Dodaj do ulubionych

Nivea Pure & Natural

25.02.11, 18:46
Witam,
czy ktoś używał kosmetyków z serii Pure & Natural od Nivea?
Dziś widziałam reklamę owych produktów w gazecie i mnie zaciekawiły. Wg producenta pozbawione są parabenów, silikonów itd.
W Niemczech na razie jest sześć produktów owej serii. TUTAJ link do strony producenta.

Tylko pytanie, czy w PL w ogóle jest dostępna ta seria?

Byłabym wdzięczna, gdyby ktoś podzielił się doświadczeniem, opinią odnośnie tych produktów.

Pozdrawiam, Maja
Obserwuj wątek
    • eliszon Re: Nivea Pure & Natural 25.02.11, 19:34
      Nie mają ani jednego certyfikatu, który by zapewniał, że są one Pure&Natural. Usunięcie parabenów ze składu nie jest jakimś mega osiągnięciem. Analiza składu zapewne pozwoli stwierdzić, że są mniej więcej na poziomie Ziaji czy Bielendy.
    • zawsze-butterfly86 Re: Nivea Pure & Natural 26.02.11, 19:34
      hej.Osobiście jestem zadowolona z nivea pure.Mieszkam w Wielkiej Brytanii i tu dużo szybciej są wszystkie kosmetyki.Powiem Ci tak stosuje krem do twarzy nivea pure and natural od 3 tygodni.jestem zadowolona poniewaz po laserze na usuwanie blizn potradzikowych mialam strasznie sucha i luszczaca sie skore na buzi teraz jest idealna:)
      • madzialenka_live Re: Nivea Pure & Natural 01.03.11, 17:27
        Nivea pure jest dostępna prawie wszędzie- widziałam w Rossmanie, realu i Leclercu. W ostatnim " Show" jest próbka kremu nawilżającego- bardzo przyjemny, śliska konsystencja, ładny zapach. Na wizazu są opinie, a na esentii- dostępne składy.
        • lonely.stoner Re: Nivea Pure & Natural 01.03.11, 22:09
          objerzalam sklady, wygladaja lepiej niz wiekszosci zwyklych kosmetykow na rynku.
          • przeciwcialo Re: Nivea Pure & Natural 13.03.11, 19:29
            Rok temu z Niemiec mialam dezodorant z jasminem. Świetny. Pewnie zapoznam sie z reszta.
    • nick.na.forum.uroda Re: Nivea Pure & Natural 01.05.11, 13:33
      Jestem w połowie 400 ml balsamu do ciała i, niestety, głowy nie urywa. Bardzo długo się wchłania, zostawia biały film na skórze, przyklejają mi się do skóry piżamy. Okropieństwo. Po wyciapkaniu go na pewno wrócę do ciemnogranatowego lub jasnoniebieskiego.
    • fioletek Re: Nivea Pure & Natural 02.05.11, 13:58
      Miałam próbkę kremu na dzień i wg mnie niewiele ma wspólnego z kosmetykami naturalnymi. Usunięcie parabenów powoduje, że trzeba czymś innym zakonserwowac kosmetyk i w tym przypadku jest to alkohol (o ile dobrze pamiętam na drugim miejscu w składzie) który prędzej wysuszy niż nawilży skórę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka