Dodaj do ulubionych

yellow peel?

30.09.10, 12:54
Przymierzam się do profesjonalnego peelingu.
Czy właśnie yellow peel jest najlepszy?
Zależy mi na naprawdę widocznym efekcie rozjaśnienia, oczyszczenia.
Cosmelan chyba mnie jeszcze przerasta.
Mam skórę mieszaną z pierwszymi oznakami starzenia (niestety).
Obserwuj wątek
    • anna.pura.rynasiewicz Re: yellow peel? 30.09.10, 23:34
      Yellow peel na pewno jest bardzo dobrym peelingiem, rozjaśnia i trochę wygładza skórę. Ale żeby osiągnąć dobry efekt, trzeba zabiegi powtarzać. Ja osobiście zawsze zachwycam się efektami cosmelanu, przebarwienia znikają, skóra się wygładza (zmarszczki też), zmniejsza się łojotok, znikają drobne zmiany trądzikowe. Przewaga cosmelanu polega przede wszystkim na tym, że po zabiegu kontynuujemy stosowanie kremu przez 2-3-4 miesiące, w zależności od potrzeb, czyli cały czas preparat działa, a nasza skóra staje się coraz gładsza i piękniejsza :). I dlatego zabieg ten powtarza się najczęściej dopiero po upływie roku, więc jego cena wcale nie jest wygórowana, zwłaszcza, że inne peelingi należy powtórzyć kilkakrotnie w odstępach 3-4 tygodniowych.
      Jeżeli z kolei zależy nam na maksymalnym wygładzeniu i poważnym złuszczeniu (np. w przypadku blizenek potrądzikowych, nierówności skóry), to wtedy najlepiej zrobić zabieg kwasem trójchloroctowym (TCA). Trzeba wziąć 2-3 dni wolnego (albo na najgorsze złuszczanie przeznaczyć weekend), bo można naprawdę mocno złuszczyć nim skórę. Najlepiej oczywiście przedyskutować tę sprawę z dermatologiem, który obejrzy skórę pod szkłem powiększającym i będzie mógł polecić najlepszy dla Pani zabieg, a być może zaleci długofalową kurację, która pozwoli na utrzymanie efektu zabiegu przez dłuższy czas.
      Pozdrawiam serdecznie i jeśli jeszcze mogę jakoś pomóc, proszę pytać dalej.
      Anna Pura

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka