Dodaj do ulubionych

fotodmładzanie IPL a kwasy

31.01.11, 12:16
Od miesiąca codziennie na noc stosuję Glyco A. Teraz chciałabym zrobić serię zabiegów fotoodmładzania IPL + fale RF. Czy dwa tygodnie to wystarczająco dużo przerwy między odstawieniem kwasów a zabiegiem fotoodmładzania IPL? Nie chcę zrobić sobie krzywdy...
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: fotodmładzanie IPL a kwasy 31.01.11, 15:08
      kena1 napisała:

> Od miesiąca codziennie na noc stosuję Glyco A. Teraz chciałabym zrobić serię za
      > biegów fotoodmładzania IPL + fale RF. Czy dwa tygodnie to wystarczająco dużo pr
      > zerwy między odstawieniem kwasów a zabiegiem fotoodmładzania IPL? Nie chcę zrob
      > ić sobie krzywdy...

optymalny czas to 4 tygodnie, jak reagujesz na Glyco A?
      • kena1 Re: fotodmładzanie IPL a kwasy 31.01.11, 16:46
        nieźle, skóra trochę szczypie po nałożeniu kremu, generalnie zrobiła się bardziej wrażliwa (lekkie drapnięcie kota baaardzo bolało, no i mogę zapomnieć o próbach likwidacji zaskórników, bo kończą się podrażnieniem), ale po samym Glyco nie mam podrażnień.
        • issey_miyake Re: fotodmładzanie IPL a kwasy 31.01.11, 17:03
          kena1 napisała:

> nieźle, skóra trochę szczypie po nałożeniu kremu, generalnie zrobiła się bardzi
          > ej wrażliwa (lekkie drapnięcie kota baaardzo bolało, no i mogę zapomnieć o prób
          > ach likwidacji zaskórników, bo kończą się podrażnieniem), ale po samym Glyco ni
          > e mam podrażnień.

w takim razie pomyślałabym o 6tygodniowej przerwie w stosownaniu
      • kena1 Re: fotodmładzanie IPL a kwasy 31.01.11, 20:14
        Issey, możesz mi jeszcze powiedzieć czy jeśli mam piegi i skłonność do powstawania nowych, to IPL nie wywoła dodatkowych przebarwień?
        • issey_miyake Re: fotodmładzanie IPL a kwasy 31.01.11, 20:42
          kena1 napisała:

> Issey, możesz mi jeszcze powiedzieć czy jeśli mam piegi i skłonność do powstawa
          > nia nowych, to IPL nie wywoła dodatkowych przebarwień?

może wywołać okresowe przebarwienia skóry, które po czasie 3-4 tygodni mijają, jeśli nie będziesz chroniła odpowiednio skóry przed uv przebarwienia mogą pojawić się jak najbardziej.
          • kena1 Re: fotodmładzanie IPL a kwasy 31.01.11, 22:53
            To jeszcze dwa pytania i daję Ci spokój ;) Jeśli teraz chciałabym zrobić mocniejszy peeling kwasowy, to wystarczy odczekać 4-5 tygodni do zabiegu IPL? Jakich kremów używać pomiędzy zabiegami IPL? Kilka dni po zabiegu pewnie jakiś łagodzący (cetaphil, bepanthen?) a później? Mogę używać czegoś z witaminą C?
            • issey_miyake Re: fotodmładzanie IPL a kwasy 31.01.11, 23:12
              kena1 napisała:

> To jeszcze dwa pytania i daję Ci spokój ;)

Nie ma problemu :)

> Jeśli teraz chciałabym zrobić mocnie
              > jszy peeling kwasowy, to wystarczy odczekać 4-5 tygodni do zabiegu IPL?

Wszystko zależy od tego jaki zrobisz peeling i jak będzie się skóra po nim goić.

> Jakich
              > kremów używać pomiędzy zabiegami IPL? Kilka dni po zabiegu pewnie jakiś łagodzą
              > cy (cetaphil, bepanthen?) a później? Mogę używać czegoś z witaminą C?

Wszystko prócz kwasów i retinoidów, więc witamina C jak najbardziej, dmae, witamina E, rezweratrol, argirelina, koenzym q10, matrixyl.
              • kena1 Re: fotodmładzanie IPL a kwasy 02.02.11, 00:24
                czyli redermic mogę stosować?
                • issey_miyake Re: fotodmładzanie IPL a kwasy 02.02.11, 00:33
                  kena1 napisała:

> czyli redermic mogę stosować?

dokładnie
                  • izabella7575 Re: fotodmładzanie IPL a kwasy 02.02.11, 12:26
                    hej, przepraszam, ze wtracam sie do rozmowy, ale nie chche zakladac nowego tematu, a chcialam sie dowiedziec czegos o fotoodmladzaniu. Na czym to polega? Jakie sa efekty? Z gory dziekuje za info :)
                    • issey_miyake Re: fotodmładzanie IPL a kwasy 02.02.11, 13:42
                      izabella7575 napisała:

> hej, przepraszam, ze wtracam sie do rozmowy, ale nie chche zakladac nowego tema
                      > tu, a chcialam sie dowiedziec czegos o fotoodmladzaniu. Na czym to polega? Jaki
                      > e sa efekty? Z gory dziekuje za info :)

Kobieto, takie info dostaniesz na milionach stron internetowych po wrzuceniu w google hasła "fotoodmładzanie. Na czym to polega Jakie sa efekty".
                      • izabella7575 Re: fotodmładzanie IPL a kwasy 02.02.11, 14:12
                        jasne, ze moge, kazda informacje da sie znalezc. Zalezy mi jednak na informacji od osob, ktore wiedza cos o tym z wlasnego doswiadczenia, oddawaly sie takim zabiegom. Dlatego poprosilam o pomoc w tym wlasnie miejscu :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka