jola_nda 10.06.10, 18:45 Do ciała stosuję peeling z kawy, rewelacja, niestety do twarzy jest za mocny. Macie może jakiś pomysł czego użyć jako naturalnego peelingu do twarzy? Ewentualnie czy możecie polecić taki z jak najmniejszą ilością chemii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
takababa Re: Naturalny peeling do twarzy 10.06.10, 19:12 Płatki owsiane, ale takie zwykłe nie błyskawiczne. Musisz je lekko np zmielić, namoczyc w wodzie lub w mleku i taką papkę używać jak piling. Tzn, ja nie stosowałam, ale dawno, dawno kiedy za kremem Nivea sie w kolejkach stało, takie porady były na porzadku dziennym :) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_nda Re: Naturalny peeling do twarzy 10.06.10, 22:07 Spróbuję te płatki:) Może też otręby pszenne by się nadały... Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Naturalny peeling do twarzy 10.06.10, 22:20 Otręby pszenne mogą być za ostre. Jeśli masz drobny cukier, możesz też spróbować peelingu cukrowego (odrobina cukru zmieszanego z żelem do mycia twarzy Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: Naturalny peeling do twarzy 10.06.10, 20:47 Nie wiem czy z najmniejszą ilością chemii, ale polecam enzymatyczny z biochemii urody. Odpowiedz Link Zgłoś
listekklonu Re: Naturalny peeling do twarzy 11.06.10, 08:17 Też z kawy, tylko drobno zmielonej. Kupuję taką ziarnistą w sklepie z kawą i proszę, żeby mi zmielili najdrobniej jak się da :) Odpowiedz Link Zgłoś