Dodaj do ulubionych

Tarcze black diamond

05.12.21, 23:37
Jako że w ciągu kilku najbliższych tygodni muszę wymienić tarcze i klocki a chciałbym kupić coś naprawdę dobrego chciałbym się zapytać czy ktoś używa tarcze firmy Black Diamond? Klocki na przód i tył oraz tarcze na tył mam już upatrzone (EBC yellow stuff) ale tarcz na przód tej firmy nie mają nigdzie w magazynach. Jako alternatywę proponują właśnie Black Diamond. Tylko czy ktoś je z Was używa?
Z góry dzięki za opinie.
Obserwuj wątek
    • marekggg Re: Tarcze black diamond 06.12.21, 00:55
      jedz do ASO i kup to co maja.
    • qqbek Re: Tarcze black diamond 06.12.21, 08:55
      Swego czasu to był wypas, nie wiem, jak teraz.
    • pixma59 Re: Tarcze black diamond 06.12.21, 10:21
      gardan napisał:

>Jako że w ciągu kilku najbliższych tygodni muszę wymienić tarcze i klocki a chciałbym kupić coś naprawdę dobrego chciałbym się zapytać czy ktoś używa tarcze firmy Black Diamond?<

Same tarcze i klocki cudów nie czynią, by mieć coś dobrego trzeba cały układ hamulcowy przebudować, zaciski, przewody, płyn. Tak żartem, z osiołka rumaka nie zrobisz ;-)
    • kanna13 Re: Tarcze black diamond 06.12.21, 11:22
      Kosztują 2-3 razy więcej niż takie zwyczajne więc muszą być lepsze.
      Myślisz, że ktoś kto ich używa to robił testy hamowania czy mierzył ich temperarurę przy dużym obciążeniu i porównywał wyniki z innymi standardowymi tarczami w swoim modelu samochodu?
      No chyba, że odpowiedż typu: mam je u siebie i sprawują się bardzo dobrze

• engine8 Re: Tarcze black diamond 06.12.21, 18:39
        Ciekawe w czym jest ta ich "lepeszosc"?
        Ja zawsze wymienialem i wymieniam klocki i tarcze razem i zjezdzilem tego dziesiatki i wiem ze w normalnej jezdzie klocki maja najwieksze znaczenie a tacze nie maja prawie zadnego dopoki sie ich nie przegrzeje a tego sie nie nalezy obawiac chyba ze sie jezdzi agresywnie - czyli na torze. I wtedy jakosc tarcz, klockow , plyny i dziury zaczynaja miec znaczenie.. reszta to markieting.
        Tak ze obecnie kupuje dobre klocki i "tarcze" - od uczciwych producentow, ale tanie zeby nie bylo zal wyrzucac po 30 tys mil.
    • bimota Re: Tarcze black diamond 06.12.21, 11:27
      Czyli z wegla drzewnego ? Powinny byc dobre...
      • engine8 Re: Tarcze black diamond 06.12.21, 18:40
        Z odpwiednio sprasowanego wegla oczywiscie..
        • bimota Re: Tarcze black diamond 06.12.21, 18:42
          Wegiel to chyba zawsze jest sprasowany
          • engine8 Re: Tarcze black diamond 06.12.21, 20:03
            Drzewny tez?
            • bimota Re: Tarcze black diamond 06.12.21, 20:09
              DLa mnie kazdy jest drzewny. Ale masz racje...
    • pies_w_studni Re: Tarcze black diamond 06.12.21, 18:21
      Górna półka, ale czy takich na pewno potrzebujesz? Są dedykowane do motorsportu, wręcz potrzebują rozgrzania bo na zimno piszczą i zgrzytają. Jeśli nie jeździsz w KJS czy track day'ach to może coś mniej ekstremalnego?
      • bimota Re: Tarcze black diamond 06.12.21, 20:11
        Skoro pyta to pewnie jezdzi... Z drugiej strony jak by jezdzil, to by nie pytal... Nie ogarniesz...
        • marekggg Re: Tarcze black diamond 06.12.21, 20:21
          pieknie podsumowalesz :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka