Gość: ola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.04, 17:10 czy po wejściu do unii nie będzie można robić pedicure w gabinecie- kosmetycznym-czy to prawda ? pozdrowienia.ola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yes22 Re: pedicure w uni 29.04.04, 17:37 Witam Jeśli chodzi o sam fakt czy w tym zawodzie będzie można pracować w gabinecie kosmetycznym, to nie wiem. Ostatnio moja menicurzystka powiedziałą mi, że po wejściu do Unii podobno trzeba będzie mieć skończone trzyletnie studia kosmetyczne, żeby wykonywać ten zawód (jak do tej pory nie będzie wystarczać zwykły kurs), ale jak to w praktyce będzie - czas pokaże .... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tea Re: pedicure w uni IP: *.dsl.pipex.com 29.04.04, 21:50 Nie wiem skad macie takie dziwne informacje. Niektore kosmetyczki w Londynie nie maja zadnych kursow ew. jakies kilkudniowe, a nawet po najdluzszych ok. rocznych i tak sa do dupy. Robia pedicure, tzn. probuja. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: pedicure w uni 30.04.04, 02:26 Z pedicure moze byc taka roznica, ze nie bedzie mozna uzywac zadych ostrych narzedzi... Ale tak naprawde, niby nie mozna robic tego w STanach. W rzeczywistosci robi to kazdy... Malo tego - wyprawiaja rozne dziwne rzcezy. Polskie kosmetyczki sa tu bardzo cenione. Wydaje mi sie, ze nie ma sie o co martwic... Odpowiedz Link Zgłoś