Dodaj do ulubionych

jak dbac o urode??????

IP: *.fonet.pl / *.crowley.pl 22.02.04, 21:30
witam
mam do was serdeczna prosbe ,
] podpoweidzcie jak dbacie o urode.
tzn jak zaczynacie dzien
mleczko
tonik
i co dalej
Obserwuj wątek
    • Gość: bea Re: jak dbac o urode?????? IP: *.fonet.pl / *.crowley.pl 22.02.04, 22:58
      ???????????
    • ab1960 Re: jak dbac o urode?????? 24.02.04, 10:51
      Witam, nikt się nie odzywa a jak zobaczą , że ja coś napisalam będą mialy znów
      pożywkę, ale trudno.
      Bez względu na rodzaj cery zawsze powinno się umyć twarz, potem zastosować
      tonik a następnie krem + krem pod oczy. Wszystko powinno być oczywiście
      dostosowane do indywidualnych potrzeb, uzależnione od wieku, rodzaju cery.
      Trudno również stwierdzić , że należy używać mleczka do mycia, ja lubię wodę
      więc używam odpowiedniego żelu i wody plus cała reszta.
      Poza tym są pewne zabiegi jak peeling, maseczka które dobrze jest stosować
      biorąc pod uwagę indywidualne potrzeby.
      Masz ochotę to napisz coś więcej o sobie możesz od razu na mojego e-maila.

Pozdrawiam
      • Gość: Beata do ab 1960 IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 24.02.04, 10:57
        Jesteś tak uprzejma, że odpowiadasz, że osmielę się zapytać...choć pytanie może
        wydać się głupie...Powiedz mi, jak nakladać krem pod oczy? Czy smaruje się nim
        skóre tuż przy linii rzęs, czy niżej przy zaczątkach kości policzkowych,a on
        sam jest wchłaniany przez skórę dolnej powieki???
        • Gość: Monika Re: do ab 1960 IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 24.02.04, 11:15
          Nie powinno sie nakladac kremy zbyt wysoko na dolnej powiece, bo moze powodowac
          to podraznienia oka. Oczywiscie smaruj tez gorna powieke. Sa rozne techniki juz
          samego nakladania kremu poprzez masaze, glownie takie okrezne dookola oka.
          Niektore firmy, jak np. Dior czy HR pokazuja to na ulotkach dolaczanych do
          kremow.
          Rano polecam jeszcze rozne blyskawiczne maseczki rozswietlajace, poprawiaja
          humor i wyglad skory. zwlaszcza po imprezie :)
          • Gość: Beata Re: do Moniki IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 24.02.04, 11:24
            Moniczko! Serdeczne dzięki....Po prostu nigdy jeszcze nie używalam kremów pod
            oczy... a że jestem dosłowna i skrupulatna...zastanowiło mnie, że są to
            kremy "pod oczy" a nie "na oczy"...Niemniej jeszcze raz dzięki...rozwialaś moje
            wątpliwości:)))))
        • ab1960 Re: nakładanie kremu pod oczy 24.02.04, 11:59
          z tego co mnie nauczono kremy pod oczy nakładamy jak jest kość od oczodołu
          wokół oka, poza tym robimy to jednym palcem delikatnie wklepując ( mam myśli
          palec serdeczny - ten na którym nosimy obrączkę ) aby nie niszczyć istniejących
          włókien kolagenowych i nie rozciągać zbytnio skóry. Przy linii rzęs nie polecam
          bo jak krem dostanie się do oka to poprostu nastąpi podrażnienie, często mylone
          z uczuleniem. Pozdrawiam
          • Gość: K. Re: nakładanie kremu pod oczy IP: *.mtvk.pl 24.02.04, 12:36
            Slyszalam, ze trzeba nakladac krem takze w okolicy zewnetrznego kacika, az na
            skroni.
          • Gość: Beata Re: nakładanie kremu pod oczy IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 24.02.04, 13:06
            Jeszcze raz bardzo wszystkim dziękuję:)))))))Pozdrawiam serdecznie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka