pretensjaa
16.05.11, 16:09
Witam, w Rossmannie są obecnie w promocji produkty do pielęgnacji jamy ustnej Colagte, są to dość duże promocje, płukanki do ust z ponad 14 zł na 6.29zł i pasta MaxWhite ONE za 6.29zł. Co mnie zastanawia to daty podan ena opakowaniach. Na płynie do płukania "wygrawerowana" jest data 21. 10. 2010. Jak dla mnie jest to data ważności, a sprzedawczynie twierdzą, że to data produkcji i że znaczek 12M oznacza, że produkt jest ważny przez rok od tej daty, co jest bzdurą, bo znaczki typu 12M, 24M, 6M itd. mówią w ciągu jakiego czasu powinno się zużyć produkt PO OTWARCIU. Na paście jest data 28.01.11.
Wydaje mi się, że te kosmetyki są zwyczajnie przeterminowane. Kupiłam dwie pasty i jedną płukankę, sama nie zwracając uwagi na daty, choć przyznam że zdziwiła mnie tak duża promocja. Nie rozmawiałam osobiście ze sklepowymi, moja mama o to pytała, nawet poproszono kierowniczkę, to podała w/w wytłumaczenie. Co Wy na to? Prosze o odp. ewentualnie sprawdzenie dat na tych produktach, jeśli jesteście w ich posiadaniu. W razie czego będę próbowała zwrócić kosmetyki.