Dodaj do ulubionych

Dziewczyny, które farbują włosy, help!!!!!

11.05.10, 18:56
Pierwszy raz zafarbowałam włosy. Decyzja niby przemyślana bo juz tysiąc
pięćset razy wybierałam się do fryzjera z taką myślą i w końcu wcieliłam
"plan" w życie. Ostrożnie - bo kolor zbliżony do mojego naturalnego
ale...tęsknie za moimi naturalnymi włosami!! :( I tak się zastanawiam czy za 2
m-ce(?) jak zejdzie mi farba to czy wróci mi pierwotny kolor????

(plis, napiszcie, że tak!:))
Obserwuj wątek
    • nessie-jp Re: Dziewczyny, które farbują włosy, help!!!!! 11.05.10, 19:16
      Czym farbowałaś?

Jeśli gotową farbą chemiczną, to nie ma żadnych szans
    • doma03 Re: Dziewczyny, które farbują włosy, help!!!!! 11.05.10, 19:26
      Jesli były farbowane normalną farbą to nei zejdzie , jedynie mozesz
      ściąć i czekać az odrosna badz czekac aż odrasną i wtedy sciąć
      zafarbowane.
      Chyba że były farbowane szamponem koloryzującym badź tak zwaną
      szamponetką to wtedy jesli kilk arazy umyjesz wlaosy zejdzie ;DD
    • oxy_gen_86 Re: Dziewczyny, które farbują włosy, help!!!!! 11.05.10, 19:32
      Farba!;(

nie chce tych wlosow, chce swoje !!!!
      szit! czyli ta farba nigdy mi nie zejdzie!? bede tylko nowe (?) odrosty?!

wrrr co mnie podkusilo:((((
      --
      "Uspokój się, ty damski krasnoludku,
      Niewyrośnięte minimum kobiety,
      Paciorku, szyszko! (...)"
      • nessie-jp Re: Dziewczyny, które farbują włosy, help!!!!! 11.05.10, 19:42
        No niestety, jak farba, to nic nie zejdzie.

Ewentualnie możesz za tydzień spróbować ufarbować włosy na kolor zbliżony do
        naturalnego.

Ale nie rób tego TERAZ. Po pierwsze, zniszczysz włosy. Po drugie, teraz jesteś w
        szoku :) spowodowanym zmianą
        • oxy_gen_86 Re: Dziewczyny, które farbują włosy, help!!!!! 11.05.10, 19:54
          Fajnie:(

wolalabym juz chyba stracic wszystkie paznokcie niz nigdy nie powrocic do
          naturalnego koloru. Ale zachcialo mi sie "wiosennych" zmian:/

A nowego koloru juz nie polubie. Ja juz tak mam (jak z ludzmi) - albo od
          poczatku albo wcale!. Pozstaje mi wiec przeczekac z 1,5 m-ca i eksperymentowac
          dalej.
    • myszmusia Re: Dziewczyny, które farbują włosy, help!!!!! 11.05.10, 19:41
      jedynie jesli miałas np. diacolor czyli koloryzacje nietrwała to sie wymyje ale tez nie całkiem, zostaje ci czekanie i ciecie
      • oxy_gen_86 Re: Dziewczyny, które farbują włosy, help!!!!! 11.05.10, 19:46
        Wg mnie koloryzacja nietrwala (bo trwala to jaka?). Najbardziej zalezy mi na tym
        zeby odzyskac naturalny kolor u nasady:( zreszta najbardziej zalzy mi na calej
        dlugosci:(

A podobno szampony przeciwlupiezowe szybciej wyplukuja farbe z wlasow?
        • myszmusia Re: Dziewczyny, które farbują włosy, help!!!!! 11.05.10, 20:18
          > A podobno szampony przeciwlupiezowe szybciej wyplukuja farbe z wlasow?

tylko "podobno" - z tego co ja zauwazyłam;-)

> Wg mnie koloryzacja nietrwala (bo trwala to jaka?)

trwala to np. farba z amoniakiem, zreszt ja od strony chemicznej nie powiem "za cienka" jestem;-)

a nie wiesz - nie pamietasz jak nazywalo sie to cos co ci fryzjerka kładła na głowe?;-) firma? nazwa?
        • nessie-jp Re: Dziewczyny, które farbują włosy, help!!!!! 11.05.10, 20:23
          > A podobno szampony przeciwlupiezowe szybciej wyplukuja farbe z wlasow?

Wypierają barwnik chemiczny z włosów
    • iwonagos Re: nessi. plissss;) 11.05.10, 21:10
      Co Ty za herezje kobieto głosisz? Bzdura.

A Ty autorko zapytaj, każdy dobry fryzjer Ci powie, że farba nie zmienia koloru naturalnego włosa. Niby w jaki sposób? Kolor włosów, tak samo jak oczu, skóry mamy zapisany w genach i nic go nie zmieni. Spokojnie wrócisz do swojego kolru włosów, ale niestety farba nie zejdzie. Odrosną i będą te same.
      • nessie-jp Re: nessi. plissss;) 11.05.10, 21:30
        iwonagos napisała:

> Co Ty za herezje kobieto głosisz? Bzdura.

To znaczy jakie konkretnie herezje? Ze farby zawierają rozjaśniacze? Ze raz
        zafarbowany włos już taki zostanie, dopóki nie odrośnie?

Włos to martwa tkanka, trwała farba (na bazie metali) wnika w jego strukturę i
        choć można ją częściowo stamtąd wypłukać (szampony przeciwłupieżowe zawierające
        związki selenu) to rozjaśniony włos I TAK już do swojej naturalnej barwy nie wróci.

Nie wiem, co cię tak w tym dziwi.
        • iwonagos Re: nessi. plissss;) 11.05.10, 22:38
          Napisałaś:
          Raz rozjaśniony i zafarbowany chemicznie włos nigdy nie wróci do
          stanu sprzed farbowania.

Tzn twierdzisz, że farbowanie zmienia naturalny kolor włosów? To herezja, bo kolor włosów, oczu, skóry to kwestia genów, tego nie da się niczym zmienić.
          Gdyby można było, to chętnie smarowałabym się jakąś mazią, żeby sobie na trwałe przyciemnić skórę.
          • nessie-jp Re: nessi. plissss;) 11.05.10, 23:02
            > Napisałaś:
            > Raz rozjaśniony i zafarbowany chemicznie włos nigdy nie wróci do
            > stanu sprzed farbowania.
            >
            > Tzn twierdzisz, że farbowanie zmienia naturalny kolor włosów? To herezja, bo ko
            > lor włosów, oczu, skóry to kwestia genów, tego nie da się niczym zmienić.

O czym ty mówisz?

Włos
    • oxy_gen_86 Re: Dziewczyny, które farbują włosy, help!!!!! 12.05.10, 19:18
      No to nie pozostalo mi nic innego jak tylko cierpliwie czekac na odrosniecie
      wlosow. To juz postanowione - nie farbuje sie w czerwcu (a taki byl plan).
      Myslicie, ze za pol roku wystarczy?

Przynajmnjei zycie kolejny raz nauczylo mnie, ze nie doceniem tego co mam. Jak
      strace to zaluje. A wiec od dzis wprowadzam w zycie metode "plusow i minusow":)
      • moniczkalovemax Re: Dziewczyny, które farbują włosy, help!!!!! 12.05.10, 19:27
        A jaki masz naturalny kolor wloso i na jaki przefarbowalas jesli mozna
        wiedziec?? moze wystarczy u fryzjera polozyc farbe w naturalnym
        odcieniu??
        • oxy_gen_86 Re: Dziewczyny, które farbują włosy, help!!!!! 12.05.10, 21:00
          Moj naturalny kolor to ciemny blond. Z tym, ze mam wlosy krecone wiec w
          zaleznosci od tego jak padalo swiatlo - w jednym miejsu rudawe, casem wydawaly
          sie brazowe. W kazdym razie u nasany mialam ciemniejsze, koncowki i od spodu
          jasniejsze. Wiele osob okreslalo je jako "miodowe".

Teraz mialy byc o ton jasniejsze. Mam wrazenie, ze sa ciemniejsze. Bo wiadomo -
          kazdy wlos reaguje inaczej.

Jestem zielona w sprawach farbowania (zreszta jak widac po tym watku) wiec co mi
          radzicie: nie farbowac w ogole i cierpliwie czekac czy jednak ten szampon? (a
          tak BTW szapony koloryzujace wysuszaja i niszcza wlosy?)
      • annakate Re: Dziewczyny, które farbują włosy, help!!!!! 12.05.10, 19:31
        włosy rosna około 1 cm na miesiąc, policz sobie ile potrwa odzyskanie
        naturalnego koloru na zaplanowanej długości

• lovecosmetics Re: Dziewczyny, które farbują włosy, help!!!!! 12.05.10, 20:38
          Moniczka ma rację - szukaj teraz farby zbliżonej do naturalnego
          ideału, zaprzestań potem farbowania i czekaj aż odrosną nowe,
          naturalne... Koloru położonego nie zetrzsz, ale na pewno
          spłowieje... Zatem tylko czekać na lepsze czasy...
          ps. gdyby nowa farba za jakiś czas płowiała lub dawała jednak jakiś
          odrost to możesz zastosować szampony koloryzujące (w zblionym
          odcieniu do naturalnego), by dodać włosom jednolitej barwy i blasku,
          ale nie kładź już kolejnej warstwy farby trwałej...
          • czarownica_ja Re: Dziewczyny, które farbują włosy, help!!!!! 13.05.10, 00:43
            odrosty nigdy nie wyglądają ładnie ani estetycznie. popieram
            dziewczyny wyżej... idź do fryzjera i połóż jak najbardziej zbliżony
            kolor do Twojego.
            i na prawdę,nie panikuj. to,że wyglądasz źle,może być tylko Twoją
            subiektywną opinią. otoczenie może postrzega Cię zupełnie inaczej
            niż myślisz. pierwsze farbowanie,zazwyczaj okazuje się lekkim
            szokiem.
            • croyance Re: Dziewczyny, które farbują włosy, help!!!!! 13.05.10, 13:37
              Teraz odrosty sa modne i trendy :-D Czytalam juz w kilku gazetach; w
              jednym nazwano je 'nowatorska metoda farbowania wlosow tak, ze
              koncowki sa jasniejsze, a przy glowie ciemniejsze, co sprawia
              wrazenie naturalnosci'. W jakims pisemku bylo tez o tym, ze ciemne
              odrosty na blond wlosach odmladzaja, bo pokazuja, ze jeszcze nie
              osiwialas: wie o tym Madonna, ktora podobno FARBUJE swoje siwe
              odrosty na ciemno (a reszte wlosow ma blond).
              • iwonagos Re: croyance 13.05.10, 13:52
                ChybA coś w tym jest, bo ostatno zaskoczona byłam fryzurą Magdy Mołek, która ma jasne, a odrosty czarne. Myślę sobie: ładnie to wygląda, nie powiem, ale a drugiej strony: co ta Magda? Oszalała?
                No proszę, a to takie trendy;)
                • croyance Re: croyance 13.05.10, 14:55
                  Ja widzialam tez zdjecie Rihanny z odrostami, byla chwalona za
                  nowatorskie polaczenie 'nowoczesnej fryzury' (wyprostowane wlosy) z
                  'elementami etnicznymi' (odrosty afro). Podobno to teraz jest na topie
                  :-O
              • czarownica_ja Re: Dziewczyny, które farbują włosy, help!!!!! 13.05.10, 16:45
                ale to jest zupełnie co innego. między naturalnymi odrostami,a
                włosami ufarbowanymi tak,że są niby odrosty,jest różnica. w estetyce
                również.
                • croyance Re: Dziewczyny, które farbują włosy, help!!!!! 13.05.10, 21:56
                  Dla mnie wyglada to identycznie:

www.topnews.in/uploads/Madonna16.jpg
                  image3.examiner.com/images/blog/EXID34542/images/madonna_10.jpg
                  • iwonagos Re: Dziewczyny, które farbują włosy, help!!!!! 13.05.10, 22:54
                    Dla mnie też. Akurat nie bardzo mi się TO podoba u Madonny. U wspomnianej przeze mnie wcześniej Mołek nawet mi się podobało:)
      • hotally Re: Dziewczyny, które farbują włosy, help!!!!! 13.05.10, 22:15
        Mnie zajelo rok zeby pozbycsie farbowanych wlosow...
        • oxy_gen_86 Re: Dziewczyny, które farbują włosy, help!!!!! 13.05.10, 22:58
          i wrocił Ci naturalny kolor?

Szkoda, ze to otwarte forum bo wrzuciłabym foto sprzed i po.

Jak juz wspomnialam mam koncepcje na kolejne "farbowanie"
          • oxy_gen_86 Re: Dziewczyny, które farbują włosy, help!!!!! 13.05.10, 22:59
            (za szybko poszlo).

Juz wiem czego chce i jak chce. Mam tylko nadzieje, ze zrozumiemy sie z fryzjerem.

Dzieki dziewczyny za odp!:) szkoda tylko, ze nie zalozylam watku przed farbowaniem.
          • hotally Re: Dziewczyny, które farbują włosy, help!!!!! 14.05.10, 11:49
            Nie pamiętam dokładnie jaki miałam kolor przed, bo farbowałam 8 lat... ale
            wydaje Mi się że wrócił:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka