Gość: zuza IP: *.cable.wanadoo.nl 13.03.04, 21:55 mam kompleks duzych piersi. czy macie jakies rady jak mozna je zmniejszyc? czy tylko operacja czy tez sa inne metody? czy ktoras z Was tez to boli? czy moze "zwalczylyscie" ten problem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mimi Re: duze piersi IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 13.03.04, 22:05 hey wiesz co? juz mnie to nie boli, jestem chyba za stara zeby sie przejmowac takimi rzeczami, ma prawie 30 lat. kiedys nosilam luzne rzeczy i koszule zeby sie zakryc, ale jak teraz o tym pomysle to wygladalam okropnie, bo jestem raczej szcupla a tu te balony, po prostu wygladalam grubo w luznych rzeczach. tereaz sie nie przejmuje nosze nawet obcisle szmatki, mozna polubic siebie :) zreszta faceci wola wieksze, statystycznie rzecz biorac, a jak ktorys mowi ze nie, to klamie :) hehe ja chyba bym sie nie zdecydowala na pomniejszanie, jest to zawsze chirurgiczna ingerencja, ktora jest tak na prawde zbyteczna, i w dodatku kosztuje to, no i jest cholernie bolesne. jezeli serio ci to przeszkadza polecam silownie, i fitness, pomaga, intensywne cwiczenia silowe zredukuja biuscik i tkanke tluszczowa. babki uprawiajace fitness maja male biusty. jest to lepsze dla zdrowia niz skalpel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: duze piersi IP: *.cable.wanadoo.nl 13.03.04, 22:11 dzieki Mimi. tez okrywalam je za obszernymi bluzkami, ale dochodzilam do tego samego wniosku co Ty, ze to tylko mnie pogrubia (a gruba nie jestem). Wiem, ze faceci lubia, gdy sa duze, moj mezczyzna tez je uwielbia, ale mnie to i tak meczy. te ciagle spojrzenia na nie. mam zawsze wrazenie, ze gdy kogos poznaje to pierwsze spojrzenie leci zawsze tam. to mnie odraza... ale dzieki za pomysl z silownia. nie sadzilam, ze to pomoga - slyszalam, ze biust moze sie ujedrnic, ale nie ze zmniejszyc od cwiczen. chyba sprobuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimi Re: duze piersi IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 13.03.04, 22:19 hehe pewnie, niech sie gapia, nie dla psa kielbasa :))) no silownia pomaga biust to tkanka tluszczowa, efekt na pewno bedzie ale oczywiscie wymaga to czasu, systematcznosci i chceci, po tygodniu ci nie zmaleja, cwiczenia silowe i wogole fitness, sport robia lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola Re: duze piersi IP: *.netg.pl / 80.51.232.* 25.04.04, 23:51 Nie martw sie. Ja tez mam duze, Mam prawie 40 lat i zapewniam Cie ze to nie jest problem. Jestem mezatka od 14 lat,maz uwielbia mnie i moje piersi.Mysle ze musisz trafic na odpowieniego faceta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janka Re: duze piersi IP: *.chello.pl 22.03.04, 17:33 A moj brat lubi tylko te nieduze, twierdzi ze duze sa ohydne i oblesne. Jego wszystkie dziewczyny mialy maly biust, ale moze to wynika ze wzorcu z domu - nasza mama jest bardzo szczupla i "niewielka", wyglada przez to mlodo. Wiec chyba jednak nie klamie co? Jesli pojdziemy tropem statystyki to moze sie okazac ze duze piersi wola mezczyzni niepewni siebie, zakompleksieni, szukajacy w kobiecie oparcia, wiec siegnac mozemy smialo do nizin spolecznych, bo zwykle tam spotyka sie takich facetow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samantha Re: duze piersi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.04, 21:43 ty masz zle w glowie. ja mam wiekszy problem bo mam mamly bius w przeciwienstwie do moich kolezanek. ciesz sie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: duze piersi IP: 158.75.53.* 25.04.04, 22:34 sorry ale taka pewna nie badz ze kazdy facet woli duze piersi rozumiem ze nie lubia takich malutkich ze prawie ich nie widac ale takie wielkie sa oblesne a jesli tak mowisz o tych "statystykach" to slyszalam ze 65% facetow uwaza male piersi za sexi! moim zdaniem 75B sa najlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: duze piersi IP: *.netg.pl / 80.51.232.* 25.04.04, 23:58 Rany ale z Ciebie durna dupa, pewnie masz masz zamiast piersi pieg. Ja ma duze i mam naprawde powodzenie a ty tylko mozesz pomarzzc hihih Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: duze piersi IP: *.crowley.pl 15.03.04, 10:04 Boli mnie raczej brak biustonoszy :( Głupie komentarze na ulicy Bo na co dzień ne zdaję sobie sprawy z wielkości swoich piersi i wrażenia, jakie robią na innych :D To kawałek mnie, charakterystyczny dla mnie i nie chciałabym ich zmniejszać :) A zapewniam Cię, że są gigantyczne. Nie jakieś tam "głupie" D czy F. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.04, 11:24 A juz myslalam ze tylko ja narzekam, mam 75 E, kiedys bylo D, ale ze wzgledu na moje rozregulowane hormoniska musze brac pigulki i one dodatkowo daly efekt + 1 rozmiar:( Generalnie mecze sie przy kazdym podbiegnieciu do tramwaju, mam klopot z kupnem stroju kapielowego i .. mam wrazenie ze taki biust postarza:( Wcieram kremy i pojedrniajace żele, i to wcale nie te tanie, jesli chodzi o biustonosze, to Triumph ma fajne modele, kadzej wiosny wypuszczaja nowe. Nie do konca akceptuje taki stan rzeczy, ale jakos trzeba z tym zyc :) O operacji nie myslalam, slyszalam ze moze uszkodzic kanaliki, przez co nie bedzie mozna kiedys karmic dziecka. Moze w przyszlosci, jak juz bede mamą? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: :) 19.03.04, 21:34 Sandro, poszukaj bielizny firmy SAMANTA, polska firma, a bije na łeb na szyję Triupha, przy czym świetna jakość, perfekcyjne wykończenia, przesliczne wzory i podobno mają duże rozmiary, z myśla o Polkach. Triumph szyty jest głównie na Europę Zachodnią, gdzie kobitki maja sportowe sylwetki, ale sporo pod biustem i miseczki co najwyżej D. www.samanta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra do Setoriki:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.04, 21:42 Wielkie dzieki za namiary, bielizna sliczna, bylam na ich stronie, lecz w Gdańsku niestety nie ma adresu zadnego sklepu:( zaraz napisze do nich maila, niech cos poradzą:) pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molo DO SANDY W GDAŃSKU JEST SAMANTHA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.04, 22:37 Sandra w Gdańsku sprzedają bielizne tej firmy w sklepie gorseteria w takim dosyć nowym centrum handlowym przy Starym Mieście - nie mieszkam w Gdańsku tylko mam męza z tego miasta:))) nie wiem jak się nazywa to centrum - ale jest niedaleko starego młyna i holiday inn taki okrąglkak. Poza tym możesz kupić tak jak ja to robię ich bielizne w internecie, ale skoro możesz przymierzyc to przecież lepiej. Pozdrawiam molo Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: do Setoriki:) 20.03.04, 10:16 Sandro, nie sugeruj sie adresami na ich stronie, to tylko kilka, a na pewno maja w tak duzym mieście, napisz tego mejla koniecznie! Ja przypadkowo trafiłam na sklepik z ich bielizną w Jeleniej Górze, a nie ma tego sklepu na stronie. Po prostu podaja tam tylko i wyłącznie autoryzowane punkty sprzedazy. Odpowiedz Link Zgłoś
chrum2 Re: duze piersi 15.03.04, 12:01 witam, u mnie ten problem skończył się operacją. Biust miałam monstrualny (tak obrazowo mówiąc chirurg pozbawił mnie ok 2kg!)i decyzji nie żałuję.Tylko że to raczej poważna operacja, zostaja blizny (trzeba uważać żeby się rozeszły) i nie mozna karmić dzieci. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: duze piersi IP: *.crowley.pl 15.03.04, 12:48 Nie zdecydowałabym się. Może kiedyś... Póki co szukam namiaru na gorseciarkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: empatyczny masażys Re: duze piersi IP: 193.0.117.* 15.03.04, 18:27 Kociaki, my Was kochamy takimi jakie jestescie. Zaklinam, nie idzicie na operacje!Jesli troszke pobolewają zawsze mozna pomasowac, dać Im trocheciepla i pozytywnej energii, fascynacji :))) Jesli nie macie jeszcze natchnionego masażysty to moglbym ja nim byc :)))))) Siedem dni wtygodniu. Polecam sie, Piotrek 26 (W-wa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goga Re: duze piersi IP: *.torun.mm.pl 15.03.04, 19:21 DZiewczyny...A jakie kupujecie staniki?Jakich firm?Ja nosze 85G,H i mam okropne problemy...Kupuje z Avocado ale zacowolona nie jestem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: duze piersi IP: *.crowley.pl 16.03.04, 09:44 Ja dzis idę szukać gorseciarki :D Też nie jestem zadowolona z Avocado - mają za małe rozmiary... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek9009 Re: duze piersi IP: *.visp.energis.pl 25.04.04, 18:27 drogie panie z kłopotami !! nie ma co sie martwić nie znam takiego faceta co by ubolewał z tego powodu że jego kobieta ma duży biust.Ci co sie ogladaja to napewno maja slinotok i nie wiedza co z nim robic.Fakt 75d a nawet 65d to jest biekny rozmiar ale z kupnem mozna sie załamać!Pozdrawiam was wszystkie i żałuje ze mnie nie spotkał taki cud hmmmm75d a juz 65d ufffffffff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: duze piersi-operacja-chrum2 wiesz może... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 12:31 czy można powtarzać takie operacje-w moim przypadku przydałaby się korektakształtu bo lekarz zamiast w spedjalny wsadził mi piersi po operacji w zwykły sportowy odel stanika triumph-sądzisz, ze moge mieć do lekarza zastrzeżenia??????Dzięki za szybką opdowiedź.pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
chrum2 Re: duze piersi-operacja-chrum2 wiesz może... 16.03.04, 13:19 witaj, Nie wiem co na to lekarz, ale prawo do reklamacji oczywiście masz. Moja internistka powiedziała, że nawet za ewentualną korektę przerośnietych blizn się nie płaci (w praktyce pewnie różnie z tym jest). Ja na szczęście żadnych problemów nie miałam. Na początku nosiłam staniki podtrzymujące (tzw.bardotki), ale u mnie to było 10lat temu. Najlepiej będzie jak umówisz się na wizytę i porozmawiasz. Jeśli lekarz będzie stwarzał jakieś problemy to chyba tylko prawnicy zostają. pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
anellka Re: duze piersi 15.03.04, 22:08 Cóż... Mam ten sam problem i muszę się przyznać ze ja nie akceptuje swoich piersi. Wprost nie moge na nie patrzeć. Kupno bielizny to horror. Ostatni zakup skończył się placzem. Jestem osobą szczupłą ale niestety ciezko kupic koszulke, sweter, kurtke... wszystko za małe. Podobnie ze strojami kąpielowymi. Na domiar złego od prawie roku biorę tabletki anty i rozmiar powiększył sie o 2 numery ---> koszmar. Ciuchy to jeszcze nie jest taki ogromny problem, najgorzej jest ze sportem. Bieganie, skakanie itd. to nic przyjemnego. No, i nikt mi nie powie, że duzy biust jest fajny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: left eye. Re: duze piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 14:10 ja swojego nie toleruję.&0 pod biustem i miseczka D to wyrok!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ultra75 Re: duze piersi IP: 207.159.92.* 16.03.04, 18:10 Skad ja to znam :-(? Kompleks duzych piersi mam chyba od zawsze, chociaz zanim zaczelam brac pigulki nosilam rozmiar 80 B, wiec obiektywnie rzecz biorac nie byly wcale wielkie. Problem chyba tkwi w tym, ze zaczelam bardzo wczesnie dojrzewac - zdecydowanie wczesniej niz cala reszta dziewczyn z klasy - co wiazalo sie naturalnie z widocznym wzrostem piersi. Wiecie na pewno doskonale, jak sie czulam jako jedyna posiadaczka "prawdziwego" ;-) biustu w klasie - brrr, te komentarze i uwagi zwlaszcza "meskiej" czesci. Teraz by mi to oczywiscie zwisalo i powiewalo, ale wtedy to byl naprawde koszmar (o lekcjach WF juz nie wspominajac :-()... No i kiedy juz sie z tym moim biustem jakos "pogodzilam" i nawet troche go zaakceptowalam, to zaczelam brac hormony i szybko z 80 B przeskoczylam na 85 C/D (tak jest wlasciwie do dzisiaj, mimo, ze od dobrych paru lat juz nie biore tabletek anty)... Tak wiec na dzien dzisiejszy niestety absolutnie nie akceptuje tej czesci mojego ciala. Nie zlicze ile razy wychodzilam ze sklepu sfrustrowana i prawie ze lzami w oczach, bo ZADNA z bluzek nie chciala mi sie dopiac - inna sprawa, ze w Polsce praktycznie szyje sie bluzki, kurtki czy koszule itd. na osoby noszace miseczki A lub B. Mojemu facetowi, ktory za bardzo nie rozumial czemu przewaznie po zakupach ciuchowych (lub PROBIE kupienia czegos do ubrania :-)) jestem zla i rozdrazniona, wytlumaczylam to obrazowo na zasadzie porownania - jak ON by sie czul, gdyby mial tak wielkiego, za przeproszeniem czlonka :-), ze zadne spodnie w sklepie nie chcialyby mu sie dopiac :-))))). To do niego dotarlo :-). Szczerze mowiac, gdybym miala w tej chwili odchowane dzieci (ewentualne problemy z karmieniem) i odpowiednie fundusze, to operacja zmniejszenia piersi bylaby dla mnie tylko kwestia czasu... Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goga Re: duze piersi IP: *.torun.mm.pl 16.03.04, 19:32 Ale jakie kupujecie staniki...Zna ktos w Toruniu gorseciarke?Ja szukam i nic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: duze piersi IP: *.crowley.pl 17.03.04, 15:47 Mnie również "ten problem" dotyczy i też koszmar przy kupnie bielizny. Avocado nie za bardzo mnie satysfakcjonuje może ktoś zna inne firmy i zechce podzielić się z innym swoją cenną wiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: duze piersi 17.03.04, 16:35 Też zawsze byłam podłamana moim dużym biustem (mam 75 D i jestem bardzo szczupła), ale w sumie to nie jest takie złe. Nie jest aż tak mostrualnie duży, żeby zwracał powszechną uwagę, oczywiście zwraca, ale taką umiarkowaną, w sam raz (oczywiście mowa o uwadze ze strony mężczyzn). Tylko mnie wkurza, że mam trudności z dobraniem ładnej bielizny (tylko Trumph produkuje jakie takie) i przede wszystkim kostiumu kąpielowego (wrrrrr). Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: duze piersi 17.03.04, 16:45 Z Avocado mam strój kąpielowy, z którego jestem zadowolona (z drugiej strony, po prostu MUSZĘ być zadowolona - gdzie znaleźć kostium na 75G). Dwa biustonosze - jeden noszę "awaryjnie", drugi leży sobie w szafce i ładnie wygląda 5 min. po nałożeniu (więc używam go na takie okazje, kiedy ma służyć tylko te 5 min. ;))... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sloggi Re: duze piersi IP: *.spiczyn.sdi.tpnet.pl 17.03.04, 19:33 który kostium kąpielowy? możesz coś o nim napisać? chciałam kiedyś zamówić taki czarny ale nie byłam przekonana i wstrzymałam się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: duze piersi IP: *.crowley.pl 18.03.04, 09:55 Czarny Onyx z bardotką i klasyczne figi: www.avocado.com.pl/show.php? nazwa=onyxrozowy&nr=2& . Mam doświadczenie u nich - kilkakrotnie kupowałam i zwracałam, bo rozmiar był nieodpowiedni. Nie robią problemów, przyjazna firma. Odpowiedz Link Zgłoś
naila Re: duze piersi 26.04.04, 08:09 Duże biustonosze ma firma Felina. Polecam, dobrze się noszą i są wykonane solidnie i z dobrych materiałów, przyjemnych w dotyku. Felina jest droższa od Triumpha... Duże rozmiary robi też białostocka firma Gaia. Mam ich dwa biustonosze i jestem zadowolona. Do obejrzenia: www.gaia.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: duze piersi IP: 212.160.101.* 13.08.04, 23:00 no ja tu nie pasuje bo moim problemem sa male piersi jednak tak jak wy mam kompleksy dlatego zwracam sie o pomoc:)czytalam wasze listy.Czy zazywanie hormonow moze powiekszyc piersi??sa jakies skutki uboczne i czy mozna je zazywac bez wzgledu na wiek? prosze pomozcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goga Re: duze piersi IP: *.torun.mm.pl 19.03.04, 19:32 To gdzie nabyc staniki?BLAGAMMMMMMMMMMM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ultra75 Re: duze piersi IP: 207.159.92.* 19.03.04, 19:46 Ja mam dobre doswiadczenia ze stanikami firmy Felina. Ladne fasony - fakt, ze czasami mocno zabudowane, ale przy sporych i co za tym idzie ciezkich piersiach cieniutkie ramiaczka po prostu nie zdaja egzaminu. Zawsze jednak udawalo mi sie znalezc jakis wygodny i mily dla oka :-) model dla siebie. Z tego co pamietam, to rozmiary do F maja na pewno. Niestety nie naleza do najtanszych. PS. Do moich naprawde najwygodniejszych stanikow zaliczam model Minimizer Triumpha. Nie jest moze najpiekniejszy, ale dla mnie zdecydowany nr jeden pod wzgledem komfortu noszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: duze piersi- piękne piersi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.03.04, 21:51 RESUME: 1, duże piersi są piękne, nawet wypowiedż samca w tym wątku to potwierdza 2, wciągnąć brzuchy i pierś do góry! Niech nam zadroszcza anorektyczne chłopobaby! 3. Nie przesadzajcie z operacjami!!! To natura i to jest piękne, znam problem triumpha i rozmiaru, ale tak jak mówię, ogladałam program o firmie Samanta i tam babki mówiły, że dla Polek trzeba szyc specjalna ofertę, bo czesto mamy mało pod biustem a dużą miseczkę o czym nie wiedza lub nie chcą wiedzieć zachodni producenci 4. Znam ból z ciuchami, nawet jak nosiłam rozmiar 38, to miałam problem, bo nie dopinałam sie w biuście (70 C), potem urodziłam córeczke, karmiłam piersia i bez problemu miesciłam się w B ale moje cycusie wygladały koszmarnie. Znów jestem w ciąży i aktualnie kupuję 80C lub 75D, a koledzy w pracy są wyraźnie zaintrygowani, bo brzuszka jeszcze nie widać a cycusie owszem Aby jeszcze ich pontrygowac kupiłam kilka bluzek z dekoldem i wgłębienie przypudrowuje pudrem z refleksami 5. Co do ciuchów: ja mieszkam na prowincji, gdzie w tzw. butikach króluje pseudo francuska kolekcja lub turecczyzna w rozmiarach 34-36, w porywach do 38. Sfrustrowana biegam po sklepach z odzieżą dla naszych mam i od czasu do czasu uda mi sie wypatrzec coś ładnego i niedrogiego a na prawdziwe kobiety, co z powodzeniem mogłaby założyć nastolatka. Styl "na ciotkę" nie wchodzi w rachubę, mimo, że 30stak za rok. Odkładam kase i wybieram sie do Galerii do Wrocławia, gdzie trafiają się ładne i niedrogie rzeczy i rozmiar 40 to jeden z najmniejszych, np. w KappAhl Dekoldy w szpic optycznie wyszczuplają, mogą być "łódki", zdecydowanie odradzam golfy i bluzki zabudowane pod szyją a latem to tylko dobrze leżący biustonosz i bluzki na ramiączkach, w wersji niegorszącej narzutka na to w postaci rozpietej bluzeczki, koszuli, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
ama5 Re: duze piersi- piękne piersi!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.03.04, 23:17 Dziewczyny, ja nie mam Waszego problemu tylko przeciwny i zawsze Wam zazdroscilam! a zwlaszcza jak ktos jest szczuply i ma duze piersi to po prostu jest sex bomba! wiem, ze na dluzsza mete ta meczace, ale ... i tak Wam zazdroszcze! przynajmniej kupowanie bielizny ma sens, bo jest ja na co zalozyc...! :-) pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: duze piersi- piękne piersi!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.03.04, 10:18 A nie mówiałam?? AMEN! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: duze piersi- piękne piersi!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.netg.pl / 80.51.232.* 26.04.04, 00:08 Masz racje kobieto.Od lat ma duze piersi. Na poczatku martwilo mnie to ale jak widzialam te deseczki ktore probowaly sobie zwiekszyc i z ironia patrzace na kobiety z duzym biustem to mi sie smiac chce. My nie wydajemy tysiecy na zwiekszenie mamzy swoje i naturalne Odpowiedz Link Zgłoś
ethereyes setorika 20.03.04, 17:06 setorika napisała: Niech nam zadroszcza anorektyczne > chłopobaby! Pozazdroscic Ci dobrego samopoczucia! Anorektyczne chlopobaby (???) nie maja przynajmniej fald na brzuchu i tlustych ramion i plecow jak Ty. Zastanow sie nad doborem slow droga kolezanko. Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: setorika odpowiada 20.03.04, 19:43 przepraszam za te słowa, w feworze czytania zażaleń, które dla mnie sa nieco absurdalne, poniosło mnie. Irytuje mnie hołdowanie wizerunkowi kobiety o sylwetce anorektycznej, pozbawionej jakichkolwiek krągłości, bielizna sprowadzna hurtem z Zachodu bez znajomości fizjonomi Polek etc.Więcej na ten temat: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=11330073 Przy okazji wychodzi jeszcze jedno uprzedzenie na forum, jak babka ma duży biust to odrazu musi byc tłusta ?? :))) Na szczęście mam trzeźwy umysł i staram się ocenić sytauację zawsze od pozytywnej strony. Nawet jako właścicielka lekkiej nadwagi czy paru fałdek, mogę je zrzucić w sposób naturalny, a powiekszenie biustu to już sprawa skalpela czyli skomplikowana. Odpowiedz Link Zgłoś
ethereyes Re: setorika odpowiada 20.03.04, 21:13 setorika napisała: > przepraszam za te słowa, w feworze czytania zażaleń, które dla mnie sa nieco > absurdalne, poniosło mnie. ok:) Irytuje mnie hołdowanie wizerunkowi kobiety o > sylwetce anorektycznej, pozbawionej jakichkolwiek krągłości, bielizna > sprowadzna hurtem z Zachodu bez znajomości fizjonomi Polek etc.Więcej na ten > temat: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=11330073 przeczytam przy okazji. zgadzam sie ogolnie. nie podobal mi sie Twoj dobor slow po prostu. popadaniem skrajnosci w skrajnosc bym to nazwala. Przy okazji > wychodzi jeszcze jedno uprzedzenie na forum, jak babka ma duży biust to odrazu > musi byc tłusta ?? :))) nie musi. oczywiscie, ze nie. nie chce tu tez uprawiac wycieczek osobistych, ale z wielu Twoich postow wynika, ze walczysz z nadwaga. > Na szczęście mam trzeźwy umysł i staram się ocenić sytauację zawsze od > pozytywnej strony. Nawet jako właścicielka lekkiej nadwagi czy paru fałdek, > mogę je zrzucić w sposób naturalny, a powiekszenie biustu to już sprawa > skalpela czyli skomplikowana. a kto powiedzial, ze maly biust jest powodem do rzucania sie z mostu???? ;) mozna byc bardzo seksownym mimo szczuplej sylwetki. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: duze piersi- piękne piersi!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 193.0.117.* 21.03.04, 20:01 Na imie mam Piotrek. Polecam moje skromne uslugi i caluje Wasze hipnotyzyjace, fascynujace miekkosci o Muzy Moje :************) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alla Re: duze piersi IP: *.a2000.nl 20.03.04, 19:56 Alez ja wam zazdroszcze. Nie rozumiem jak mozna miec kompleks za duzego biustu. To nienormalne. Przeciez im wieksze tym kobieta atrakcyjniejsza i wszystkim facetom o to chodzi. W dekoldzie wyglada sie ladnie i od razu jest sexy. Nie wiecie kobiety co posiadacie. Ja mam maly i to jest dopiero kompleks. Wycierpialam przez to strasznie i nadal czuje sie nieatrakcyjna. Reakcje facetow to potwierdzaja - faceci lubia tylko duze biusty. Male sie nie licza. Odpowiedz Link Zgłoś
anellka Re: duze piersi 20.03.04, 22:56 nie kazdej kobiecie zalezy na zachwycie mezczyzn nad jej biustem. fakt jest to mile, ale wolalabym nie byc zauwazana na ulicy przez polec przeciwna. duzy biust (podkreslam duzy - a nie jakies tam c) to duzy klopot. cierpi glownie kregoslup ktory jest badz co badz przeciazenie. poza tym uprawianie sportu przy takim balascie to nic przyjemnego... doceniajcie to co macie bo nie opinia facetow jest wazna ale wasze zdrowie i akceptacja swojego ciala. Syty glodnego nie zrozumie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ultra75 Re: duze piersi 21.03.04, 03:05 To do mnie to "alibi" z tym C ;-)))? Naprawde C tez potrafia byc obiektywnie spore (zreszta w moim przypadku to jest duze C, czasami nosze D) i dawac sie we znaki kregoslupowi albo przed okresem (problemy z prolaktyna), kiedy robia sie jeszcze wieksze i bolesne, niestety. A jesli dodatkowo sie ma na tym punkcie kompleksy chyba od urodzenia ;-), to takie piersi subiektywnie dla posiadaczki staja sie naprawde MONSTRUALNE. Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alla Re: duze piersi IP: *.a2000.nl 21.03.04, 17:44 Jakbys ciagle spotykala sie z pogardliwymi uwagami na temat malego biustu, to nie pisalabys takich rzeczy. Przeciez to wazne zeby poczuc sie atrakcyjna kobieta a z malym biustem to bardzo trudno ("z przodu plecy z tylu plecy pan Bog stworzyl ja dla hecy"). Pewnie jak ciagle faceci cie adoruja to mozesz miec tego dosc i mozesz marudzic. Mnie nie adorowali NIGDY, a wrecz przeciwnie spotkalo mnie wiele przykrosci i odrzucenia z powodu tego cholernego malego biustu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po operacji Re: duze piersi IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.03.04, 13:27 Alla, to nie jest "adoracja". To sa gwizdy meneli spod budki z piwem, pogardliwo-zazdrosne spojrzenia kobiet, glosne komentarze, nawet dzieci. Dlatego zdecydowalam sie operacje i nie zaluje tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina nie marudz IP: 62.80.63.* 21.03.04, 13:45 ciesz sie, ze masz duze piersi, ja mam male i jest jescze gorzej. dlaczego dziewczyny, ktore maj pokazny biust zawsze musza marudzic????? jakbyscie mialy maly, dopiero byscie narzekaly!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ethereyes a moze tak... 21.03.04, 13:49 a moze by tak ustalic od kiedy duze sa naprawde DUZE??? bo C to wg mnie jeszcze ok. Duze jak D i wiecej! i wierzcie mi, ze nie chodzi o "defekt kosmetyczno- optyczny" a powazne klopoty zdrowotne (wypadniecie dysku etc.), wcale nie zabawne i seksowne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 75 A MAŁE piersi IP: *.ists.pl / *.ists.pl 22.03.04, 14:51 jak tak czytam, to zaczynam sie cieszyc ze mam maly biust. zawsze byl on dla mnie problemem i chyba do konca zycia pozostanie... ale gdy widze ILE problemow jest z duzymi piersiami, to naprawde kamien z serca. (wiem, jestem okropna, sorry). co nie zmienia faktu ze przynajmniej 75 B bym chciala nosic... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: MAŁE piersi IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 23.03.04, 21:32 przyznaje ci racje..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalina Re: duze piersi IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 24.03.04, 09:49 Hmm, dziewczyny, niektore chyba troche przesadzaja np. to zdanie "z malym biustem trudno poczuc sie atrakcyjna"-nie moge sie z tym zgodzic.A jesli dziewczyna jest ladna zgrabna, ale ma maly bist to co- czyz nie jest atrakcyjna.Sama mam maly i nie przecze srednioduzy biust dodaje atrakcyjnosci,ale liczy sie calosc, a biust jest waznym, ale tylko jednym elementem. Odpowiedz Link Zgłoś
blubla Re: duze piersi 24.03.04, 13:25 aż miło przeczytać, że mały biust może byc atrakcyjny. wszystko zalezy od upodobań. Mnie np. bardzo podobaja sie moje nogi, pupa i brzuszek. :D mojemu facetowi tez. A jesli chodzi o rozmiar mojego biustu - w tej kwestii, tylko ja mam jakies "ale" :) jemu wszystko sie podoba :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: duze piersi IP: *.rzeszow.mm.pl 26.03.04, 22:04 jest to problem sama ma duze i nic z tym nie zrobie operacj po co za to płaca inne tysiace ja ma za darmo raczej mentalnosc sie liczy ja ma na to sposob bluzki koszulki w pasie i biodrach obcisłe czarne a dekolt najlepiej odsłoniety postawa na prosto co nasze i drogocenne to do przodu a jesli ktos ci mowi ale masz duze cycki czy cos w tym stylu to łapie sie za nie i mowie ze to po mamaie a tak wogóle to nic nie mozna konkretnego kupicz w naszych sklepach a z bielizna to juz tragedia ja musze kupowac ja za krocie bo zwyłych tanich nie produkuja . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Re: duze piersi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.04, 16:29 Wybralam sie dzis w poszukiwaniu stanikow:) dziewczyny polecaly Samante, i trafilam na sklepik w Gdańsku Wrzeszczu w centrum handlowym, w tej starej czesci (2 tunele). Maja tam bogaty wybor Samanty i innych polskich firm. Piekne wykonanie i fajne ceny..jednak przymierzylam ok. 15 (!!) modeli no i klapa :( staniczki fajnie wygladaly jak w nich stalam i nic nie robilam, swietne na randke rozbierana ;-) ale nie na codzien. Przy podskoczeniu cos mi nie pasowalo :( Jestem chyba za bardzo przyzwyczajona do bardziej zabudowanego, maskującego, topornego stylu Triumpha..moze na biuscie 75 B wygladaja fajnie, ale 75 E to juz inna historia:( Jednak upatrzylam sobie 2 staniki na ewentualne randki:-) pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N.C. Re: duze piersi IP: 81.15.135.* 24.03.04, 17:16 Witam Mój rozmiar to 80 DD, lub nawet 80 E. Spory problem - czyli kupienie dobrego biustoosza. Albo rozmiaru nie ma, albo ceny takie, że rzucają na kolana. No trudno. Gdy byłam w ciąży, zawsze biust miałam większy niż brzuch. Wyglądałam na grubą, a nie w ciąży (biust rósł ze 102 do 115). Najgorsze jest to, że chciałabym latem nosić sukienki lub bluzecki na cieniutkich ramiączkach, żeby nie było widaćramiączek od biustonosza. Czy znacie rozwiązanie? Co robić? Jakie staniki nosić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Re: duze piersi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.04, 19:41 Tezm mam ten problem..i po prostu nie mam takich bluzek. Cala moja letnia garderoba to dosc zabudowane bluzki i kosztulki, z grubymi ramiaczkami i wtedy stanika nie widac. Ewentualnie dekolt jest glebszy.. Probowalam stanik bez ramiaczek..koszmar!! Nic z tego, wszystko mi faluje i skacze. Polecam ci staniki Triumpha i Feliny-te sa troche drozsze od Triumpha. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
charmik Re: duze piersi 24.03.04, 21:28 Ja też mam niezbyt małe piersi, i poważne problemy z zakupem biustonosza (70F jest za małe, 75F za luźne pod biustem, pod biustem mam 68 cm, w biuście koło setki, a ogólnie jestem bardzo szczupła) Mój mąż jednak mój biust lubi (chociaż wcześniej bardziej podobały mu się małe..) Ale większość ubrań w sklepach dostosowana jest do "płaskich" kobiet, normalnie noszę 36, a żakietu kupić nie jestem w stanie, bluzki też.. wszystko trzeba szyć :-( Jeśli chodzi o biustonosze, to polecam felinę, do najtańszych nie należy, ale chyba warto. Jeśli biustonosz jest dobrze dobrany i dopasowany, to nawet biegać się da.. Generalnie radzę zaakceptować siebie! Jak komuś się mój biust nie podoba, to niech nie patrzy! Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silvia Re: duze piersi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 10:50 Ciesz się, że masz duże piersi! Bo ja mam kompleks małych piersi i nie wiem co z tym zrobić. Chyba przypadnie mi z tym żyć do końca życia (masakra). Odpowiedz Link Zgłoś
chicago51 Re: duze piersi 26.03.04, 17:44 witam, przeczytalam wszystkie wasze listy i uważam, że w każdym jest coś mądrego. również jestem (szczęśliwą?) posiadaczką dużego biustu (75E!!). przez wiele lat nie mogłam go zaakceptować i chyba nigdy do końca mi się to nie uda. słyszałam przez wiele lat od mojej mamy, że duży biust to atut kobiety, ale wolałabym, żeby mężczyźni widzieli we mnie coś więcej i żeby mogli się "przebić" przez mój biust i mieć możliwość zobaczenia co mam w głowie!! nigdy nie narzekałam na brak zainteresowania moją osobą, ale mam nadzieję, że nie było to spowodowane tylko nie dającymi się nie zauważyć "atutami". jednocześnie po każdych zakupach błagałam rodziców o pieniądze na operację plastyczną. nie mówię tylko o kupnie bielizny, ale także o bluzkach, swetrach i przede wszystkim - kostiumie kąpielowym! przez kilka lat w ogóle nie chodziłam na plażę, bo po prostu nie miałam w czym... patrzyłam z zazdrością na moją siostrę (75B), która tylko przebierała w fasonach i kolorach. rok temu zakupiłam pierwszy biustonosz w kolorze bordo (do tej pory miałam tylko białe, granatowe i czarne) za - bagatela - 140 złotych! to było naprawdę duże wydarzenie w moim życiu! myślę, że kobiety, które posiadają małe piersi nie są ani w gorszej sytuacji na przykład ode mnie, ani w lepszej. komplexy rodzą się w naszych głowach i gdybyśmy ich nie miały, to żaden komentarz, gwizdanie i inne głupie zaczepki by nas nie ruszały. a jeśli chodzi o związki damsko-męskie, to na początku może uroda (w tym wielkość biustu) ma jakieś znaczenie, ale w miarę poznawania drugiej osoby - coraz mniejsze. jak długo da się wytrzymać z dużymi/małymi piersiami, z którymi nie ma o czym porozmawiać? pozdrawiam wszystkie "prawdziwe kobitki"!!! (trzeba się jakoś pocieszać, nie?), ana P.S. teraz już nie myślę o operacji - mam wspaniałego męża, który kocha mnie całą i prawie mu się udało wyleczyć mnie z mojego największego komplexu! DUŻY BIUST GÓRĄ - BYLEBY NIE OPADAŁ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Re: duze piersi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.04, 20:05 Dziewczyny, znalazlam super polska i tania firme z bielizna dla duzego biustu :-) Jest to bielizna firmy GAIA www.gaia.com.pl Mają rozmiary do G wlacznie. Ja kupilam dzis model Rosita, za 59 zlotych. Przymierzalam pare stanikow, pieknie i mocno trzymaja:-) i pieknie wygladaja. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek 26 Re: duze piersi IP: 193.0.117.* 27.03.04, 20:48 Nie no G to już mi się w dłoniach nie zmieszczą... :)))))))))))))))) Caluję wszystkie (z H włacznie ;) :***********) Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Re: duze piersi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.04, 21:04 Facet - po pierwsze, po co tu w ogole wlazłeś? po drugie - jesli twoja odpowiedz jest do mojego postu o rozmiarze G, wcale nie oznacza ze mam taki rozmiar ;-) mam piękne, jędrne E!! po trzecie - aby wziac takie piekne piersi w dlonie, musialbys tez wykazac sie jakims hmmm.. fajnym rozmiarem, ale poki co..popisz sobie troche, tylko tyle mozesz...na zdrowie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: duze piersi IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 27.03.04, 23:31 no i po co sie irytujesz??? chlopak chcial byc poprostu mily :) czyżby kompleksy??? a zapomnialabym... gdzie jest napisane ze to forum jest tylko dla pan ? Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Re: duze piersi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.04, 12:19 Moze jestem przewrazliwiona, to fakt :) ale to troche tak, jakbym weszla na meskie forum urologiczne, i tam uzalaliby sie faceci na swoje rozmiary męskości a ja bym powiedziala: no tak...10 centymertow..toz to by sie we mnie gdzieś zgubilo ;D No ale pozdrawiam wszystkich, i tych 8 cm i tych 22 cm:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: duze piersi IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 28.03.04, 21:37 hehe... racja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: duze piersi IP: 195.187.84.* 29.03.04, 19:01 Masz rację Sandra, nie każde piersi warte są pomysłowego, zaangażowanego masażu. Nie wystarczy, że są jędrne i E, przydałoby się móc jeszcze coś sympatycznego powiedzieć o ich właściecielce. Ale zapraszam Cię na nasze zabiedzone fora urologiczne :)) Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Re: duze piersi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.04, 21:31 Facet, z tego co widze z wczesniejszych twoich postow wepchalbys sie z lapami pod bluzke kazdej, bez wczesniejszego rozeznania czy jest tego warta. (w sumie moge tego nie pisac, ale skoro sam sie prosisz..). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolores Re: duze piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.04, 21:59 ja jestem chudziutka osoba i mam maly biust (w biuscie mam 80 pod 68 cm czyli roznica 12 cm takie male B duze A ) i bardzo mi sie podoba moj biust w lecie to nawet stanika nie nosze tak slicznie wygladaja pod bluzka :) sa male jedrne ksztaltne z ladnymi malymi brodawkami jako 16 latka bylam deska strasznie bylam zakompleksiona na tym punkcie chcialam miec wielki biust dzisiaj jestem bardzo zadowolona i nie chce miec wiekszego biustu no moze 14 cm roznicy miedzy obw ale nie wiecej :) duze biust tez jest fajny i nie ma sie co zalamywac :) teraz pasuja mi takie male sliczne cycusie ale jak bede miala 30lat i wzwyz to pasowaloby miec juz wiekszy biust moze wtedey zrobie sobie silikony ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny1 Re: duze piersi 31.03.04, 20:53 Nie chce z toba rozmawiac tym tonem nawet mimo E. bez odzwewu. Piotrek (dla ciebie facet) ps: wybaczcie Moje Muzy, ale nie moglem sie dac sprowokowac. caluje ale nie Sandry :***) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: setorika Re: duze piersi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.04, 12:05 hihihi, Sandra, ale super, ale sadzę, że Piotrkowi i tak ślina kapie, hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny1 Re: duze piersi 31.03.04, 20:55 wlasnie przestala mi kapac. dzieki za delikatna matriarchalna kastracje. P. Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: duze piersi 01.04.04, 10:37 i tak jestes czarujący, już widzę, że moje poszukiwania dobrych biustonoszy w nienajmniejszym rozmiarze mają sens :))))))) Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmiczny1 Re: duze piersi IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.04.04, 16:33 love U forever. kosmiczny1 :********************** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patka81 Re: duze piersi IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.04, 17:39 Zależy czy problemem jest ich rozmiar czy jakość.Ja tez mam spore(70d)i duuuuuuuuuuuuzo ćwiczę i sa przesliczne.Niestety duże piersi potrzebują sporo cwiczeń kremy nic nie dadzą a plastyke odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: duze piersi IP: *.chello.pl 23.04.04, 19:41 również mam problem z dużymi piersiami,co więcej-zdziwiło mnie że aż tyle wypowiedzi uzyskał ten temat...;) to miłe,że jest nas więcej...;) jednak sam temat to przynajmniej dla mnie wcale nie śmieszna sprawa,bo wbrew pozorom nie jest fajnie przez całe życie znosić komentarze,szydercze spojrzenia,etc...Mnie to nie bawi i nigdy nie bawiło,zawsze się o to wkurzałam,że nawet kupienie elegantszej koszulki nocnej to niemal niemożliwa sprawa.To naprawde nie jest przyjemne znosić to cały czas i nie da sie zawsze obrócić wszystkiego w żart...Tu nie pomogą tłumaczenia,że nasze społeczeństwo jest zacofane,faceci nie doceniają/uwielbiają/chcieliby,a babki zazdroszczą..Prawda jest taka,że dla każdej kobiety z wybujałymi kształtami to tragedia i wstyd,i nie jest tak łatwo się z tym pogodzić...Bo nie każdego tak hojnie obdarzyła natura,a tylko my musimy znosić sterty uwag i czuć zażenowanie w wielu sytuacjach...Pozdrawiam wszystkie właścicielki +D i mimo wszystko nie załamujmy się!!!;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadja Re: duze piersi IP: *.wave.net.pl 23.04.04, 22:20 Przed studniowka chcialam kupic sobie czerwone figi i biustonosz. Weszlam do sklepu i mowie...75D. A Panie na to wymowne spojrzenie i ... nieeee....no takich to my nie mamy.... n. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patka81 Re: duze piersi IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.04, 19:11 Skąd wy się urwałyście????Rozmiary bielizny są jak nie w sklepie to w necie,często znacznie tańsze a o duży biust trzeba dbać (ćwiczyć,masować stosować zimne natryski)Jeśli chodzi o uwagi to to są po prostu wasze kompleksy.Ja też różne rzeczy słyszę a moich 70d za nic bym nie oddała.Jestem z nich DUMNA!A jak ktoś ma kompeksy to ich przyczyn powinien szukać w głowie a nie w staniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol NIE WIECIE O CZYM MÓWICIE IP: *.crowley.pl 26.04.04, 11:19 Słuchaj, przepraszam Cię, ale chyba nie wiesz, o czym mówisz. D - to pikuś. Ja mam coś koło H - niedokładnie wiem, bo nie ma takich staników zbyt wiele, a tabelki rozmiarowe i oferty z netu mozna sobie wsadzić gdzieś, bo kończą się zwykle gdzieś w okolicy F. Rodzina sugeruje pomyślenie o operacji. Staniki zwykle załatwiam ze Stanów. O bluzkach koszulowych mogę zapomnieć. Nie chcę operacji, lubię swój biust. Nie robię z niego atutu, on sam nim jest - po prostu nie ma innego wyjścia. Gdy będziesz kiedyś szła sama lub ze swoim mężem, a kolesie z budowy będą gwizdać i rzucać i Tobie, i jemu jakieś niefajne hasła - może się zastanowisz, zanim zapytasz, "skąd ja się urwałam" i że "przyczyn kompleksów powinnam szukać w głowie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ymmm Re: duze piersi IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 23.04.04, 20:21 ehhhhhhh wszystko cacy cacy [nieswiadomie ;] kocham swoj biust ale sprobojcie dostac COKOLWIEK w rozmiarze 65 D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia Re: duze piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 13:01 cześc duże piersi to nieproblem trzeba je poprostu zaakceptować takimi jakie są to podobno ozdoba kobiecego ciała, niewarto iść na operacje bo potem mozna cierpieć wiec ciesz sie ze je masz i nie rób głupot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: duze piersi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.04, 15:32 sama mam duży biust i wcale mi to nie przeszkadza!!!poprostu są jakie są i trzeba się z tym pogodzić wolałabyś nie mieć wogóle???!!nigdy nie przyszło mi do głowy aby robić jakieś operacje!!!głowa do góry!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: duze piersi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.04, 15:27 dziewczyno jaki kompleks???ja uwazam ze to atut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: duze piersi IP: *.dorohusk.sdi.tpnet.pl 25.04.04, 21:22 Nie łam się każdy facet woli duże, a nie małe. A propos jak duże są ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: duze piersi IP: *.e / 213.25.195.* 25.04.04, 16:12 daj spokoj! ciesz sie tym co masz :D:D:D ja sie np nie przejmuje, moje sa idealne <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: male Re: duze piersi IP: *.tele2.pl 25.04.04, 19:05 ja mam 75A i to ledwo...:( ciekawe czy mi kiedyś urosną chociaż o 1 cm...:( a chciałabym!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutna Re: duze piersi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.04, 19:42 mnie niestety natura nie obdarzyla wspanialymi ksztaltami i uwazam, ze to jest chyba gorsze od tych duzych piersi( moze nie zawsze ale przynajmniej w niektorych sytuacjach jak np. wyjscie na plaze w stroju) dla mnie to dramat!!! Ja niestety rowniez mam ledwie 70A czyli prosciej mowiac jestem prawie plaska (przynajmniej bez stanika) wiem ze teraz jest pelno stanikow, ktore moga powiekrzyc biust(wizualnie) jednak dla mnie jest to poprostu oszukiwanie samej siebie:( I uwazam, ze faceci bardziej lubia kobiety z duzymi piersiami a nie tzw."deski":( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jal;;' Re: duze piersi IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 25.04.04, 21:20 naczaj cyce w zimnej wodzie to sie skurcza, pozdrpwionka pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaloszew Re: duze piersi IP: *.siedlce.dialup.inetia.pl 25.04.04, 21:24 Nieprzejmuj sie tym duze są całkiem fajne Odpowiedz Link Zgłoś