, jak do Kerastase, bez namysłu przerzuciłabym się ne te pierwsze. I nawet nie ze wględu na cenę, ale jakość. Seria do włosów farbowanych (Vitamino Color) jest świetna, to samo ampułka po farbowaniu. Przyjemny jest też szampon Liss Extreme, choć nie przeznaczony stricte do mojego typu włosów. Innych serii nie próbowałam, ale jak tylko wykończę obecne produkty (Kerastase, a jakże), zamówię coś z Expert. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczna.dziewczyna Re: Kerastase vs. L'oreal Expert 07.01.10, 22:12 To ten sam koncern. Miałam i to i to, nie widzę różnicy przy dłuższym stosowaniu, stąd wystarczą mi Loreal za połowę ceny Kerastase. Odpowiedz Link Zgłoś
eeeggg Re: Kerastase vs. L'oreal Expert 08.01.10, 14:52 No właśnie tak mi się wydaje, że różnicy w ogóle nie ma albo jest jakaś niewielka. Jestem na etapie testowania jednych i drugich kosmetyków. Jak na razie kupiłam szampon Loreal density i mojemy mężowi służy, mnie tak sobie, ale to szampon nie do moich włosów (kupiłam z myślą o mężu i przy okazji sama używałam). Mam też szampon loreal expert shine blond, ale jeszcze nie używany, spray volume expand (bardzo fajny) i mleczko kerastase volumintense (jeszcze nie wiem, czy fajny). A i miałam ampułkę Kerastse volumorphose, ale bez rewelacji. Jak widać najbardzie interesują mnie kosmetyki do włosów cienkich, takie nadające objętości i nie obciążające włosów oraz do włosów farbowanych (mam długie blond włosy, farbowane, dosyć gęste, ale cienkie). Może mozecie coś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś
enith Re: Kerastase vs. L'oreal Expert 08.01.10, 21:33 Wiem, że Kerastase to dziecko L'oreal, ale ja akurat widzę różnicę w produktach. Oleo Relax Kerastase skuteczniej wygladza, niż Liss Extreme, z kolei Vitamino Color lepiej chroni włosy przed utratą koloru, niż Chroma Reflect Kerastase. Staram sie więc z obu linii wybrać produkty, które najbardziej pasują moim włosom. Co do nadawania objętości włosom cienkim, o co pyta przedmówczyni, to mi bardzo podeszła seria Resistance Kerastase właśnie. Przy czym najbardziej spektakulany efekt miałam stosując szampon, na to (co drugie, trzecie mycie) odżywka do spłukiwania, potem cement termiczny (bez spłukiwania) i na koniec sprej Extra Corps. I te cztery produkty, choć z zasady przeznaczone do rekonstrukcji zniszczonych i słabych włosów, świetnie spisywały się na moich cienkich włosach do połowy szyi (typowy bob). Kerastase ma linię stricte nadającą objętość, ale z jakiegoś powodu nie podeszła mi ona, wolę jednak Resistance, niż Volumactive. Przy czym, gdy już zużyję moje zapasy, spróbuję czegoś z L'oreal Expert. Z tego co wiem, mają linię do włosów cienkich, kto wie, może dobrze się spisze na moich włosach? Odpowiedz Link Zgłoś
candy24 Re: Kerastase vs. L'oreal Expert 09.01.10, 01:25 ja uzywam Kerastase-szampon nadajacy polysk ( taki w pomaranczowej butelce-przezroczysty) i po pierwszych zastosowaniach bylam zachwycona -wlosy blyszczace bez efektu puszenia sie, no ale niestety czar prysl -ostatnio wlosy sa mniej blyszczace i pusza sie takze zwatpilam , poczekam az skonczy mi sie szampon i kupie cos innego tylko jeszcze nie mam pojecia co-zeby dalo zamierzony efekt. mam tez olejek oleo relax z tej samej lini co szampon- jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
2zuza0004 Re: Kerastase vs. L'oreal Expert 10.01.10, 17:47 to co zaproponujecie dla rozjaśnianych balejażem, suchych, porowatych i łamiacych sie włosów? Koleżanka poleca maske Kerastase, Chroma Riche, Radiance, a ja zastanawiam się nad tą serią L'Oreal Professionnel, Serie Expert? Odpowiedz Link Zgłoś
genie.in.the.bottle Re: Kerastase vs. L'oreal Expert 10.01.10, 23:27 2zuza0004 napisała: > to co zaproponujecie dla rozjaśnianych balejażem, suchych, > porowatych i łamiacych sie włosów? Koleżanka poleca maske Kerastase, > Chroma Riche, Radiance, a ja zastanawiam się nad tą serią L'Oreal > Professionnel, Serie Expert? Ja rozjasniam wlosy,od ladnych paru lat.Przez co oczywscie bardzo sie zniczyly,suche,polamane i bardzo stracily na objetosci.A zawsze mialam geste wlosy.Od roku stosuje l'oreal professionnel - absolut repair.Szampon,odzywka i ampulki od czasu do czasu.Do tego uzywam jeszcze maseczki treatment wax.Roznica jest ogromna.I co najlepsze znowu ma geste wlosy i juz mi nie wypadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: Kerastase vs. L'oreal Expert 10.01.10, 20:57 Ja uzywam Loreal Professional czy jak im tam - zarowno do farbowania jak i pielegnacji. Mam lojotokowe zapalenie skory i jedynie ich produkty nie powoduja u mnie podraznien. Odpowiedz Link Zgłoś
bpong Re: Kerastase vs. L'oreal Expert 11.01.10, 13:57 Osobiscie wyprobowany dla blondynek Shine blond, nadaje wspanialy kolor nawet podczas zimy (jestem naturalna blondynka), Z kerastase bylam zachwycona cement..Teraz zamierzam kupic odzywke loreal dla blondynek shine blond. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś