sandrusiek
10.10.10, 10:16
Mam 19 lat od około 17 roku życia na skórze mojej twarzy zaczęły pojawiać się wypryski. Początkowo stosowałam różne maście, które przepisywała mi co miesiąc pani dermatolog jednak zadna mi nie pomogła na dłuższą metę trądzik powracał. Zaczęłam stosować Brevoxyl po odwiedzinach kuzynki był swietny wszystko znikało. Jednak bardzo wysuszył mi cerę i zaczęła się ona łuszczyć :( Jednak byłam gotowa znieść to wszystko aby pozbyć się krostek. Teraz wpadłam w błędne koło w pielęgnacji cery gdy mam trądzik zasuszam go tak bardzo aż nie ma ani jednej krostki ale wtedy zaczyna mi się łuszczyć cera więc zaczynam ją nawilżać cera wygląda zrodwiej ale znów pojawiają się krostki. Już nie wiem co robić, bo jest tyle różnych opnii jedni mówią, że cerę trądzikową nalezy matowić, wysuszać aby nie była tłusta, i aby zmiejszać wydzielanie sebum, inni twierdzą, że należy nawilżać. Jeśli chodzi o krostki pomaga wysuszenie, ale dla cery nawilżenie tak zauważyłam. Poza tym już od 2 lat stosuję Brevoxyl czy to mi nie zaszkodzi?? Jak prawidłowo pielęgnować cerę? Przyznam, ze z testów internetowych wyszło mi, że mam cerę mieszaną.