Dodaj do ulubionych

perfumy na prezent

07.04.10, 19:29
Hej dziewczyny:)poszukuję fajnych, modnych perfum na prezent dla
koleżanki:)dokładnie dla dziewczyny po 20 "podążającej za trendami':)
Pomóżcie:)
Obserwuj wątek
    • orange_tail Re: perfumy na prezent 07.04.10, 19:56
      fajne, modne perfumy? odwiedź pierwszą lepszą perfumerię internetową i zobacz,
      co się najlepiej sprzedaje. na merlin.pl mają taką opcję, na przykład.
    • elfia4 Re: perfumy na prezent 07.04.10, 19:58
      Perfumy to tak indywidualna sprawa, że trudno je kupić w ciemno. Ja bym się nie pokusiła jeśli nie potrafiłabym chociaż w przybliżeniu określić upodobań koleżanki. Pomijam tu kwestię tego, ze każda skóra inaczej reaguje na dany zapach, ale bez określenia kategorii zapachów czy tego czego koleżanka używa obecnie trudno powiedzieć cokolwiek.
      Jeśli wyznacznikiem ma byc nowość i moda na zapach to wystarczy przejrzeć babskie gazety czy zerknąć w douglasie na top 10 zapachowe:)
      Pozostaje kwestia ceny tych perfum. Mamy szukac wśród adidasów czy chanelek?
      Jeśli nie znasz kompletnie gustu koleżanki kup jej coś innego niż perfumy.

• zancia87 Re: perfumy na prezent 07.04.10, 20:12
        chodzi mi o markowe nie sportowe perfumy:)macie jakieś marki warte
        polecenia?mówimy o osobie trochę zwariowanej,wiecznie uśmiechniętej, pewnej
        siebie i podążającej za każdym nowym trendem...
        • elfia4 Re: perfumy na prezent 07.04.10, 20:28
          Ale ta osoba lubi perfumy z kategorii kwiatowej, orientalnej, szyprowej, aldehydowej, drzewnej, owocowe, oceaniczne? Raczej lekkie czy cięższe?
          Bez tego zawężenia można wypisywać do rana.
          Kupisz jej owocową escadę, a okaże sie, że koleżanka woli cięższy kaliber typu orientalny angel, code czy poison:)
          • zancia87 Re: perfumy na prezent 07.04.10, 20:39
            no to akurat mogę określić:)kwiatowe, owocowe i świeże:)lekkie perfumy na
            dzień...jakie polecacie?
            • orange_tail Re: perfumy na prezent 07.04.10, 20:47
              perfumy escada są młodzieżowe. co roku praktycznie pojawiają się nowe wersje,
              więc można wybierać.
            • elfia4 Re: perfumy na prezent 07.04.10, 20:51
              Możesz poszukać wśród takich zapachów jak amor amor carachela, miracle lancome, halloween j. del pozo, gucci rush 2, baby doll od YSL.
              Escady są raczej słodko-owocowe, może warto zwrócić na nie uwagę, chociaż ja ich nie lubię.
              Ładny jest też zapach burberry brit i moschino funny ciepłe i lekkie, ale nie ulepki:)
              Tak czy inaczej musisz wybrać się do perfumerii i obwąchać te propozycje.
              • anna377 Re: perfumy na prezent 16.08.10, 16:41
                najlepiej zorientować się w perfumerii w dostępnych zapachach i wybrać ten,
                który prawdopodobnie się jej spodoba. a potem zamówić je przez internet bo
                zawsze taniej :)
    • zancia87 Re: perfumy na prezent 07.04.10, 20:52
      czyli polecacie escade?a co sądzicie o moschino albo calvin klein?znacie serwisy
      gdzie można by było dokładnie poczytać o perfumach?
      • zonia30 Re: perfumy na prezent 07.04.10, 21:00
        ja też bym poleciła escadę- idealna na lato, lekka, owocowa. Na
        perfumeri.pl często są spore promocje i duży wybór. Ostatnio kupiłam
        escadę mamie moon sparkle za 112 zł za 100 ml.
      • elfia4 Re: perfumy na prezent 07.04.10, 21:01
        wizaz.pl/kosmetyki/
        wpisujesz w wyszukiwarkę nazwę lub producenta i czytasz dziesiątki opinii o zapachu.
        Ja bym się skłaniała raczej ku moschinno niż escadę, a z CK może cię zainteresować in2u. Wszelkie eternity i euphorie nie pasują do kategorii lekkich kwiatowo-owocowych. Eternity mają drażniącą wiele osób nutę goździka.
        Amor amor też jest popularny i bywa w promocjach w perfumeriach internetowych czy w naturze.
        • bell82 Re: perfumy na prezent 07.04.10, 21:03
          a jak troszke po angielsku to polecam

www.fragrantica.com

wszystkie zapachy swiata, mozesz wyszukiwac po nutach zapachowych tez
    • zancia87 Re: perfumy na prezent 08.04.10, 10:38
      dziewczyny a jak z miejscem zakupu?co polecacie a czego unikać?:)doradzicie coś?:)
      • ola_pozytywna Re: perfumy na prezent 08.04.10, 11:05
        Ja kupowałam parę razy w dolce.pl. Duzo taniej niż w stacjonarnych perfumeriach.
        Tyle, że nie wszystkie zapachy tam są dostępne.

Co do zapachów Escady, byłabym ostrożna. Nie każdy lubi ten typ (mnie np.odrzuca).
        Natomiast bardzo ciekawe propozycje rzuciła elfia4, podpisuję się pod nimi
        oburącz. Może z wyjątkiem Rush2, którego akurat jakoś nie lubię. Z podanych
        przez elfię4 dla siebie wybrałabym Burberry Brit, ale wszystkie są godne polecenia.
        • zancia87 Re: perfumy na prezent 08.04.10, 11:25
          czyli konkretnie, mówicie, że escady nie polecacie?a na jakieś inne mam też
          uważać?żeby nie było za słodko:)
      • bell82 Re: perfumy na prezent 08.04.10, 13:06
        w superfarmie sa fajne obnizki i znajdziesz tam wiekszosc wymienionych zapachów
        - moschino, baby doll, dolce gabbana..escady kojarza mi sie strasznie słodko i
        landrynkowo..natomista zapachów jest tyle ze ciezko cokolwiek doradzic..moze to
        moschino? musiałabys sie przejsc i powachac..
    • zancia87 Re: perfumy na prezent 08.04.10, 18:14
      jeśli jesteście posiadaczkami którychś z tych perfum to w jakich cenach i gdzie
      kupiłyście te perfumy?
      • bell82 Re: perfumy na prezent 08.04.10, 18:44
        swego czasu uwielbiałam moschino - love love, sliczny swiezy zapach, w rossmanie
        , naturze i supherfarmie w promocji kupisz juz za 80-90 zł, mysle ze jest to
        taki bezpieczny zapach

www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=9942
        jego brat, rowniez bardzo przyjemny

www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt-23738-opis-Moschino-Cheap-Chic-Hippy-Fizz-EDT.htm
        wspominane wczesniej Baby Doll, pieknie sie rozwijaja wg mnie, na poczatku moga
        sie wydawac troche ciezkie ale szybko to mija

wizaz.pl/kosmetyki/produkt-382-opis-YSL-Baby-Doll.htm
        w promocji ok 100 zł
        • zancia87 Re: perfumy na prezent 08.04.10, 20:17
          dzięki bardzo:)jeszcze macie jakieś podpowiedzi co do sklepów i na co uważać?
    • zancia87 Re: perfumy na prezent 08.04.10, 21:43
      dzięki bardzo:)jeszcze macie jakieś podpowiedzi co do sklepów i na co uważać?
      • minniemouse Re: perfumy na prezent 09.04.10, 08:51
        wiesz co, rownie dobrze mozesz spytac:

"dziewczyny, poleccie mi jakis nowy fajny trendy markowy krem"...
        sa marki Dior, Chanel, Guerlain, Lancome, Shiseido, Lancaster,
        E. Lauder, E Arden, Clinique, La Mer, H Rubinstein, Borghese,
        Shu Uemura, Biotherm, Jurlique, L. Watier, Oriflame, A. Arpel,
        B. Brown,

moglabym tak dzien i noc
        a to dopiero nazwy firm
        teraz pytanie JAKI krem, do jakiej cery, na dzien na noc it itp

tak samo jest z perfumami

nawet jak napiszesz ze 'kwiatowe lekkie' itd itp to i tak trudno trafic
        najlepiej by bylo jakbys podejrzala co do tej pory uzywala,
        podala nazwy to wtedy mozna bedzie ci cos rozsadnie doradzic
        albo chociaz idz z nia do Douglasa i obserwuj czym sie zachwyca.

Tommy Hilfiger Girl te pierwsze oryginalne to moim zdaniem bardzo fajne
        niedoceniane perfumy
        swietne dla mlodej dzieczyny, swietne na lato swieze orzezwiajace troche
        kwiatowe ociupinke korzenne
        nawet eleganckie

drugie, ktore w tej chwili u nas w Kanadzie robia furore to super dziewczeca
        delikatna Balenciaga z fiolkiem

trzecie moim zdaniem ciekawe ale tez delikatne to nowy Versace takie fiolerowe
        opakowanie a nazwy nie pamietam.

a i kazda na lato jest dobra Vera Wang zwlaszcza jej nowsze Princess. ale to
        drogie perfumy.

rowniez drogie ale uwazane za trendy w zeszlym roku i jeszcze w tym jest Miss
        Dior
        CHERIE - slodko-owocowo-deczko kwiatowe, fajne, delikatne.

Minnie
        • issey_miyake Re: perfumy na prezent 29.04.10, 03:29
          minniemouse napisała:

> a i kazda na lato jest dobra Vera Wang

Look jest świetny, rewelacyjnie ewoluuje
    • zancia87 Re: perfumy na prezent 09.04.10, 20:29
      mam takie pytanko jeszcze...orientujecie się jakie są porównywalne ceny przy
      zakupie w sklepach takich jak douglas i inne perfumerie a w tych polecanych
      przez was internetowych?:)bo akurat jeśli o to chodzi to już jestem mało
      zorientowana...zapach już prawie w sumie wybrany no ale nie chcę przepłacić:)
      • orange_tail Re: perfumy na prezent 09.04.10, 21:12
        kupowałam w tagomago burberry 30ml za 99zł. w perfumerii hulają po ~160 zł
        wzwyż. do tego sklepu mam 2 przystanki, więc nie płaciłam za przesyłkę i
        odebrałam osobiście. podobnie było z perfumami z merlin.pl. też mam blisko do
        punktu odbioru.

tak więc kieruj się też tym, że zamówienie można odebrać osobiście. zwykle
        następnego dnia dają znać, że perfumy już są. ale rozumiem, że nie każdy mieszka
        w warszawie...
    • labovi Re: perfumy na prezent 11.04.10, 12:40
      A ja ostatnio dostałam coś bardzo ciekawego: Studio Perfum. Jest to taki zestaw
      złożony z sześciu buteleczek ze skoncentrowanymi zapachami, buteleczką z
      atomizerem, pipetkami i takimi papierowymi patyczkami (takie jak sa w
      perfumeriach do sprawdzania zapachu). No i zabawa polega na tym, że można sobie
      poekseprymentować i samemu zrobić zapach. Ja dostałam zestaw kwiatowy (te
      zapachy w buteleczkach są tak dobrane, aby do siebie pasowały, podobna nuta),
      ale wiem, że są orientalne i świeże jeszcze. Zapachy są bardzo trwałe i pachną
      intensywnie. Jestem dorosła i prezent straszliwie mi się spodobał. Ale teraz
      myślę, że mojej 18-letniej kuzynce na 18 coś takiego bym sprawiła. Pomysł jest
      chyba fajny. Co o tym sądzicie? Wystarczy wiedzieć mniej więcej jaki typ
      zapachów danej osobie pasuje, a resztę obdarowana osoba zrobi sama:)
      • zancia87 Re: perfumy na prezent 12.04.10, 11:42
        no też ciekawy pomysł:)ile to kosztuje?
        • deszczowa.parasolka Re: perfumy na prezent 12.04.10, 12:51
          Nie wiem, ile chcesz wydać na taki prezent? Na pewno polecam perfumy Synesis -
          dla młodej Białe molo (delikatne z ozonem) albo Party (cytrusowe). One kosztują
          ponad 100, ale przy zakupach można zaznaczyć zniżkę 25% (na urodziny i
          imieniny), więc można taniej:P

Poza tym to w rossmanach jest mnóstwo zapachów, stojąc przy półkach można sobie
          wybrać fajny zapach w granicach 30-50 zł. No i Avon - zapachy są ładne, ale ja
          je czuję max. 20 minut po tym, jak użyję, mało trwałe ...
          • zancia87 Re: perfumy na prezent 12.04.10, 20:57
            nie nie, mi bardziej chodziło o droższe marki:)ale dziękuję za pomoc:)dziewczyny
            mam takie pytanie jeszcze, gdzie zwykle zamieszczacie, o ile wyrażacie opinie o
            perfumach?
            • orange_tail Re: perfumy na prezent 12.04.10, 22:59
              wizaz.pl, ale z ich poziomem różnie bywa... moje są niezłe ;)
              • zancia87 Re: perfumy na prezent 13.04.10, 19:49
                a ciekawi mnie czym w ogóle się dziewczyny kierujecie jak kupujecie perfum?w
                sensie co jest istotne według was a co nie?:)
                • orange_tail Re: perfumy na prezent 13.04.10, 20:11
                  widzę, że robi się mała ankieta. piszesz pracę licencjacką?
                • miriam_73 Re: perfumy na prezent 13.04.10, 21:03
                  Jak to czym? Nosem. Jak mi się zapach podoba to go kupuję. Nie podoba się -
                  odstawiam na półkę.
                  Cennym źródłem "perfumiarskim" jest osmoz.com.

Aha zawsze i wyłącznie "te perfumy", a nie "ten perfum"...
                  • zancia87 Re: perfumy na prezent 13.04.10, 21:07
                    absolutnie nie praca licencjacka:)po prostu pierwszy raz odważyłam i
                    zdecydowałam się poradzić na forum:) widzę, że niektóre z Was są prawdziwymi
                    fachowcami więc jestem ciekawa kilku rzeczy:)
                  • lonely.stoner Re: perfumy na prezent 13.04.10, 21:11
                    amor amor cacharel- nie znam osoby ktorej sie nie podobaja, a ja jak bylam u
                    mojej mamy chyba w swieta to wszystkie jej kolezanki chcialy takie same perfumy
                    + wszystkie moje kolezanki sie pytaja co to???

ewentualnie Lacoste Touch of Pink - nie jest to nowosc ale tez sie podoba
                    wszsytkim. Taki bezpieczny prezent, dla kogos w wieku lat 20:)
                    • go_go_yubari Re: perfumy na prezent 14.04.10, 15:40
                      Ostroznie z takimi poradami, nie ma czegos takiego jak bezpieczny prezent akurat
                      w kwestii perfum. Mam 20 lat i gdyby ktos kupil mi Amor Amor czy ktorakolwiek
                      propozycje Lacoste- stracilby pieniadze, bo mi sie te zapachy po prostu nie
                      podobaja. Kazdy niestety ma inny gust i naprawde ciezko jest utrafic z
                      zapachami. Ktos moze uzywac zapachow slodkich, owocowych, kupimy mu wlasnie cos
                      w tym stylu i okaze sie, ze jednak sie nie podoba, ze cos nie pasuje. Wiadomo,
                      ze mysli sie stereotypowo i ze dla mlodej dziewczyny niby cos swiezego,
                      delikatnego jest odpowiednie. Teoretycznie tak, ale co jesli sie okaze, ze woli
                      przyprawowy orient?
                    • paulinaa Re: perfumy na prezent 14.04.10, 20:27
                      lonely.stoner napisała:

> amor amor cacharel- nie znam osoby ktorej sie nie podobaja,
                      >

no widzisz, mnie nie znasz ;]
                      amor amor to najgorszy zapach na swiecie i jakby mi go ktos dal w prezencie to
                      naprawde zmienilabym swoj stosunek do tej osoby;]
                    • miriam_73 Re: perfumy na prezent 16.04.10, 11:22
                      O, widzisz, to mnie nie znasz ;-)

Dla mnie AMor Amor to mega-pfuj. Nie cierpię. Zresztą poczciwego Cacharela lubię
                      tylko Glorię i Noa (klasyczne, nie te nowsze mutanty).
                    • mm969696 Re: perfumy na prezent 28.04.10, 15:27
                      zgadzam się. amor amor są piękne i wszystkim się podobają. MOja mama raz
                      pożyczyła ode mnie te perfumy i gdy przyszła z pracy była zachwycona ponieważ
                      dwaj mężczyźni powiedzieli jej że pięknie pachnie, no i od razu zażyczyła
                      sobie je na prezent:)
    • zancia87 Re: perfumy na prezent 15.04.10, 20:16
      no właśnie, dzięki forum się dowiedziałam, że najbardziej ryzykowne to DKNY,
      Amor Amor i Escada:)
      • lika78 Re: perfumy na prezent 17.04.10, 11:29
        Moje odkrycie tej wiosny: miss dior cherie.
        • daylily Re: perfumy na prezent 17.04.10, 21:01
          Miss Dior Cherie są cudne i dla 20 latki chyba idealne. Piekne sa również Idole
          Armani, ale to już bardziej zmysłowy zapach raczej dla 30 latki, wszystko to
          rzecz gustu i osobowości danej osoby.
          • minniemouse Re: perfumy na prezent 18.04.10, 23:26
            Balenciaga tez jest cudna bo pachnie fiolkami.
            to w koncu co kupilas Zancia?

Minnie
            • zancia87 Re: perfumy na prezent 20.04.10, 22:38
              no kupiłam Moschino Happy Fizz:) i trafiłam jak nie wiem:)
              • zancia87 Re: perfumy na prezent 20.04.10, 22:39
                a ja mam takie pytanie, gdzie dodajecie i czy dodajecie opinie po zakupie?bo
                chciałabym znaleźć dobry serwis,żeby to zrobić:)
                • jedynykasztanek Re: perfumy na prezent 29.04.10, 12:37
                  ja czasem zostawiam...Myślę że fajnie zostawić komentarz do dobrego sklepu, tak
                  by inni wiedzieli że akurat ten sklep jest godny zaufania:):)
    • lovecosmetics Re: perfumy na prezent 20.04.10, 23:06
      Gratuluję wyboru:) Moschino jest takie ... bezprensjonalne...
    • minniemouse Re: perfumy na prezent 20.04.10, 23:37
      a, Moschino.. :)
      a tak, przyjemne, a najwazniejsze ze trafilas :)
      Minnie
    • wsi3 Re: perfumy na prezent 18.08.10, 21:53
      Od niedawna posiadam zapach loose no2 for women. Super zapach,
      polecam na prezent - ma bardzo ładne opakowanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka