Dodaj do ulubionych

krem pod oczy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 20:02
mam 22 lata, nigdy w życiu nie używałam kremu pod oczy, ale dzis przeczytałam
że powinno sie go używać przynajmniej /czyli właściwie radzą wcześniej/ od 25
roku życia. i tak sie zastanawiam czy faktycznie powinnam już sobie takowy
krem zafundować, bo z jednej strony to okolice oczu wyglądaja nader dobrze :)
a z drugiej dużo czasu muszę spędzać przy komputerze więc tak się
zastanawiam. i jeśli tak to jaki? bo pewnie jakiś bardzo łagodny musiałby być

i jeszcze - słyszałam że pod oczy powinno sie raczej używać żelu niz kremu bo
skóra delikatniejsza a żele maja lżejszą konsystencję i przez to sa lepsze
niz kremy. prawda czy przesąd kosmetyczny?
Obserwuj wątek
    • lola211 Re: krem pod oczy 09.03.04, 23:11
      Mysle, ze powinnas zaczac od zelu, przynajmniej w tym wieku polecane są zele,
      chyba ze ma sie jakies problemy z ta strefa.A wybór jest spory, podaj chocby
      przedzial cenowy.
      Krem czy zel- to juz zalezy od potrzeby skóry i pewnie od indywidualnych
      preferencji uzytkownika.
      • Gość: taka jedna Re: krem pod oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 00:16
        ja nie wiem skad sa takie poglady ze krem pod czy to od 20 czy 25 roku zycia!!
        Kremu pod oczy mozna zaczac uzywac wtedy kiedy sie zaczyna uzywac kremow do
        twarzy!! Tylko, ze oczywiscie musi to byc krem jedynie NAWILZAJACY! Ja uzywam
        takich wlasnie lekkich zeli tylko o wlasciwosciach nawilzajacych od 3 lat, a
        mam teraz 18.
        Pozdrawiam
        • Gość: justa Re: krem pod oczy IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 10.03.04, 09:50
          ja słyszałam o 20 r.ż, ale jak zwykle jest to granica umowna, niekórzy nie będą
          potrzebowali kremu pod oczy w wieku 23 lat, inni będą go potrzebowali w wieku
          19 lat... ale co do 15 lat, to moim zdaniem gruba przesada! :D skór wtedy
          jeszcze nawet nie dojrzała do pełni swojej młodości, więc jak ma się
          starzeć? :) a może zapobiegawczo niemowlęta powinny stosować takie kosmetyki?
          przecież lepiej zapobiegać... :)
    • Gość: justa Re: krem pod oczy IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 10.03.04, 10:51
      poczytaj sobie ten wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=211&w=11240962
      • Gość: taka jedna Re: krem pod oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 14:22
        ja nie mowie tutaj o kremach np z wit. A czy C czy w ogole z silnie
        skoncentrowanymi skladnikami ale o leciutkich kremikach nawilzajacych!
        Wytlumacz mi prosze w jaki sposob taki czysto nawilzajacy krem moze zaszkodzic
        15-latce?? Zaszkodzic nie zaszkodzi, a moze pomoc, tak jak mi np ja kremu pod
        oczy uzywam od takiego wczesnego wieku bo skora przesuszala mi sie pod oczami
        strasznie byla taka sciagnieta. Ale mysle ze nawet nastolatka bez takich
        problemow spokojnie moze uzywac NAWILZAJACEGO kremiku pod oczy. Nie obuzamy sie
        na 15-latke stosujaca nawilzajacy krem po oczy wiec czemu takie zdziwienie
        budzi uzywanie nawilzaczy pod oczy??
        • Gość: justa Re: krem pod oczy IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 10.03.04, 14:48
          cóż, pamiętam, jak użyłam pierwszego kremu właśnie mniej więcej w wieku 15 lat
          i skończyło się to poważnym uczuleniem. krem nie był silny - jakiś
          brzoskwiniowy z pszenicą, polskiej firmy. gdy poszłam do dermatologa, to
          zarówno lekarka, jak i pielęgniarka mnie wtedy wyśmiały, że w tym wieku używam
          kremów :) cóż, było to już sporo lat temu, może teraz zmieniły się warunki
          życia, składniki w kremach... jednak nadal uważam, że dzieci (wybacz, ale 15-
          latka to dla mnie dziecko) nie powinny używać kremów.
          • Gość: taka jedna Re: krem pod oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 15:01
            Moze w tamtym kremie podraznil cie jakis jeden konkretny skladnik, a nie znaczy
            to wcale ze twoja skora wtedy nie mogla przyjac zadnych absolutnie kosmetykow
            bo byla za mloda.
            Czy naprawde uwazasz ze 15-latka to dziecko? Wiesz jak sie 15 lat chodzi sie
            dop 1 klasy liceum i mysle ze mowienie o takiej dziewczynie dziecko to duze
            urposzczenie, Z pewnoscia taka dziewczyna nie jest dojrzala, ale napewno nie
            jest dzieckiem! Dziewczyna chodzaca do 1 klasy liceum nie powinna zatem twoim
            zdaniem uzywac zadnych kosmetykow? Nawet lagodnych, dostosoanych do ich wieku i
            potrzeb skory? Coz, polemizowalabym...
            • Gość: justa Re: krem pod oczy IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 10.03.04, 15:08
              nie wiem, może krem do twarzy z jakiejś serii dla nastolatków... natomiast co
              do kremu pod oczy to mówię stanowcze nie :) dlaczego? dlatego, że nie ma chyba
              żadnego kremu dla tej grupy wiekowej... czy jakaś seria dla nastolatków zawiera
              krem pod oczy? wątpię. moim zdaniem, stosowanie kremu pod oczy w tym wieku
              zupełnie nie ma sensu. ale oczywiście możesz mieć na ten temat własne zdanie,
              nie zabraniam.
            • bukfa Re: krem pod oczy 10.03.04, 19:01
              > Dziewczyna chodzaca do 1 klasy liceum nie powinna zatem twoim
              > zdaniem uzywac zadnych kosmetykow?
              Jesli sprawia jej przyjemnosc sponsorowanie firm kosmetycznych, to czemu nie? :)
      • Gość: taka jedna Re: krem pod oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 14:25
        Justa ja nie mowie tutaj o kremach np z wit.A czy C, tylko o kremach czy zelach
        CZYSTO NAWILZACYCH! Wytlumacz mi w jaki sposob taki krem pod oczy moze 15-latce
        zaszkodzic. Moim zdaniem nie moze, a wrecz moze pomoc! Ja np uzywam kremu pod
        oczy od takiego wczesnego wieku bo mialam zawsze sucha, bardzo sicagnieta wrecz
        skore pod oczami. Ale mysle ze nastolatki bez takich problemow spokojnie moga
        uzywac zelow nawilazajacych pod oczka! Nie rozumiem jednej rzeczy, nie dziwi
        nas 15-latka uzywajaca kremu nawilzajacego pod oczy, ale czemu sie tak obuzamy
        na 15-latke uzywajacej kremu pod oczy????? (CZYSTO NAWILAZAJACEGO!)
        • Gość: taka jedna Re: krem pod oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 14:27
          Przeoraszam myslalam ze sie nie wyslalo za 1 razem i napisalam jeszcze raz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka